Simone's Kitchen

Drie dingen die je reis gegarandeerd leuker maken

Fotograferen!

Dit is natuurlijk persoonlijk maar voor mij is fotograferen op reis een must. Ik heb het een aantal keer zonder camera geprobeerd (want al dat gesjouw wordt je ook wel eens beu) en alles alleen met een telefoon vastgelegd of helemaal niet, maar toch… Ik mis het dan. En misschien niet eens zozeer op het moment zelf, maar achteraf denk ik toch vaak: had ik maar mijn camera meegenomen. Zie ik dan alles door een lens op reis? Dat vind ik zelf niet. Het voegt wel een extra dimensie toe want ik kijk met een ander oog naar de gebeurtenissen om me heen. Dus voor mij een absolute must. Een telefoon is heel fijn voor de snelle kiekjes tussendoor en de kwaliteit van dergelijke camera’s wordt wel steeds beter, maar ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat ik alles met mijn telefoon wil fotograferen. De ultieme compactcamera heb ik ook nog steeds niet gevonden! Dus als jij die wel hebt gevonden let me know! Nog steeds zoekende naar kwaliteit en lichtgewicht en opties in één camera(atje) O en ik fotografeer nu met een Canon Eos 5D Mark IV.

Meer weten over reisfotografie? Check dan mijn posts daarover hier

Fotograferen maakt elke reis een beetje leuker

De tijd nemen and go with the flow

Hoe vaak gebeurt het niet dat je mensen op reis tegenkomt die compleet in de stress zijn geschoten omdat iets niet helemaal volgens planning verloopt. En hoe verder je van huis gaat, des te vaker dat gebeurt. Gegarandeerd. Vervoer dat niet op komt dagen, schema’s die uitlopen of spontaan gecancelled worden, weer dat niet doet wat je ervan had gehoopt. Kleine of grote ongemakken – het hoort allemaal bij het fenomeen ‘op reis’ zijn. Het kost mij vaak ook wel een paar dagen van onthaasten als ik wegga. Ik hou ook niet van reizen waar je drie landen in een week bekijkt. Dat is zó onlogisch! Kan een land nog zo klein zijn maar het gebeurt niet zo heel vaak dat er zo weinig te zien is dat je er in twee dagen doorheen kunt rennen. Bovendien zie je en beleef je meer als je tijd neemt. En als je je niet ergert aan de lokale manier van leven.

Sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand

Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik bang ben om dingen te missen en dan maar rond ga rennen en vergeet te genieten. Dat is niet de manier!

Lees je in

Lonely Planet en een hele reeks reisblogs zijn nog steeds mijn go-to voorbereiding voor elke reis. Kort of lang. Gidsen als de LP gebruik ik vooral voor praktische zaken. Waar moet ik rekening mee houden in een bepaald land? Wat zijn de gewoontes of eenvoudige dingen als openingstijden van winkels of de lokale munteenheid en veiligsheidsdingetjes? Voor leuke hotelletjes of tips van restaurants en dergelijke ben ik eerder geneigd om alles online op te zoeken. Blogs geven me vaak net wat meer informatie met een persoonlijk tintje als een standaard reisgids. Plus ik weet inmiddels bij welke blogs ik wat moet zoeken voor welk type reis. Ga ik op stedenreis dan check ik bijvoorbeeld standaard het blog van Nathalie van Map of Joy. Dat staat vol met leuke tips voor citytrips. Voor sfeerimpressies moet je bij Laura van What about her zijn. En nou ja de lijst is eindeloos lang eigenlijk wel. En afhankelijk van je gekozen bestemming.

En nee ik hoef niet alles te weten maar een beetje richting is wel prettig. Zeker als je je eigen advies van punt nummer 2 niet helemaal goed ter harte hebt genomen… 🙂

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.