Dorade in bananenblad

Dorade in bananenblad

Ok, heel eerlijk: ik vind dit echt een lelijke foto maar ik vind het recept wel weer erg lekker dus ik wilde het toch wel graag delen. Terwijl ik dit tik komt de regen met bakken naar beneden dus niet meteen het ideale barbecue weer maar dat komt vast nog wel dit jaar. En dan wil je misschien eens vis op de gril bereiden.

Nou deze is een absolute aanrader. Door de vis in bananenblad te wikkelen zorg je ervoor dat de vis beschermd wordt van de directe hitte. En wordt ie heerlijk. De smaken trekken er goed in en ondanks dat het er niet zo geweldig uitziet.. is het dat wel!

Meer vis

Mijn voornemen om meer vis te eten is nog niet schrikbarend goed gelukt… Ik denk dat ik marginaal meer vis eet dan vorig jaar maar daar heb je dan ook wel alles mee gezegd. Nog steeds werk aan de winkel dus.

20190419 W6A0217 1
Vooruit nog een lelijke foto dan
Dorade in bananenblad

Dorade in bananenblad

Nog geen review

Vis is vaak wat lastiger te bereiden op de barbecue omdat het sneller uit elkaar valt. Gebruik je een bananenblad dan voorkom je dat de vis aan de gril blijft plakken en heb je straks een heerlijk visje. Let op dat je niet de kleine rondjes bananenblad koopt maar je hebt de grotere stukken nodig. Je moet de vis erin echt in kunnen wikkelen.
Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 dorade schoongemaakt
  • 2 citroenen
  • 1 bosje verse peterselie
  • peper en zout
  • groot bananenblad (de toko heeft dit meestal in de vriezer liggen.

  • Snij 1 citroen in 3 of 4 stukken. De andere citroen snij je in dunne plakjes. Wrijf de vis een beetje in met peper en zout en beleg dan de bovenkant met de dunne schijfjes citroen.
  • Leg de peterselie op het bananenblad, hierop leg je de vis. Stop de grotere stukken citroen in de buikholte van de vis en doe hier ook wat peper en zout in.
  • Leg de helft van de peterselie op het bananenblad en leg hier de dorade op. Bedek met de rest van de citroenplakjes en de rest van de peterselie.
  • Wikkel het bananenblad om de vis heen en leg op het rooster van de barbecue. Sluit de deksel en laat ongeveer 20 minuten garen.
  • Controleer of het visvlees mooi wit is. Je kunt ook de kerntemperatuur meten met een kernthermometer. Houd in dit geval ongeveer 65˚C aan. Gaar indien nodig langer.
  • Leg de dorade op een bord en serveer in zijn geheel. Als je de huid verwijdert kun je het visvlees zo van de graat af plukken.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Heerlijk met bijvoorbeeld deze lekkere tomatensalade

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.