Curious pig

Ik zag gisteren een filmpje waar ik echt een beetje (een boel) beroerd van werd. Misschien heb je het ook gezien, maar het ging om de undercover documentaire (gemaakt door Animal Rights) van een varkensslachterij in Tielt. Ik kreeg de nieuwsbrief binnen van Foodlog, altijd interessant en het verhaal over de varkensslachterij trok mijn aandacht. En – tegen beter weten in – ging ik het filmpje kijken.

Achteraf had ik hem meteen moeten uitzetten maar dat is dan toch die stomme nieuwsgierigheid waardoor je net even te lang door blijft kijken. En laat ik het zo zeggen: het was echt afschuwelijk. Dierenmishandeling in de hoogste graad. Natuurlijk is een slachterij nooit leuk maar dit… Ik begrijp niet dat iemand zo met beesten om kan gaan. Ik heb het filmpje niet afgekeken. Ik kon er niet meer tegen. Wat me de das om deed was een shot van een varkentje dat plat op de grond lag met volledige paniek en wanhoop in die oogjes.. Toen heb ik hem uitgezet en wilde ik een potje janken. En heb er vervolgens slecht van geslapen.

En dit heeft echt niks te maken met wel of niet vegetarisch zijn. Ik denk dat alle vleeseters het net zo hard met me eens zullen zijn, dat dit écht niet kan. Blijkbaar leverde de slachterij aan Delhaize en diverse keurslagers uit de omgeving. Delhaize is met onmiddellijke ingang gestopt met afnemen van die slachterij (overigens de grootste in België blijkbaar)

Inmiddels is de vergunning van de slachterij ingetrokken (en zijn ze op het moment gesloten) en aan alle reacties op het artikel te lezen (van mensen uit de industrie, varkensboeren en dergelijke) is iedereen net zo geschokt als ik. En nog… Elke keer als ik er aan denk word ik weer een beetje beroerd.

Teken de petitie

Animal Rights is bezig met een petitie om de slachterij voorgoed te laten sluiten. Ik ben normaal niet zo van dit soort dingen delen, maar deze keer dan toch wel even. Je kunt hier tekenen als je wilt. Het filmpje kun je op die pagina ook zien, al kan ik het je vooral afraden. Want het is echt heel heftig.

En nu wilde ik hier nog een recept gaan delen, maar die heb ik weggehaald. Beetje een gekke combinatie met bovenstaand verhaal.

 

 

Delen is fijn!