Simone's Kitchen

De weegschaal terreur..

Zeg nou zelf; dit soort lekkernijen op de foto moeten zetten is toch heus niet altijd makkelijk!

De weegschaal…. Het ding dat ik in huis het meest kan haten of het meest kan liefhebben. Ja, je kunt wel zeggen dat ik een heuse haat-liefde verhouding heb met het geval. Als ik bezig ben met ‘gezond leven’ enzo (lees: afvallen) dan sta ik er elke dag op. Stipt. Wakker worden, toiletbezoek, op de weegschaal. Niet eerst koffie gaan drinken of zo want een kopje koffie, dan kan maar zo wel eens een grammetje of 100 zijn! En ik weet dat de heren geleerden ons vertellen dat eens per week meer dan genoeg is. Dat weet ik heus. Daarom registreer ik het gewicht alleen als ik ben afgevallen. Meestal 1 keer in de week… ๐Ÿ˜‰

Nee doe mij dan maar dit op de foto zetten (minus de witte chocola misschien) Dat is toch wat gezonder.. ๐Ÿ˜‰ (Yoghurt Barn)

 

Zodra ik wat minder goed eet, sta ik ook wat minder vaak op de weegschaal. om uiteindelijk het ding maanden lang niet aan te kijken. Nooit een goed teken! Want vroeg of laat komt dat moment dat ik het dan toch niet kan laten en er weer schoorvoetend op ga staan. Het bijbehorende resultaat is vervolgens nooit een verrassing, want ik weet allang hoe het gaat. Broeken die net even te strak zitten. Na het eten ’s avonds even de broekriem los en – vooruit – ook nog maar even het bovenste knoopje.

Als onderdeel van het Whole30 programma is het gedurende de hele 30 dagen niet toegestaan om op de weegschaal te staan. Voor mij is dat dus de eerste keer dat ik bewust bezig ben met mijn voeding en daarbij niet elke dag op de weegschaal jump. En wat een verademing! Want dat ik het goed doe dat weet ik zo ook wel. Dat ik afval.. nou ja, dat weet ik niet en het is tenslotte nog pas een week, maar ik durf te wedden dat ik mijn spijkerbroek dan dringend moet vervangen voor een kleiner exemplaar.

En ja ik ga heus na die dertig dagen wel even kijken of er een pondje af is. Maar het feit dat ik er – verplicht – een maand niet naar mag kijken is zooooo lekker! Ik ben er nog niet, maar misschien gooi ik het ding wel gewoon de deur uit… Of doe je dat pas als je op je streefgewicht zit?

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

 1. Avatar

  Gooi dat ding weg. Er is geen streefgewicht….
  Hoe graag je dat ook zou willen. Er is alleen een gezond gewicht en dat is voor iedereen anders, dus ‘hup’ weg ermee!

 2. Avatar

  Ha, wederom een heel herkenbaar verhaal, elke dag erop bij goed gedrag, en vermijden als je toch al weet dat het geen zin heeft.

  De deur uit, lijkt me een beetje te…er 30 dagen niet op gaan staan is te overzien, en ik het kader van de Whole 30 ook heel goed te doen.

  Succes! Ik volg je met plezier!!

 3. Avatar

  Wat zien je foto’s er trouwens weer geweldig uit!

 4. Avatar

  Om de weegschaalterreur te slim af te zijn heb ik gewoon geen weegschaal :)Wat je ogen registreren en je kleding vertelt is voor mij genoeg. De maten van 25 jaar geleden heb ik niet meer en zal ik nooit meer krijgen maar als het blijft zoals het nu is ben ik dik (haha) tevreden. Dus Simone, volg het voorbeeld van Es en mij en mik dat ding in de kliko!

 5. Avatar

  Hou je dat echt 30 dagen vol om van de weegschaal af te blijven? Wordt lastig want jou kennende wil je echt wel weten of je het niet voor niets doet… Petje af als je dit volhoud en oh wat spannend wat het resultaat straks is.

 6. Avatar

  Wat een prachtige foto’s!
  En wat die weegschaal betreft, goed dat je er 30 dagen verplicht niet op mag staan!
  Je verhaal klinkt wel heel herkenbaar ๐Ÿ˜‰
  De deur uit doen is misschien wel heel drastisch, gewoon in de kast zetten en 1 keer per maand een weegmoment vind ik zelf wel fijn. Wegdoen kan altijd nog.

 7. Avatar

  Ik sta echt nooit op de weegschaal, lijkt me ook totaal onnodig. Het is belangrijker dat je lekker in je vel zit ipv dat je kijkt naar een aantal cijfertjes op een weegschaal. Ik zeg: weg ermee! ๐Ÿ™‚ Succes!

  • Simone van den Berg

   ๐Ÿ™‚ Ja maar jij bent al heel dun.. ๐Ÿ˜‰ Ik denk dat dat wel scheelt. Als je lekker in je vel zit dan hoeft die weegschaal inderdaad niet. Maar als je wat wilt afvallen dan is het toch wel een soort graadmeter. Een vervelende, dat geef ik toe, maar toch… Eerst maar eens kijken hoe die dertig dagen zonder bevallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!