De vijf leukste eilanden van Griekenland | simoneskitchen.nl

Griekenland…. het was ooit een van de landen waar Tom en ik onze eerste vakantie samen doorbrachten. Op Samos wel te verstaan en dat is dan ook met stip nog steeds een van onze favoriete eilanden in Griekenland. De sfeer, de zon en natuurlijk het Griekse eten maken het elke keer weer een feestje. Maar ben jij op zoek naar het leukste eiland voor je volgende vakantie naar Griekenland? Dan heb ik de vijf leukste eilandjes van Griekenland op een rij gezet.

Samos

Samos is klein maar fijn en misschien het meest bekend door het feit dat het de geboorteplaats is van Phytagoras. Ons favoriete kustplaatsje hier heet dan ook Phytagorion. Het is weliswaar al een tijdje geleden dat we hier waren maar het is een toeristisch maar toch nog aangenaam toeristenplaatsje en je vindt er nog lokale lekkere restaurantjes. Niet in de havenkom zelf overigens. Daarvoor kun je beter een beetje aan de randen gaan zoeken.

Tom en ik op Samos

Het is de moeite waard om een autootje te huren of een scooter. Vroeger deden we alles met een scooter maar tegenwoordig liever met een kleine jeep. Daar kom je toch verder mee en het is een stuk comfortabeler.

Check hier voor leuke plekjes om te slapen!

Leukste eilanden van Griekenland

Lesbos

Lesbos is een wat groter eiland en ideaal als je wat langer weg bent dan een weekje. Wij vonden het plaatsje Petra een aanrader. Het ligt vlak bij het bekendere plaatsje Molyvos en met een auto ben je daar zo. Het is een klein kwartiertje rijden. Petra zelf heeft een groot zandstrand en is relatief rustig vergeleken bij Molyvos. Wij vonden het hier heel leuk om ook stukken off the road te rijden met de jeep. Een beetje avontuur op je vakantie. Zorg wel dat je een goede auto daarvoor hebt en ga niet in een Nissan Micra (of iets dergelijks) een off the road stuk rijden. Dat is echt niet verstandig. Hoewel het niet een mega groot eiland is, is Lesbos wel een van de grotere en kun je er dus echt nog wel verdwalen. Een goede kaart en/of navigatie is dus aan te raden.

Op zoek naar leuke accomodatie op Lesbos?

Roadtrip door Griekenland

Lefkas

Het laatste eiland dat Tom en ik aandeden was klein maar fijn Lefkas. Dat was tevens voor ons de eerste keer dat we kennis maakten met Eliza was here voor de accommodatie. Erg leuk om eens niet in een toeristen gebied te zitten en gewoon wat meer landelijk. Daar heb je dan wel een auto voor nodig, maar dat zit eigenlijk standaard volgens mij in elk pakket bij Eliza was Here dus erg handig.

Lefkas griekenland

Lefkas zelf is echt wel klein dus wij vonden het genoeg om hier een weekje te vertoeven. Ook omdat – hoe je het ook went of keert – de meeste eilanden nogal op elkaar lijken. Het is tenslotte allemaal Griekenland. En hoewel we het een heerlijk land vinden, is bij kleine eilandjes voor ons een week uiteindelijk wel genoeg. Check vooral hier voor lekkere tentjes om te eten op Lefkas!

Overnachten op Lefkas?

Thassos

Als ik erover nadenk dan zijn de meeste eilandjes die wij hebben bezocht al best weer een tijdje geleden dus check vooral nog even de situatie ter plekke mocht je willen gaan. Thassos ligt op een heel andere plek dan je misschien zou verwachten want het ligt heel hoog. Ongeveer gelijk aan Thessaloniki. En is daarmee het meest Noordelijk gelegen eiland van Griekenland. Het is qua grootte het 12e eiland maar toch behoorlijk klein. Ook hier is een week voldoende als je niet een echte strandligger bent. Wij houden van een combinatie van strand en rondkijken en dan heb je aan een week in Thassos genoeg.

Thassos Griekenland - leukste eilanden van Griekenland

Als je niet van katten houdt dan is elk eiland op Griekenland wellicht een verzoeking voor je en ook Thassos is daar geen uitzondering op. Wij hadden een moeder met een grote groep kittens die bij ons appartement woonden en al snel doorhadden dat wij wel van katten houden en ja dus eten voor ze meenamen. Sommige waren behoorlijk mager en ondanks dat ik ook wel weet dat dat eten van ons niet structureel uitmaakt is het toch iets dat we elke keer weer doen. Check ook nog even mijn overzicht van Thassos in foto’s.

Kittens in Griekenland
Onze vriendjes in het appartement

Santorini

En dan last maar not least is een eiland waar we nog heel graag heen willen maar nog niet zijn geweest! Santorini! Die prachtige blauwe koepels op die witte huizen! Dat alleen al is een goede reden om er een bezoek aan te brengen al ben ik bang dat het een enorm toeristisch eiland is. Maar wellicht valt het mee als je in het laagseizoen een kijkje gaat nemen. Ben jij al eens op Santorini geweest? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond en of je het een aanrader vind of niet!

De vijf leukste eilanden van Griekenland | simoneskitchen.nl

Ik ga hier alvast checken voor een leuke overnachting op Santorini

Sommige van de links in deze post zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg mocht je via deze links een accomodatie boeken.

Delen is fijn!