De ultieme festival burger | simoneskitchen.nl
Het foodfestival seizoen is weer in volle gang. Ik ben er gek op, maar heb door omstandigheden dit jaar nog niet echt een festival kunnen bezoeken. Maarrrr daar komt binnenkort verandering in en daar horen jullie nog alles over.. 🙂 Een deel van de lol van een foodfestival is natuurlijk het ontmoeten van andere foodies, want geheid dat je bekenden tegen komt op een festival. En wat doe je op een festival met vrienden? Precies. Je eet… En als je dan gaat vragen wat het ultieme festivalfood is voor mij (en voor de dude) dan is dat toch wel de hamburger. Ik kan echt onwijs genieten van een goede burger.

SPONSORED

lepeltje6-650x470

 

Hellmann’s heeft mij uitgenodigd om mijn favoriete festivalburger te maken. En daarvoor komen twee van mijn “foodliefdes” samen; de Aziatische keuken en de hamburger. Ik koos voor een burger van kipdijvlees met aziatische smaken, afgemaakt met een combinatie van Hellmann’s en sweet chili saus met een drupje vissaus. Zoooo lekker! Want laten we eerlijk zijn, elke hamburger wordt natuurlijk lekkerder met Hellmann’s..

De ultieme festivalburger | simoneskitchen.nl

Wat is jouw favoriete festivalburger?

Waar ik nou heel erg benieuwd naar ben is wat jouw favoriete festivalburger met Hellmann’s is? Welke smaken horen daar voor jou bij?  Deze komt dan op de site, uiteraard met vermelding van je naam erbij. 🙂 Het hoeft niet een heel uitgewerkt recept te zijn. Als je me laat weten wat jouw favoriete smaken zijn dan kom ik daar wel uit. Ik ben heel nieuwsgierig!

O en natuurlijk hoeft het geen vleesburger te zijn. Ga je te buiten aan de ultieme bonenburger, visburger of kies wel voor vlees. Jouw keus!

Laat je het weten? Ik wacht met spanning af!

lepeltje3-650x470

De ultieme festival burger | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 1 stem

Pittige kipburger

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 el vissaus
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 1 stuk citroengras geraspt (ongeveer 1 tl)
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en grof gehakt
  • 1 el sesamzaadjes

Voor op de burger:

  • Sla
  • verse koriander
  • Plakjes komkommer
  • Jalapeno peper voor als je van extra pittig houdt in plakjes, zonder zaadjes

saus

  • 1 el Sweet chili saus
  • 3 el Hellmann’s
  • 1 tl vissaus
  • 2 lekkere hamburgerbroodjes naar keus

Instructies

  • Doe de kipfilet met de vissaus, knoflook, citroengras, rode peper, sesamzaadjes en koriander in een keukenmachine en maal fijn. Niet te fijn, maar ook niet te grof.
  • Maak er twee forse hamburgers van en leg even in de koeling om te marineren en om iets steviger te worden.
  • Rol de hamburgers daarna even losjes door nog wat extra sesamzaadjes en bak hem bruin en gaar in de koekenpan of op de BBQ.
  • Maak de saus door de Hellmann’s te mengen met de sweet chili saus en de vissaus en snij je broodjes open
  • Doe eerst een eetlepel saus op elk broodje en leg hier wat sla op. Op de sla leg je de burger en top deze af met de komkommer, de jalapeno en de verse koriander. Hierbovenop weer een eetlepel saus.
  • Dek af met het broodje en eet meteen op!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Dan ga ik hem nu opeten!

Dan ga ik hem nu opeten!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Hellmann’s maar alle meningen, recepten en foto’s zijn van mij. Door posts zoals dit kan ik blijven doen wat ik het leukste vind!

Delen is fijn!