Simone's Kitchen

De “RAW” fotografie challenge #1 – 2014

Ja hoor, het is zover! Nieuw jaar, nieuwe kansen.. 🙂 Ik heb vorige jaren een hele tijd een maandelijkse fotografie challenge gedaan op mijn Engelstalige blog. Daar werd altijd goed aan meegedaan met hele leuke resultaten, maar door werk, tijdgebrek enzovoort, is het er al een hele tijd niet van gekomen. Het leek me dus de hoognodige tijd om daar verandering in te brengen! De nieuwe fotografie challenge is bij deze van start met de eerste uitdaging van 2014!

Het thema is RAW

Wat houdt dat in? Dat houdt in dat het hier gaat om een ingredientfoto. Een foto van een voedingsmiddel dat in zijn volledige originele rauwe staat moet zijn. Het mag geplukt, geslacht of uitgegraven zijn, als het maar geen verdere bereidingen heeft ondergaan. De foto’s hier zijn slechts een paar voorbeeldjes van oude foto’s van mij. In de link hieronder vind je een pinterest board met nog veel meer prachtige voorbeelden van RAW foto’s. Leef je dus uit en stuur je foto in. Je hebt precies een maand de tijd om de foto te maken en in te zenden via het onderstaand Linky tool.
Handful of cherries

Ik wil de inzendingen combineren tussen de Nederlandse en de Engelse versie dus er is maar 1 linky tool registratie, maar goed dat is verder voor jullie niet belangrijk. Voor we de regels gaan opnoemen nog even wat tips om ingrediënten mooi op de foto te zetten.

Tips!

 1. 1. Je ingredient is de ‘hero’. Zorg er dan ook voor dat die de aandacht krijgt. Als je speciaal ingredienten wilt gaan kopen in de winkel of op de markt, let dan goed op wat je mee naar huis krijgt. Vlekjes, gebroken takjes, glazige ogen van vis, verkleurd vlees… Dat zijn allemaal zaken die je foto niet ten goede zullen komen.
 2. Kruiden of slablaadjes kun je vlak voor fotograferen nog even opfrissen in een grote kom met ijswater. Dat doet echt wonderen maar let wel op dat je bijvoorbeeld bij hele fijne blaadjes zoals dille of koriander niet vervolgens met een natte plak blijft zitten. Bewaren in iets vochtig keukenpapier wil ook nog wel eens helpen.
 3. Vlees is een lastig onderwerp om te fotograferen, dus ben je beginnend fotograaf neem dan misschien een iets makkelijker onderwerp, maar uiteindelijk is het gewoon een oefening dus als je vlees wilt proberen; ga vooral je gang.
 4. Let op glans; teveel glans bij een vis kan hinderlijk zijn. Geen glans bij fruit kan dat net zo goed zijn. De kunst is om de juiste balans te vinden door je licht tegen te houden of juist extra te accentueren.
 5. Daglicht werkt echt het mooiste bij ingredienten dus probeer het bijvoorbeeld in het weekend te doen.

Ter inspiratie heb ik een PINTEREST board met allemaal prachtige RAW foto’s

20090905-_MG_0317

De regels:

 • De uiterste inzenddatum voor je foto inclusief link naar je blog is 20 februari 2014.
 • Gebruik geen oude bestaande foto, maar maak een nieuwe foto speciaal voor dit doel. Het gaat tenslotte om de oefening
 • Als je een blogpost schrijft over je challenge met je resultaten erbij link dan terug naar deze blogpost, zodat mensen alvast kunnen bookmarken voor volgende maand!
 • Stuur niet meer dan één foto in via de Linky Tools hieronder en zorg ervoor dat je de juiste foto selecteert (bij het invoeren van de link krijg je de opties om een thumbnail te plaatsen)
 • Je foto moet een onbewerkt ingredient als hoofd onderwerp hebben.
 • Je mag de foto op een markt, in het buitenland of waar dan ook maken, zolang het maar speciaal voor dit evenement is gedaan!

De jury bestaat net als voorgaande keren uit:

Meeta van ‘What’s for lunch honey’

Kay van Kayotic Kitchen

Jenn van Jenncuisine

De juryleden mogen meedoen maar komen niet in aanmerking voor de titel van winnaar!

Wat je ermee kunt winnen? Nou eeuwige roem natuurlijk! 😉 We hebben geen prijzen. Het gaat puur om de lol en om het oefenen van je fotografie kunsten. Ik ga in ieder geval alle blogs langs en geef commentaar op de foto’s.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

27 comments

 1. Avatar

  Super leuke challenge, en precies iets wat ik nodig heb 🙂 ga dan ook zeker meedoen! Je pinterest bord is in ieder geval erg inspirerend, alhoewel de moed me bijna in de schoenen zakt als ik zulke mooie foto’s voorbij zie komen….

 2. Avatar

  Wat super leuk Simone! Ga zeker weer mee doen ook om weer te oefenen want dat is er de laatste tijd helaas helemaal niet meer van gekomen! Heb er zin in 😀 Maar snap Sjanett wel als ze zegt dat de moed haar bijna in de schoenen zakt….herkenbaar 😉
  Ciao, Letizia

 3. Avatar

  Leuk! Alhoewel mijn fotografiekunsten niet echt om over naar huis te schrijven zijn, ga ik zeker een poging wagen mee te doen 🙂

 4. Avatar

  Dear Simone,

  I tried to upload one my photos in your competition but it was throwing an error. Not sure if there is any other way I can enroll one of my photos. Maybe If i have your e-mail address I could email it to you.

  Also I love your photography. From a professional perspective could you please visit my blog and tell me how you would rate my photos on my food blog: http://stopdietin.wordpress.com/

  Thanks a ton!

  -Rubeen

  • Simone van den Berg

   Hi Rubeen,
   If you give me the link where I can find your photo I can try from my end. The idea is that you write a blogpost specifically about the photography challenge and then enter the link into the linky tools. It should then pick up the correct photos so you can choose which photo you want to enter. Let me know if that works!
   Simone

 5. Avatar

  Hee Simone, wat leuk dat er weer een fotografie challenge is! Ik ga eens kijken of ik nog wat fotogeniek en eetbaar spul in mijn tuin kan vinden. 😉
  Groetjes, Marleen

 6. Avatar

  Hoi Simone,

  Bij de eerste ging er iets fout (nr5), combinatie safari en het linkprogramma. Wellicht kun je die verwijderen?

  Groetjes Andrea

  • Simone van den Berg

   He Andrea! Gebeurd! Mooie foto… Ik kan geen comment op je blog achterlaten jammer genoeg dus maar even zo dan. Ik vind ook dat zeker bij tuinbonen je pas in close-up ziet hoe bijzonder ze zijn met die mooie donzen binnenkant en die boontjes die er in liggen…

 7. Avatar

  Hoi Simone, Bedankt voor het opmerken. Stond inderdaad iets verkeerd en daar was ik zelf anders nooit achtergekomen!

  Groetjes Andrea

 8. Pingback: Raw Food Foto Challenge | Es' Factory

 9. Pingback: De “RAW” fotografie challenge van Simone’s kitchen - Good@Cooking

 10. Avatar

  Ook mijn moed was bijna in de schoenen gezakt maar iedereen is ergens een keer ergens begonnen toch 🙂
  Was in ieder geval al erg leuk om aan mee te doen! Super leuk initiatief! Volgende keer ben ik weer van de partij!

 11. Avatar

  Hoi Simone, ik zie dat #19 een foutje is. Misschien kun je die verwijderen?? Dank je 🙂

 12. Pingback: Carrot soup with ginger and coconut milk | Eva in the KitchenEva in the Kitchen

 13. Avatar

  Hi Simone, vanmiddag lukte het me na enige pogingen om een foto in te sturen (heb geen blog, dus het was even puzzelen) en wel onder nr. 24 ‘Eggs for dinner”.
  Maar ik zie dat hij er niet meer bijstaat, enig idee wat ik er aan kan doen ? Bedankt vast..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!