Hoe lang is het nou geleden dat Herman den Blijker de allereerste ‘Mijn tent is top” presenteerde? Volgens mij alweer een tijdje terug, maar de tijd gaat zo snel dat ik me maar zo kan vergissen. De eerste serie hebben wij niet gezien, maar de tweede serie wel. En dat was de serie waarin De Pastinaeck in Amersfoort won. In die tijd keken we nog alle kookprogramma’s die er waren; Over de kook, topchef, mijn tent is top en was er nog wat? Volgens mij niet. Maar op gegeven moment kwam masterchef Australië op de tv en toen waren we voorgoed verpest.

Heerlijke gerechten bij De Pastinaeck

Wat een verschil! Niet alleen qua niveau van de kandidaten maar de reden dat wij keer op keer terugkomen bij Masterchef Australië, is door de gouden combinatie van George, Gary en Matt. Kritisch? Ja, dat zijn ze wel degelijk maar niet op de afgrijselijk neerbuigende manier van de Nederlandse masterchef. Die hebben we een seizoen gekeken, maar toen waren we er echt wel klaar mee. Niet leuk. De jury is verschrikkelijk. De kandidaten kunnen niet tippen aan de gemiddelde afvaller van de Australische versie… Voor ons dus geen andere kookshows meer. Althans geen kookshow van Nederlandse bodem. Ik zie al tijden Heel Holland Bakt voorbij komen op de blogs, maar zelf nog niet gezien wat het nou is. Misschien toch maar eens een poging wagen weer.. 😉

Goddelijk dessert met sinaasappelroom en puur chocoladeijs

De Pastinaeck was in ieder geval bij ons blijven hangen en niet al te lang na het programma zijn we daar al een keer wezen eten. Erg lekker, goede sfeer, leuke tent en leuke locatie ook. Dus toen we afgelopen weekend Karin van Yum and More op bezoek hadden leek het ons een leuk idee om er weer een keer een kijkje te nemen en ze stelden niet teleur. Een heerlijk voorgerecht met Limburg Kloostervarken had ik en als hoofdgerecht kabeljauw uit de oven. Als enig minpuntje vond ik de kabeljauw een tikkie aan de flauwe kant, maar niets wat een kleine slinger aan de zoutmolen niet kan verhelpen. En het dessert… Ja het dessert was toch wel de absolute topper van de avond voor mij hoor.

Tompoes van sinaasappelroom met puur chocolade ijs… Lekker!! Kortom, ook na een aantal jaren lijkt de Pastinaeck het nog erg goed te doen. Het zal redelijk vol en ze hebben er sinds kort ook een tweede zaakje bij aan de overkant; de Bijzaeck. Hier kun je na afloop van een lekker etentje nog even een afzakkertje halen… We zijn er niet binnen geweest maar het zat er goed vol! Altijd een goed teken.

Restaurant De Pastinaeck

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00 tot 00:00
Woensdag: 11:00 tot 00:00
Donderdag: 11:00 tot 00:00
Vrijdag: 11:00 tot 00:00
Zaterdag: 11:00 tot 00:00
Zondag: 11:00 tot 00:00
ADRESGEGEVENS:
Straat: Hof 8
Postcode: 3811CJ
Plaats: Amersfoort
Telefoon: 033 – 7370005
E-mail: info@depastinaeck.n

 

Delen is fijn!