Ga je binnenkort naar Lefkas en ben je op zoek naar de leukste plekjes om te eten op Lefkas? Check dan zeker onderstaande restaurants voor een goed begin van je trip.

De leukste plekjes om te eten op Lefkas | simoneskitchen.nl

Het lekkerste eten op Lefkas

Lefkas is natuurlijk maar een klein eilandje en voor je er erg in hebt ben je overal geweest. Wij verbleven er in augustus 2017 voor een week. We sliepen in een fijn appartement van Eliza was here, de Olivetto Villas. Op zich een aanrader want de locatie is perfect, de appartementjes helemaal leuk en de verzorging ook erg goed. Er zit wel een máár aan. Ik ben nu eenmaal een kattenliefhebber en er waren veel katten rondom het appartement. En op een enkele uitzondering na vond ik ze er heel erg slecht uit zien.

Olivetti villas

Ik realiseer me dat ze in Griekenland anders omgaan met dieren dan wij hier in Nederland. Maar toch… Een kat was brood- en broodmager en zat vol met zweren. Kon ook bijna niet meer lopen en heeft de week niet overleeft. Nu zal het misschien een oude kat zijn geweest, maar ook de jongere katten waren allemaal broodmager en niet het toonbeeld van gezondheid. Dus…prima appartement maar als je van katten houdt dan gaat het je aan je hart. Echt… Voor ons een reden om niet nog een keer naar dezelfde plek terug te gaan in ieder geval. Eliza was here heeft nog meer fijne appartementjes in Lefkas dus keus genoeg.

Ristretto voor ontbijt – Lefkas stad

Ontbijten bij Ristretto - Lefkas

Ons appartement lag net even buiten Lefkas stad en daar zitten meer dan genoeg leuke plekjes voor ontbijt, lunch en diner. Wij probeerden er het ontbijt uit bij Ristretto. Een klein, maar fijn tentje vlak bij de rotonde in de stad. Ook prima als je alleen een stevige bak koffie wilt. Die serveren ze zeker! Wij aten er een omelet en pannenkoeken. En dronken er natuurlijk koffie.

Taverne Seven Islands – Lygia

Eten op Lefkas

In dit heerlijke – op en top Griekse – restaurantje zijn we meerdere keren wezen eten. Je zit er heerlijk aan het water met een koel briesje en het eten is helemaal prima. Probeer vooral de verse vis van de dag eens want dat is de moeite waard. Lekker van de gril. De plek wordt gerund door een Griek met zijn Hollandse vrouw. Dus je kunt ook nog in het Nederlands bestellen als je dat zou willen.

Thymari restaurant – Lefkas stad

Thyme restaurant op lefkas

Fine dining en Griekenland zijn niet twee woorden die ik vaak met elkaar verbind, maar om eerlijk te zijn komt de standaard Griekse kost me op gegeven moment wel de neus uit. Ja vers gegrilde vis blijf ik altijd lekker vinden maar verder beland je al snel in souvlaki, moussaka en meer van dat soort. Wil je dus eens echt wat anders én ben je bereidt om er wat extra geld aan uit te geven dan is Thymari een aanrader. Het was ook meteen het duurste restaurant waar we ooit in Griekenland zijn geweest. Nog steeds goedkoper dan in Hollandia hoor, maar tast wel even in de buidel. Reserveren is een must!

Lighthouse garden – Lefkas stad

Lighthouse garden

Wil je wel traditioneel Grieks eten dan kun je in Lefkas stad de meeste restaurants aan de boulevard wel overslaan. Wij belanden er wel de eerste avond (geen zin om ver te lopen en moe van de reis) met als gevolg een uitermate teleurstellend diner met smakeloze happen. En op de koop toe een stuk plastic van de verpakking (dan weet je het wel) in Tom’s bord. Wil je beter eten dan kun je de hoofdstraten beter vermijden en de kleine zijstraatjes inlopen. Zo kom je ook terecht bij Lighthouse garden die in een zijstraatje ligt en waar je lekker Grieks kunt eten en drinken. Retsina!

Rachi, Exhantia

Uit eten op lefkas

Ze noemen het ook wel het restaurant in the clouds en toen we aankwamen (links) was er nog geen cloud te zien en was het boven op het terras bloedheet. Maar ineens – out of nowhere – kwamen de wolken aangedreven en zag je binnen no time geen hand meer voor ogen (rechts)Alsof je ineens in de dikke mist zit. Het eten is hier lekker. Wat duurder dan gemiddeld en met meer keus. Erg lekker gegeten en je kunt er heerlijk zitten en kijken naar de paragliders die vanaf de bergtop naar beneden springen. Vanaf het strand wordt je daar trouwens gek mee gemaakt. Dus dan weet je het vast. Naast het restaurant zit een bar die in de zomer van 2017 is open gegaan en waar je de hele dag terecht kunt en waarvandaan de sprongen worden gemaakt. Het restaurant zelf is pas om 1 uur ’s middags open.

Op zoek naar accomodatie op Lefkas?

Accomodaties op lefkas
Strand lefkas
Lefkas haven
Griekenland

Disclaimer: Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent dat jij niks extra hoeft te betalen mocht je iets boeken maar dat ik er een paar cent aan verdien om de site te onderhouden. Voor de privacy verklaring kijk je hier!

Delen is fijn!