Hamburger | simoneskitchen.nl

Nou, daar gaan we dan: het eerste, echte Dude Food Dinsdag artikel met recept.
Vorige week was meer een aankondiging, dus die telt niet mee.
Het is een feit en we kunnen niet meer terug. Vanaf nu iedere dinsdag recepten voor en door mannen.

En met wat voor een typisch ‘mannelijk’ recept moet je dan beginnen?
Welk gerecht is nu een echte testosteron jager, waarmee iedere man zijn innerlijke, stoere oermens gerust kan stellen? Broodje hamburger natuurlijk!

Broodje hamburger | simoneskitchen.nl

We weten allemaal wat er gebeurt als het zonnetje schijnt en er in huis een vrolijke stem schalt: “Zullen we anders gaan barbecueën vanavond?”
Bij het horen van deze woorden begint er diep binnen iedere man een soort van prehistorisch instinct te grommen. De oergeluiden gonzen bij de man in de oren en hij hoort een grommend: “Vuur maken, vlees bakken, buiten, man…kookt!”
De moderne man vertaalt deze geluiden in een milde lach naar zijn vrouw en antwoordt: “Gezellig. Ik kook wel.”, terwijl hij in gedachten al hamburgers en andere stukken vlees aan het keren is boven gloeiende kolen.

Nu hebben ongetwijfeld heel veel mannen al hun eigen ‘specifieke’ recept voor de allerbeste hamburger ter wereld. Of hebben jullie als één van de best bewaarde geheimen het familie recept voor het beste schijfje gehakte vlees in een schrift dat overgaat van generatie op generatie. Daarom wil ik het vandaag voor wat betreft de hamburger zelf het houden op: ‘Maak een lekkere hamburger.’ En voor degene die nu echt als een neanderthaler voor zich uit zit te kijken en niet weet hoe hij een lekkere hamburger maakt, het volgende: ‘Vooruit dan maar. Koop een lekkere hamburger en ik zal in de toekomst mijn recept van de ideale hamburger met jullie delen.’

Hetzelfde geldt voor het broodje. Maak zelf jouw lekkerste broodje voor om de hamburger of koop een lekker broodje.
Vandaag geef ik een recept voor een heerlijke topping van uien op de hamburger en een rokerige en pittige chipotle mayo die allebei perfect passen bij iedere hamburger.
Makkelijk, lekker en mannelijk en van beiden is slechts één eetlepel op jouw broodje hamburger genoeg om er een zoete en spicey kick aan te geven.
Enne koop gerust wat meer uien in, want ook volgende week speelt de ui weer een hoofdrol in Dude Food Dinsdag.

Hamburger | insimoneskitchen.com

Uientopping en chipotle mayonaise

Nog geen review

Een hamburgertopping van in bier gestoofde uien en een pittige mayonaise
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 35 minuten
totaal 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • Voor de uientopping:
  • 2 flinke rode uien
  • 3 tl soja saus
  • 1 tl grof zeezout
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl pittige chili poeder
  • 5 el bier oud bruin of guinnes, gewoon een flinke scheut!
  • 300 milliliter runderbouillon
  • 1 el olijfolie
  • Voor de chipotle mayonaise:
  • 4 el mayonaise zelf gemaakt is erg mannelijk, maar mayo van Hellmann’s is mannelijk genoeg
  • 2 chipotle pepers
  • 2 tl tabasco als je tabsaco met chipotle pepers kunt vinden, moet je die nemen

  • Uientopping
  • Snijd de uien in dunne ringen en gooi ze in de koekenpan waar je de olijfolie heet in hebt gemaakt. Laat de uien een paar minuten sudderen tot ze een beetje glazig worden. Doe  het door jou gekozen bier erbij en breng alles voor een minuutje aan de kook. Doe dan de andere ingrediënten erbij en laat de uien minimaal een half uur lekker sudderen.
  • Drink in dit half uur de rest van het bier op.
  • De uien zijn goed wanneer ze lekker zacht en ingekookt zijn.
  • Lekker zoet en pittig op je hamburger.
  •  
  • Chipotle mayonaise
  • Snijd de chipotle pepers fijn en schep ze door de mayonaise
  • Tenslotte de tabasco door de mayonaise roeren
  • Geniet van een mayonaise met een heerlijke rooksmaak en een pittige afterbite.
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.