Eigenlijk heb ik net pech. Ik was te jong om de eerste Flower Power periode mee te maken en voor de tweede Flower Power generatie ga ik net een paar jaar te oud zijn.
Dat er een tweede decennium van love and understanding gaat komen is zeker! Of is hij er al?
Als ik rondloop op het festival van de Rollende Keukens zou ik zeggen van wel. Het weekend is een initiatief van Mr. Kitchen en Pacific Parc

Tekst: Tom Gerrets Foto’s: Simone van den Berg

 

20110604-_MG_0055

Het vierdaagse festival vond van 1 uur tot 11 uur op alle dagen plaats (2 t/m 5 juni) en wij waren vroeg genoeg aanwezig om de opstart van de dag mee te maken.
Na een korte wandeling langs de monumentale panden van het Westergasfabriekterrein, werden we opgewacht door een bijna carnavaleske collectie van bussen en andere automobielen die omgebouwd waren om de inwendige mens eens flink te verwennen.

20110604-_MG_0072
Over het terrein liepen her en der figuranten die niet zouden misstaan in een rockumentary over de sixties en ik kreeg direct een goed en rustgevend gevoel dat als een warme, comfortabele deken over me heen viel.
Wat me opviel was dat de vele verschillende wereldkeukens gebroederlijk naast elkaar stonden in dit Woodstock-achtige schilderij. Dim Sum naast Bretonse specialiteiten en de beste crêpes stonden schouder aan schouder met oesterspecialiteiten en de hummus van speciaalzaak (euh… speciaal auto!) Sabra. Als gerechten dit toch al kunnen, waarom de mensen in de wereld dan niet?
Verbijstering voor de topkwaliteit van gerechten die uit auto’s en bussen werd getoverd. Ik heb gewoon echt! lekker gegeten, terwijl ik tussen de bussen op een kermis terrein leek te lopen.
20110604-_MG_0023
Heerlijke wijnen proeven bij Wijn op wielen (www.wijnopwielen.nl) en geweldige service met op de achtergrond live muziek die geheel in de stijl van de nieuwe hippie age paste.

20110604-_MG_0050

Het eten was geweldig, het drinken misschien nog net iets beter, maar vooral de sfeer was zo ongelofelijk laid back dat je dit echt een keer meegemaakt moet hebben.
Zo moet het zijn om een keer een dag vrij te zijn en te genieten van het mooie weer wanneer je met een rondreizend circus meereist.
Kortom een geweldige dag en volgend jaar zijn wij er zeker weer (minimaal!) een dag bij.
Dat de nieuwe Flower Power terugkomt, zie ik aan de langzame verschuiving in kledingkeuze en reclame uitingen om mij heen, dat hij al terug is in de culinaire wereld proefde en voelde ik vandaag bij de Rollende Keukens.
Eentje om voor volgend jaar op jullie culinaire agenda’s te zetten.

Make food, not war. Peace!

20110604-_MG_003420110604-_MG_0071

20110604-_MG_9994

Delen is fijn!