Simone's Kitchen

De blog top 3 – tag

Daphne van Live the life you love nomineerde me om de blog top 3 tag in te vullen… Leuk Daphne! Dank je wel voor het nomineren. Het antwoorden van de vragen viel soms nog niet echt mee. Sommige dingen kun je lastig in stukjes van drie vatten maar ik heb toch mijn best gedaan. Dus hopelijk veel plezier met het lezen van mijn antwoorden!

Als eerste moet ik een foto delen die iets met het getal drie te maken heeft.

20130223-MH2A3649

Ik moest daar best heel lang over nadenken moet ik zeggen want ik heb niet echt heel veel met het getal drie.. 😉 Uiteindelijk is het deze geworden; de foto die voor mij symbool staat voor de drie toren van Angkor Wat. Je ziet hier een klein stukje van de achterkant van de torens. Ik heb er geen goede foto van en deze vind ik vele malen mooier dus vandaar. Angkor Wat was mega druk de dag dat wij het bezochten en dat zie je totaal niet terug op de foto’s. Althans niet op deze. Haha..

De regels van de blogtag

– Link naar deze blogpost van Sylvia, zij heeft deze blogtag bedacht
– Vermeldt degene die jou genomineerd heeft
– Gebruik als afbeelding een favoriete foto van jou die met het getal 3 te maken heeft
– Beantwoord de elf vragen
– Nomineer andere bloggers en laat hen weten dat jij ze genomineerd hebt

 

01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen

Mijn computer natuurlijk, want ja hoe moet je anders bloggen? Mijn fotoarchief: die gebruik ik voor inspiratie of als ik op zoek ben naar een goed onderwerp om over te bloggen of gewoon om even weg te dromen van verre bestemmingen. En als laatste mijn notitieboeken. Ik ben nog steeds zo blij dat ik altijd heel uitgebreid een logboek bij hou op papier op reis! Anders was ik echt al veel details vergeten en had dit een heel leeg blog geworden!

02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken

Ik denk dat dat wel persoonlijk is, maar voor mij mogen goede foto’s niet ontbreken. Dat is toch je binnenkomer op een blog dus vind ik belangrijk. En dat hoeven echt niet allemaal mooie plaatjes te zijn maar ze moeten wel een goede illustratie vormen van de post. Een goede index vind ik ook belangrijk. Zeker met een reisblog waar je toch vaak wilt zoeken op de bestemming en dan is een goede index essentieel. Een about page vind ik ook een must.

03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste

Reizen (natuurlijk), eten en fotografie

04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog

Dat zijn de volgende drie blogs:

 1. Een introductie van gastblogger Nicky uit Australie
 2. Winactie voor een fijn reislogboek van Suck UK
 3. Mijn post over de Cinque Terre

05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog

Phoe… Dat is best een lastige vraag. Ik denk dat ik het in eerste instantie gewoon heel erg leuk vind om onze reizen te delen. Tips die we hebben voor de bestemmingen, gekke voorvallen en dergelijke. Mijn blog is natuurlijk nog piepjong maar ik hoop toch dat mensen er goede tips uit halen. Daarnaast vind ik het altijd leuk om over fotografie te schrijven en tips hiervoor te delen.

06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen

Facebook, Twitter en Instagram. Ik ben vrij actief op social media en probeer op alledrie de kanalen andere content te plaatsen. Dat is soms niet te doen, met een druk schema, maar ik probeer het zeker wel!

07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen

De voordelen zijn dat ik een online archief heb voor al onze reizen en belevenissen en leuke tentjes die we op reis hebben gevonden. Ik vind de blog community over het algemeen erg leuk en heb al aardig wat nieuwe vrienden gemaakt dankzij het bloggen, zowel online als offline (ik blog al 7 jaar en niet alleen op Paper Travels dus vandaar) en de mogelijkheden die ik heb gekregen dankzij het bloggen zijn geweldig. De nadelen zijn – zoals al meer genoemd – het gebrek aan tijd. Twee blogs onderhouden kost een enorme hoeveelheid tijd. Je zit al gauw hele dagen achter de computer verscholen en je legt jezelf deadlines op die niet altijd fijn zijn (maar ja, je doet het wel zelf he…:))

08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter

Dat zijn in volgorde van meeste comments:

 1. Eva van Eighty7
 2. Ester van Beyond Brussels
 3. Nanda van Wandernan

Thanks ladies voor alle comments sofar!

09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers

Phoe dat zijn er best veel. Lastig om hier een keuze uit te maken! Maar de blogs die ik eigenlijk altijd lees zijn:

 1. TravelbySan
 2. Traveljunks
 3. Expeditie Aardbol

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs

Ik lees veel foodblogs en travelblogs. Ik vind het leuk om te lezen over bestemmingen, maar ook tips voor restaurants ter plekke of sights die ik moet zien, liefst dingen die niet meteen standaard in elke gids voorkomen. Dat is het fijnste. Bij foodblogs natuurlijk met lekkere recepten

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers

Ik merk dat veel bloggers ongeduldig zijn als ze net begonnen zijn met bloggen. Willen dat je binnen drie weken duizenden bezoekers hebt, maar zo werkt het helaas niet. Ga bloggen omdat je een passie voor het onderwerp heb en het verkeer komt uiteindelijk vroeg of laat vanzelf wel.

Vergelijk jezelf niet teveel met andere bloggers. Ik maakte die fout in het begin best wel en ik betrap me er soms nog steeds wel eens op, maar het heeft geen zin om te kijken naar de succesverhalen en jezelf daarmee te vergelijken. Het is wel leuk om van anderen te leren natuurlijk, maar dat is niet hetzelfde als gefrustreerd raken omdat het bij jou niet zo snel gaat.

Verdiep je vanaf het begin in dingen als SEO en analytics. Dat scheelt een hoop frustratie op een later tijdstip als je met terugwerkende kracht alles nog moet ‘fixen’

En dan moet ik nog drie bloggers nomineren voor het invullen van de top 3 tags… En dat is lastig want veel zijn er al geweest, dus sorry als je het al een keer hebt gedaan!

Hier komen mijn toppers!

 1. Stephanie van Expeditie Aardbol
 2. Eva van Eighty7
 3. Ester van Beyond Brussels

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

 1. Leuke post om te lezen en natuurlijk bedankt voor je regelmatige bezoek op m’n site 🙂 Ik ben momenteel zelf ook een “tag” aan het invullen, maar wat vind ik dat vaak lastig zeg. Voor sommige “1 iets” vragen ben ik al te lang onderweg..

 2. Super leuk dat je de tag hebt uitgewerkt en tof om jij versie te lezen 🙂 Ook een goede tip om je inderdaad vanaf het begin af aan te verdiepen in Analytics en SEO. Scheelt inderdaad later een hoop gedoe! En inderdaad dat eeuwige tijdgebrek, zoooo herkenbaar! *zucht* 😉

 3. Leuke tag en bedankt voor het doorgeven!

 4. Ik zag de vragen, dacht eerst ‘Wat een leuke tag’ alvorens het me ineens te binnen schoot dat ik volgens mij door Sylvia genomineerd was.. En inderdaad! *Schaam, helemaal niks mee gedaan! Snel eens doen want erg leuke vragen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.