Nu de wereld weer heel voorzichtig open gaat kunnen we weer plannen maken om op reis te gaan. En wat is er leuker dan voorpret? Voor veel van mijn reizen check ik altijd eerst even bij mijn favoriete reisbloggers. Ten eerste zegt me dat veel meer dan informatie van een reisbureau of reisorganisatie en je krijgt vaak leuke tips voor de bestemming van jouw keuze.

Tijd dus om mijn 8 favoriete reisbloggers voor je op een rijtje te zetten!

Map of Joy

Waarom volgen?

Nathalie ken ik al een aantal jaar en ze heeft geweldig veel goede tips voor roadtrips en als je fan bent van Engeland dan zit je hier helemaal goed. Plus ze maakt prachtige foto’s. Genoeg reden dus om een bezoekje te wagen aan Map of Joy

Bijzonder Plekje

Waarom volgen?

Marleen heeft altijd de leukste en de beste tips voor geweldige plekjes in eigen land en in Europa. Als je op zoek bent naar een korte vakantie of gewoon naar een heerlijk nachtje weg? Dan moet je zeker een kijkje nemen op Bijzonder Plekje.

We are Travellers

Waarom volgen?

Hou je van verder weg reizen dan is de site van we are travellers een echte aanrader. Het staat er vol met handige tips voor locaties, bestemmingen en algemene reisinformatie. Heerlijk om even in rond te dwalen voor inspiratie voor je volgende reis. Check hier we are travellers

Traveljunks

Waarom volgen?

Ik denk dat Traveljunks een van de allereerste reisblogs was die ik volgde. Robert, de oprichter, gaat al wat langer mee en inmiddels heeft de site vele schrijvers die op regelmatige basis reisartikelen schrijven. Behalve de bestemmingsinfo vind ik de persoonlijke noot hier ook heel fijn. Robert kijkt vaak met een kritisch oog naar de huidige reiswereld. En dat is zeker verfrissend. Check hier Traveljunks.

Travelaar

Waarom volgen? Ik volg de avonturen van Kirsten en Erick al heel lang. Volgens mij begon dat toen ze hun eerste wereldreis maakten (alhoewel dat misschien niet de eerste was) Inmiddels reist het tweetal fulltime de wereld rond en staat de site vol met unieke tips voor wereldreizen en voor backpacken in het algemeen. Ook zeker de moeite waard als je niet zo van het backpacken bent. Check hier Travelaar

Reismeisje

Waarom volgen?

Ik merk trouwens dat bij mijn favoriete reisbloggers verdacht veel mensen zitten met wie ik op reis ben geweest. Haha… Nou ja dat is ook niet zo gek. Je blijft dan vaak wel elkaar volgen na die tijd. Wendy leerde ik kennen tijdens een reis door Jordanie, inmiddels alweer 5 jaar geleden. In die tijd reisde ze fulltime, maar hoe dat inmiddels is weet ik eigenlijk niet. Zeker nu is dat voor veel reisbloggers best een dingetje.

Ik ga vaak naar Reismeisje om even lekker te lezen over verre bestemmingen, maar recent ook wat dichter bij huis. Check hier de site van Reismeisje

Reismuts

Waarom volgen?

Dat Lizette dol is op reizen is wel duidelijk. Op haar site staan veel persoonlijke verhalen en allerlei leuke tips voor als je nieuwe inspiratie nodig hebt!

Check hier de site van reismuts

Ik wil meer reizen

Ok, een site met de naam ‘Ik wil meer reizen’ kan bijna niet toepasselijker. Dus dat is al een voordeel. Ik ontmoette Mirjam en Annemarie op een blogevent van Curacao en ik had nog wel uren door kunnen praten. Altijd fijn om te praten met mensen die van reizen hun beroep hebben gemaakt en dat nog steeds met zoveel passie doen.

Ik wil meer reizen is behalve een reiswebsite ook een webshop met superhandige artikelen voor je volgende reis!

Pin deze post

Bewaren om het niet meer te kunnen vergeten? Gebruik dan onderstaande foto.

Delen is fijn!