Simone's Kitchen

De 30 dagen vegan challenge – week 2

Cute little easter bunnies on white background with spring flowers

Week 2 vegan

Tja wat zal ik eens zeggen? Was het een goede week? Nee dus… Ik heb aan alle kanten niet vegan gegeten. Het begon al met dat etentje vorige week en vervolgens ben ik nog een paar keer de boot in gegaan. Afgelopen maandag was de jaarlijkste Culiperslunch. Een evenement waar uitgeverijen en diverse foodproducenten hun nieuwste producten laten zien én proeven. Het was al lastig omdat er bijna niks vegetarisch was dus heb ik het uiteindelijk met een stukje kaas gedaan. En iets met bonen wat dan weer wel vegan was (denk ik)

80/20?

Afgelopen donderdag had ik weer les (opleiding natuurvoedingsadviseur) en het ging dit keer over vetten. Super interessant maar tijdens de lunch hadden we allemaal iets gemaakt van een bepaald soort eiwit. Daar heb ik dan weer wel opgelet dat er nergens ei in zat, maar dat was nog relatief makkelijk want ten eerste lagen de recepten erbij en ten tweede was er keus genoeg. ’s Avonds had Tom iets gemaakt wat niet te eten was maar er zat in ieder geval geen dierlijke producten in. Hahaha…

Maar goed ondanks het feit dat ik door de bank genomen dus redelijk mijn best heb gedaan heb ik gisteren ook een eitje gegeten. O en boter! Laat ik zeggen dat ik even andere dingen aan mijn hoofd had/heb en het me even niet zoveel meer kan schelen. Want zo werkt het wel vaak met gezond eten vind ik.

Menselijk

Dus in het kader van niets menselijks is ons vreemd heb ik denk ik 80% van de tijd gekozen voor geen dierlijk en 20% van de tijd een tikkie minder. Geen vlees of zoiets hoor, maar dus wel boter, kaas en eieren. Bio. Dat dan weer wel.

De komende week zit ik voor werk in België een paar dagen, daarna shoot en nog zo wat dingetjes voor we maandag daarop naar Kopenhagen vertrekken voor een paar dagen. Waar ik trouwens ontzettend veel zin in heb! Maar ben wel heel benieuwd hoe vegan eten daar gaat. To be continued!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.