Gisteren kreeg ik een email binnen van Pinch of Yum, een van mijn favoriete blogs, met hun slechtste gerechten van 2015. Hilarisch en leuk om te zien. Dus dat bracht me op een idee. Het enige probleem is dat ik mislukte gerechten nooit op de foto zet. Iets om te veranderen in het komende jaar want eigenlijk is het een leuke afsluiting van een oud jaar, om eens te laten zien wat er allemaal achter de schermen misgaat. En ik heb vast ook wel de nodige foto’s die zijn misgegaan maar ik kan even niet bij al mijn bestanden. Dus ik moest het even doen met de foto’s die op mijn iphone staan… Dus hierbij mijn 13 foto’s die het nooit tot instagram gehaald hebben (het waren er natuurlijk nog veel meer, maar dit zijn toch wel de ergste.. 🙂

IMG_8459

Om dan maar af te trappen met de eerste; dit is een bloemkoolcouscous met een of andere worst. Al ziet het er uit als een bord ondefinieerbaar iets met een drol ernaast… Het was evenwel best lekker. De foto is laat in de middag genomen, na zonsondergang; vandaar de prachtige blauwe kleur.

IMG_9708

Wat dit waren…. Ik weet het al niet meer, balletjes van het een of ander. Smakelijk is het zeker niet!

IMG_8846

Ook weer een gerecht waarvan ik niet meer precies weet wat het moest voorstellen. Volgens mij ligt er iets van stukjes speklap op. Wat me eraan doet denken dat dit wel eens een mislukt dudefood gerecht kan zijn geweest.

IMG_9250

En ook als we uit eten zijn gaat het wel eens mis. Zoals hier waar ik een foto probeerde te maken van een mega hotdog. En dat terwijl ze een oranje zonnescherm hadden hangen. Zie je meteen wat er dan gebeurt.. En wat te denken van de hoek… ?? What was I thinking??

IMG_8859

Misschien nog het ergste van de bovenstaande foto is dat dit een serieuze salade was uit een restaurant. De Boathouse in Almere… Je bent gewaarschuwd…

IMG_8731

We zeggen tijdens de workshop vaak dat het geen goed idee is om je dressing al volledig door de sla te mengen als je nog een foto wilt maken. Nou dit is de reden..

IMG_9466

Note to self: zelfgedraaid gehakt ziet er niet zo erg smakelijk uit als het uit de molen komt…

IMG_9736

Dit was misschien niet meteen de allerslechtste foto maar in dit geval wel het allerslechtste groente gerecht dat we gegeten hebben of voorgeschoteld hebben gekregen. Volledig platgekookte groente in het verzorgingstehuis waar mijn ouders wonen. Yuck… Hoe kun je het bejaarden voorzetten??

IMG_9283

Uitermate smakelijk dudefood, maar hoewel de “echte” foto redelijk is gelukt, kan dat niet gezegd worden van de iphone foto. Let ook op de prachtige salade naast de spareribs…

IMG_8621

Sla in een schuitje is lekker, maar een fatsoenlijke foto ervan maken is echt niet zo heel eenvoudig. Het ziet er toch een beetje uit als een slaschuitje met voedsel dat al eens gebruikt is geweest….

IMG_1021

En dit krijg je dan te eten als je in Noorwegen in het ziekenhuis ligt…. Ondefinieerbare vis, smakeloze aardappeltjes en rauwe wortel… Brrrr…

IMG_0415

Ook hier weer een prachtige opmaak van het gerecht.. 🙂

IMG_0848

En ik kon natuurlijk niet eindigen zonder een foto van Humphrey in eh… een ietswat compromitterende houding… 🙂

Ik ga volgend jaar een poging doen om alle echt mislukte gerechten te fotograferen voor een eindjejaarspost…

Delen is fijn!