Simone's Kitchen

De 13 die het nooit hebben gehaald in 2015….

Gisteren kreeg ik een email binnen van Pinch of Yum, een van mijn favoriete blogs, met hun slechtste gerechten van 2015. Hilarisch en leuk om te zien. Dus dat bracht me op een idee. Het enige probleem is dat ik mislukte gerechten nooit op de foto zet. Iets om te veranderen in het komende jaar want eigenlijk is het een leuke afsluiting van een oud jaar, om eens te laten zien wat er allemaal achter de schermen misgaat. En ik heb vast ook wel de nodige foto’s die zijn misgegaan maar ik kan even niet bij al mijn bestanden. Dus ik moest het even doen met de foto’s die op mijn iphone staan… Dus hierbij mijn 13 foto’s die het nooit tot instagram gehaald hebben (het waren er natuurlijk nog veel meer, maar dit zijn toch wel de ergste.. 🙂

IMG_8459

Om dan maar af te trappen met de eerste; dit is een bloemkoolcouscous met een of andere worst. Al ziet het er uit als een bord ondefinieerbaar iets met een drol ernaast… Het was evenwel best lekker. De foto is laat in de middag genomen, na zonsondergang; vandaar de prachtige blauwe kleur.

IMG_9708

Wat dit waren…. Ik weet het al niet meer, balletjes van het een of ander. Smakelijk is het zeker niet!

IMG_8846

Ook weer een gerecht waarvan ik niet meer precies weet wat het moest voorstellen. Volgens mij ligt er iets van stukjes speklap op. Wat me eraan doet denken dat dit wel eens een mislukt dudefood gerecht kan zijn geweest.

IMG_9250

En ook als we uit eten zijn gaat het wel eens mis. Zoals hier waar ik een foto probeerde te maken van een mega hotdog. En dat terwijl ze een oranje zonnescherm hadden hangen. Zie je meteen wat er dan gebeurt.. En wat te denken van de hoek… ?? What was I thinking??

IMG_8859

Misschien nog het ergste van de bovenstaande foto is dat dit een serieuze salade was uit een restaurant. De Boathouse in Almere… Je bent gewaarschuwd…

IMG_8731

We zeggen tijdens de workshop vaak dat het geen goed idee is om je dressing al volledig door de sla te mengen als je nog een foto wilt maken. Nou dit is de reden..

IMG_9466

Note to self: zelfgedraaid gehakt ziet er niet zo erg smakelijk uit als het uit de molen komt…

IMG_9736

Dit was misschien niet meteen de allerslechtste foto maar in dit geval wel het allerslechtste groente gerecht dat we gegeten hebben of voorgeschoteld hebben gekregen. Volledig platgekookte groente in het verzorgingstehuis waar mijn ouders wonen. Yuck… Hoe kun je het bejaarden voorzetten??

IMG_9283

Uitermate smakelijk dudefood, maar hoewel de “echte” foto redelijk is gelukt, kan dat niet gezegd worden van de iphone foto. Let ook op de prachtige salade naast de spareribs…

IMG_8621

Sla in een schuitje is lekker, maar een fatsoenlijke foto ervan maken is echt niet zo heel eenvoudig. Het ziet er toch een beetje uit als een slaschuitje met voedsel dat al eens gebruikt is geweest….

IMG_1021

En dit krijg je dan te eten als je in Noorwegen in het ziekenhuis ligt…. Ondefinieerbare vis, smakeloze aardappeltjes en rauwe wortel… Brrrr…

IMG_0415

Ook hier weer een prachtige opmaak van het gerecht.. 🙂

IMG_0848

En ik kon natuurlijk niet eindigen zonder een foto van Humphrey in eh… een ietswat compromitterende houding… 🙂

Ik ga volgend jaar een poging doen om alle echt mislukte gerechten te fotograferen voor een eindjejaarspost…

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

17 comments

 1. Wat leuk om te zien Simoon! Al zijn we deze fotografie niet van je gewend 😉 

 2. Die salade met garnalen, wat vreselijk dat ze zoiets durven te serveren zeg. Prachtige foto van Humphrey!!!

  • Ja erg toch? Ik kreeg dat bord en dacht echt van ‘wat??’ Het is dat we die dag heerlijk aan het water zaten in het zonnetje en ik eigenlijk te lui was om er wat van te zeggen maar eigenlijk kan het gewoon niet… En sttt… Humphrey schaamt zich een beetje… 🙂

 3. Hahaha oh wat erg! Ik was even bang dat de foto’s eruit zouden zien als mijn standaard food foto’s, maar ze zijn gelukkig echt niet plaatsbaar haha! Ik vind die ‘drol’ heel grappig en die salade in dat restaurant. Wauw… De kok had zeker z’n dag niet? 

 4. Haha, wat een leuke post. Zo zie je maar wat een mooie foto allemaal doet 🙂

 5. Haha wat een heerlijke post is dit zeg! Toch wel fijn om te zien dat iemand met zoveel talent ook wel eens een gerecht er niet helemaal lekker op krijgt 😉

 6. Super fijn om te zien Simone dat ook jij weleens mindere foto’s maakt 😉
  Erg leuke post!!!

 7. Is wel eens leuk om die missers te zien , wij zijn ook niet perfect .

 8. Wat een geweldige post! Ik heb echt zitten lachen en oh man mijn telefoon staat ook echt vol met bagger foto’s haha.

  Liefs Suus

 9. Hahaha, we want more!

 10. Wat ontzettend leuk om te zien én te lezen. Ik zie altijd de meest waanzinnig lekkere foto’s van je voorbijkomen. Humphrey op het einde maakte dat ik bijna van m’n stoel viel van het lachen 😀 Mijn kat (koos) ligt ook wel eens zo heerlijk charmant haha Denk altijd maar dat het fijn is dat ‘ie zich zo comfortabel voelt 😉 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.