IMG_4099Dag #22

Vandaag is het altijd officieel ons “weekend” aangezien Tom in het weekend altijd werkt, maar in de praktijk werkt dat lang niet altijd aangezien ik weliswaar de deur niet uithoefde maar alsnog best druk was met administratie, foto’s bewerken en meer van dat geneuzel. Ik heb dit niet meteen de dag zelf opgeschreven dus ik probeer me nu te herinneren wat we hebben gegeten en al sla je me hartstikke dood…. Ik heb geen idee meer… 🙂

Dag #23-#26

Ok, mijn dag tot dag dagboekje is een beetje in het water gelopen en omdat ik het niet goed heb bijgehouden weet ik even niet meer wat ik allemaal gegeten heb. Het is ook wel grappig dat sommige dingen bijna automatisme zijn geworden. We hadden van de week een paar fotoshoots en zelfs Alex zit al na te denken wat ik voor de lunch ga eten. ‘O we hebben nog een venkel, sinaasappels en nootjes.. Zal ik een venkelsalade maken?’ Dat soort dingen.  Het feit dat anderen aan de broodjes zitten met johma salades of zoiets doet me niet zo veel. Nou ja, die broodjes mis ik wel. Dus daar ga ik straks echt wel weer van genieten. Met mate dan he, want ik ben afgevallen maar er moet nog echt veel meer af. Hoeveel ik ben afgevallen weet ik ook niet. Geen idee. Behalve dat mijn broeken van mijn billen zakken heb ik geen referentiekader. Ik heb met Nicole afgesproken dat ik me alleen weeg tijdens het maandelijkse checkup dingetje in de sportschool. Op zo’n supersonisch apparaat dat ook meteen je vet percentage meet enzo. En dat is over eh… een week denk ik? Trainen gaat lekker. Ik vind het echt leuk, al is het soms wat vroehoeg… maar ik voel dat mijn spieren sterker worden. Trap oplopen gaat beter.

IMG_4108

Voorheen had ik rechts niet genoeg kracht om zonder hulp van een leuning de trap op te gaan. Kan je nagaan wat maanden van inactiviteit doen met je spieren. Niet zo goed dus… Inmiddels gaat dat een stuk beter. Onze trap thuis is een rot trap omdat het in een bocht loopt, maar in de studio heb ik een rechte trap en dat gaat echt makkelijker. Ook omdat ik daar altijd een zware cameratas en meestal nog zo wat dingen in mijn hand heb tijdens het traplopen. Dus dat merk ik goed hoor.

Nu alleen trap af nog.. Dat is nog steeds lastig omdat ik die buiging niet kan maken met mijn enkel. Ik had wel een beetje een terugval deze week. Veel pijn, dus toch teveel gelopen vrees ik. Nou ja, het weekend is rustiger dus maar even wat meer met de beentjes omhoog. C’est la vie.

Dag #27

Ontbijt was niet zo inspirerend vanmorgen aangezien de koelkast nagenoeg leeg bleek te zijn (even niet opgelet) De hoeveelheid groente die we erdoorheen jagen in een week is angstaanjagend (hahaha… niet echt natuurlijk) en lag de koelkast twee dagen geleden dus nog vol met verse groenten… die zijn allemaal al weer op. Even inkopen doen dus vandaag. Het werd dus een geroerbakte paprika met roerei. Niet zo spannend maar goed het vult wel. Voor Tom kon ik nog net een tonijnsalade maken om mee te nemen. Hij gaat volgende week een week vissen met vrienden dus ik denk dat ik in die week in ieder geval nog een beetje door ‘whole30’, in ieder geval voor de lunch en avondeten. Ontbijt YOGHURT!! Kan niet wachten.. 🙂 Vandaag wel nog wat dingetjes afmaken voor werk, maar verder  kan ik mooi vast mijn eigen granola-mix maken.

Yoghurt Barn shoot

Yoghurt Barn shoot

En ik heb bedacht dat ik vandaag lekker even ga shoppen bij Tica. (groothandel met veel, heel veel leuke props… 🙂 Ook een leuke samenwerking met bordenenzo.nl aangegaan dus verwacht binnenkort mooie bordjes die hier voorbij gaan komen. Tica is wel groot dus veel lopen, wat betekent dat ik even goed moet nadenken over de rest van de dag.  Want dan zit mijn “loop-quota” er al weer op.

Lunch was een salade met aardbeien, tomaat en nootjes. Ik merk wel dat ik een beetje moe word van de opties. Ben ook wel blij dat het voorbij is over een paar dagen hoor! Al is het alleen maar voor het ontbijt (yoghurt!) en dingen als quinoa die we weer kunnen eten.

Salade met aardbeien, tomaat en nootjes

Salade met aardbeien, tomaat en nootjes

Avondeten was hamburger met salade en gebakken aardappeltjes. Niet spannend, maar wel lekker.

Dag #28

Gisteren toch veel te veel gelopen in Tica en daarna nog inkopen gedaan voor een shoot van maandag. Dan gaat het lopen gewoon niet meer en dat is confronterend én heel erg frustrerend. Dan loop ik door de Albert Heijn te strompelen en zie ik allemaal mensen langs komen rennen… Om eerlijk te zijn zou ik dan liever in een hoekje een potje gaan zitten janken dan doorwinkelen, maar dat gaat niet he. Bovendien schiet ik daar niks mee op. Het is wat het is. Maar dat betekent wel dat ik vandaag even wat rustiger aan doe. Moet wel dudefood maken (want de dude heeft morgen tijd maar ik niet dus moet vandaag op de foto) en nog een paar blogdingetjes maken ook. Maar behalve wat boodschappen hoef ik alleen in de keuken heen en weer te lopen. Wat overigens ook al snel oploopt, dus ik zit nu even met laptop op schoot en de beentjes omhoog.

IMG_4141

Ontbijt was fruit met wat hazelnootjes. Geen zin in ei. Lunch waren kokospannenkoekjes met vers fruit. Glutenvrij maar eigenlijk niet helemaal whole30 approved. De insteek is dat je geen pannenkoeken of pizza en dergelijke mag maken van goedgekeurde ingredienten omdat je daar snel teveel van eet en omdat het als ‘junkfood’ wordt gezien. Maar ik heb geen pannenkoekenverslaving en wilde eens wat anders als groente tussen de middag. O en het beetje honing dat ik erover deed voor de foto mag natuurlijk eigenlijk ook niet.

O en mijn spijkerbroek (de strakste die ik had) valt enigszins van den billen af. Dat je ’s avonds je broek uittrekt en je realiseert dat de rits nog dicht zit als ie op de grond ligt… 🙂

Avondeten was – niet echt whole30 – het dudefood van dinsdag… Wat dat was zie je morgen! (wel echt heel erg lekker!) Nog twee dagen te gaan!

Delen is fijn!