augustwhole30

Dag #15

Ik heb deze ochtend een fotoshoot in de studio om 9 uur en een training vóór die tijd, wat betekent dat ik al om 6 uur met mijn poffertje in de sportschool ben. Geen tijd natuurlijk maar dan kom je binnen en zijn er al mensen aan de gang. Pffft, tikkie te vroeg voor mijn bioritme maar je moet er wat voor over hebben. De training gaat goed dus dat is fijn! Half acht klaar, naar huis crossen, douchen en hop de auto weer in naar de studio.

Voor de training had ik al een beetje van mijn lunchsalade gegeten bij gebrek aan inspiratie om wat anders te maken maar omdat dat natuurlijk licht was maak ik in de studio nog een gekookt eitje. Lekker en vult.

En daar dan met je neus boven staan de hele dag...

En daar dan met je neus boven staan de hele dag…

De ultieme test vandaag want we fotograferen voor Lovechock. De hele dag dus met mijn neus boven de chocola maar… niks gesnoept! Best trots op mezelf. ’s Avonds maak ik een lekkere entrecote met een wortelsalade. Beetje rare combi dat dan weer wel maar verder smaakt het prima.

Dag #16

Wederom een shoot maar dit keer in Haarlem. Ontbijt is een snelle omelet met courgette en paprika. De eieren beginnen me na twee weken wel een tikkie de keel uit te hangen maar ja. Ik hoef dit keer niks mee te nemen want de shoot is voor het kookboek van Hoe word je 100. Bijna geheel whole30 approved dus dat is fijn! We eten geen echte lunch maar ik eet hier en daar een hapje van een salade, wat fruit en erg lekkere lijnzaadcrackers. Die ga ik van het weekend zelf maken! Echt lekker! (met lijnzaad en sesam en verder ben ik het even kwijt maar wel whole30 approved dus.

20160823-IMG_4053

’s Avonds is het laat en door die rotfile’s ben ik pas even voor 7 uur thuis. Tom heeft een bloemkool couscous gemaakt met een varkensschnitzel.

Fijn zo'n shoot met allemaal approved eten!

Fijn zo’n shoot met allemaal approved eten!

Dag #17

Tweede dag voor de hoe word je 100-shoot en omdat alles in huis zo ongeveer op was, zonder ontbijt de deur uit. Gelukkig is het eerste gerecht een ontbijtcake van amandelmeel en blauwe bessen. Joechee! Die mag ik ook. Ik neem dus eeen plakje en de lunch zijn weer twee van die lijnzaadcrackers met een spiegelei. Echt heerlijk!

20160824-IMG_4066

Het is waaaaarrrrrm vandaag en we gaan een stuk langzamer als normaal. Geen verrassing met dat hete weer maar het is over half zes eer ik in de auto naar huis stap en vervolgens na zeven dat ik thuis ben. Tom heeft weer gekookt en dit keer een tartaartje met een lekkere salade. Toch fijn een vent die kan koken hoor! Tijdens de shoot anderhalve liter water gedronken maar toch te weinig want ik heb barstende koppijn. Toch maar een paracetemol genomen want hoofdpijn word ik niet blij van. De training van morgenochtend afgemeld. Het is toch net even te druk zo de week. Lange dagen, vroeg op en als ik dan óók nog om 5 uur op moet om te trainen word het even te gek dus beter van niet. Ik ga zaterdag zeker trainen!

Dag #18

Vandaag lekker ontbeten met een omelet met een klein beetje spek en een berg groente. De hoeveelheid groente die we tijdens een whole30 naar binnen werken is veul… En dat is natuurlijk goed, daar zijn we het allemaal over eens toch? Het was natuurlijk weer een bloedhete dag en de hele dag binnen gestaan in Haarlem voor de kookboekshoot. Lunch was een aziatische salade met papaya uit het boek natuurlijk met wat stukjes vlees van een ander gerecht. Geen idee meer wat het was. Haha… Tom had een hamburgertje gebakken met chinese kool, paprika en een bosuitje, aangemaakt met een beetje kokos aminos (soort sojasaus). Lekker!

20160824-IMG_4073

Dag #19

De laatste shootdag voor Hoe word je 100. Het was een erg gezellige shoot en we hebben lekker doorgewerkt want het was redelijk ambitieus om alles binnen vier dagen af te krijgen maar het is gelukt. Nou ja op twee foto’s na die we dinsdag in de studio gaan doen, maar dat mag geen naam hebben. Om af te sluiten dronken we een glaasje prosecco buiten in de tuin. Nou ja, ik heb twee slokjes genomen. In principe niet approved natuurlijk maar ik vond dat het wel kon. Verder vanmorgen ontbeten met aardbeien, mango en hazelnootjes. Kon even geen ei meer zien… Lunch was weer van de shoot en dit keer bietensalade met rucola en stukjes biefstuk van een ander gerecht. Smaakte prima.

20160825-IMG_4080

Avondeten was weer een hamburgertje (Tom had er vier gekocht) met een groene salade met veel tomaat. Met die warmte heb je ook echt niet meer nodig!

Dag #20

Eigenlijk bleek vandaag nog lastiger te zijn dan de voorgaande dagen tijdens de kookboekshoot want ik moest vandaag vier recepten zelf maken. En geen van die vier was whole30 approved. Het bleek een pastasalade, ijsjes, een ontbijtje met havermout, yoghurt en banaan en een lunch met brood enzo… Gelukkig kon ik het een en ander kwijt bij de buren want ja, alles weggooien is ook zo wat natuurlijk. Maar dan is het wel lastig om niet te kunnen proeven of iets wel lekker is. Dus ik hoop maar dat de pastasalade een beetje op smaak was. Ik had een lunch van wortel, appel en pecannoten. Wat had ik nou als ontbijt? Eh… volgens mij ook weer mango met hazelnootjes. Lekker!

Avondeten was geroosterde zoete aardappel met een tartaartje. Ook niks mis mee… En het vult goed. Jee bijna drie weken gedaan alweer!

lunch!

lunch!

Dag #21

Door alle drukke werkzaamheden was de training van donderdag naar vandaag verschoven. En ook lekker eens niet zo onaards vroeg, dus om half 10 naar de sportschool. Of althans, ik was er om 9 uur voor de warming up en – kleine overwinning! – ik kon op de crosstrainer! Dat had ik een aantal weken daarvoor geprobeerd, maar dat deed toen nog teveel pijn met mijn enkel maar vandaag ging het wel! Een paar minuten maar hoor, maar was wel blij dat het ging.

Ontbijt was trouwens een lekker spiegeleitje met een avocado, geroosterde tomaatjes en een plakje spek. Smaakte errug goed! Dat hadden we al vroeg want Tom had marktdag dus dat ging prima voor de training.

Fijne bietensalade

Fijne bietensalade

Lunch was een fijne bieten salade met appel en waterkers (recept volgt later) en avondeten bloemkool couscous met krokant gebakken kippetje (nou ja kipdij filet). En dat was dan weer het einde van de derde week! Nog 9 dagen te gaan!

Delen is fijn!