Simone's Kitchen

Dagboek van een blogaholic Deel #1

Blog #576

Leer ik het dan nooit? Van de week – om precies te zijn op zondag – had ik zowaar een dagje ‘niks’ te doen. Dus terwijl ik ’s morgens met mijn laptopje in bed zat te chillen (ja ik chil met een laptop op mijn schoot. Triest maar waar) bedacht ik me ineens dat het wel een goed idee zou zijn om een nieuw blog te maken. Je leest het goed. Een hele spiksplinternieuwe… Ik brak mijn hersenpan eens flink over een titel en tevens beschikbare url want dat is echt nog wel een dingetje. Maar goed mij maak je niet zo snel gek dus die naam was gevonden. Geregistreerd, opgezet en hop binnen iets meer dan een uur stond de site online.

Dagboek van een blogaholic | simoneskitchen.nl

Hoeveel blogs heb je eigenlijk Simone??

Uhm…. eerlijk of een leuk antwoord? Ik heb er officieel twee. Simone’s Kitchen en Paper Travels. Maar daar moet ik dan wel even bij vermelden dat beiden zowel in het Engels als in het Nederlands zijn. Dus dat zijn er dan stiekem eigenlijk vier. En ik tel voor het gemak alle inactieve sites even niet mee. Dat zijn van diezelfde sites als die waar ik afgelopen zondag mee begon. Sites die ik even maak als ik de kriebels krijg en dan – soms dezelfde dag – maar gewoon vergeet. Ik geef jullie ook heel express niet de url van deze nieuwe. Want stel je voor dat er ineens verkeer op die site komt. Dan krijg ik misschien wel ineens de neiging om er ook nog meer content op te zetten. Pfftt… Gek word ik ervan.

Beetje gek

Misschien moet je ook wel een beetje gek zijn om überhaupt te bloggen. We krijgen in onze workshop natuurlijk veel mensen die bloggen of willen gaan bloggen. En ik verbaas me er altijd stiekem ook wel een beetje over dat er veel mensen zijn die hun baan aan de wilgen hebben gehangen en dan willen gaan bloggen. Met andere woorden; ze bloggen nog niet op het moment dat de workshop is. Maar blijkbaar is bloggen dan de nieuwe carrière? Lijkt me best een uitdaging om dan vanuit het niets te beginnen. Ik weet toevallig uit ervaring dat verkeer opbouwen op een nieuw blog echt niet eenvoudig is. Ik weet dat omdat ik zo’n stuk of 4 inactieve blogs heb. Denk ik…. Ongeveer…. (ik ben gestopt met tellen) En dan hebben we het nog niet eens gehad over het ontwerp van je blog. Want dat is ook nog wel een vak apart. Ik ben er razend snel in. Hahaha… Ervaring zeg maar…

Dagboek van een blogaholic | simoneskitchen.nl

Fulltime bloggen?

Misschien moet ik ook gewoon maar eens full time gaan bloggen. Ik speel er de laatste tijd steeds vaker mee. Met dat idee. Geen idee of ik daar genoeg geld mee kan verdienen. “Men” zegt mij van wel, maar ik ben dwars he. Wil niet in zee gaan met de Unilevers van de wereld. En alleen betaalde dingen doen als ik er ook echt wat mee kan. Dus dat is niet eenvoudig. Het scheelt natuurlijk als je je energie richt op één blog in plaats van op 576 verschillende. Nou ok, twee moet nog wel kunnen toch? Paper Travels en ik hebben een geschiedenis. En ik hou van dat kleine blogje. Dus die hou ik erbij. Voor de lol. Niet dat ik geen lol beleef aan Simone’s Kitchen. Integendeel. Ik denk ook dat je niet zo lang kunt blijven bloggen als je er niks aan vindt. Dat is onmogelijk.

Dus… ik ga eens kijken hoe het gaat. En zoals ik dat dan doe laat ik jullie ervan mee genieten. (overslaan is altijd een optie he mensen) De ups- en downs van een blogaholic zeg maar. Vandaag dus de eerste aflevering…

Overigens: wil jij beginnen met bloggen en heb je hulp nodig? Misschien moet ik andere mensen eens gaan helpen met een blog inrichten. Dan hoef ik niet elke keer zelf een nieuwe te maken. Hahaha… Ik ben te huur! 😉

En nu allemaal naar Paper Travels. Dan heb ik daar ook eens leuk verkeer! 😉

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Avatar

  Het klinkt wel als jezelf dit. Had ondertussen al heel wat posts gemist want ik zie je ook nooit meer op Twitter. Ik kom gewoon weer wat regelmatiger op je site kijken 

  Liefs sabine 

  • Simone van den Berg

   He Sabine.. O hahaha… Ja klinkt wel als een typische Simone actie he… 😉 Ik zit inderdaad bijna nooit meer op Twitter. Vind het gewoon niet meer zo leuk eigenlijk. Jij nog wel begrijp ik? Ik heb af en toe het idee dat het daar een beetje dood is…

 2. Avatar

  Hahahaha,
  Ik hou wijselijk mijn mond…
  XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!