Simone's Kitchen

Dag lieve paps

Vandaag nemen we officieel afscheid van je. Officieel want eigenlijk hadden we al jaren eerder afscheid genomen. Een modeldochter was ik nooit. Altijd dwars, altijd anders.

Toch was je ook trots. Trots dat ik fotograaf werd, al zei je dat nooit met zoveel woorden. Trots dat ik toch nog wat van mijn leven had weten te maken. Ondanks het feit dat ik het type ‘ twaalf ambachten, dertien ongelukken’ was.

Ik was het zwarte schaap van de familie, wilde altijd wat anders. Deed altijd wat anders dan de norm. Had foute vriendjes en vriendinnen. Wilde de wereld ontdekken op mijn eigen tempo en niet dat van jou en mams. En dat botste. Vaak en hard.

En nee ik was er nooit. Ook niet toen jullie hulpbehoevend waren en in een tehuis zaten. Ook toen liet ik het afweten. Want die band die we ooit hadden, was er al lang niet meer. Ik wist niet wat ik moest zeggen als ik langskwam. En dus kwam ik maar niet. En misschien had ik me daar nu schuldig om moeten voelen, maar dat is niet zo. Ik heb van je gehouden. Op mijn manier.

Ik was trots dat je mijn vader was. Op mijn manier. Net als jij vast trots bent geweest dat ik je dochter was. Op jouw manier. In veel opzichten leken we op elkaar. Allebei koppig. Allebei niet zo snel bereid om ongelijk toe te geven.

En dan ineens is het voorbij. Heb je het opgegeven en nemen we afscheid van je. En denk ik terug aan de mooie momenten. De hardloopsessies bij de GAC op zaterdagochtend. Jaren geleden. Maar dat waren wel de momenten dat we samen lol hadden. De momenten dat ik met trots aan iedereen vertelde dat jij mijn vader was. De momenten die ik graag wil onthouden. Je nieuwsgierigheid, je interesse, je intellect.

Spreken op je uitvaart doe ik niet. Ik doe het op mijn manier. Zoals altijd…

Dag lieve pap.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

9 comments

 1. Lieve Simone, mijn oprechte deelneming met het overlijden van je vader. Niet gemakkelijk toch om pap te verliezen, hoe de band ook was, hecht of niet, sterk of minder, Maar nooit pappa of minder pappa; dochter of minder dochter. Nee, gewoon vader en dochter en soms ongewoon vader en dochter, maar altijd twee mensen die om elkaar gaven. Mooi dat je de kans nam om jezelf te ontwikkelen op jouw wijze, mooi dat hij het heeft kunnen volgen………mooi zoals je het weet te verwoorden. Simone daarop kan je trots zijn en dat zal je pap ook. Gewoon vertellen hoe jullie in elkaars leven stonden……niets om over te schamen, niets om schuldig te voelen. Wel heel veel waar je pap en jij trots op kunnen zijn; lieverd veel sterkte ❤️💧

 2. Simone, gecondoleerd met het overlijden van je vader. De tijd gaat door, maar ik hoop dat de goede herinneringen zullen blijven!  Heel veel sterkte. 

 3. Lieve Simone, gecondoleerd met het verlies van je vader. En ondanks dat je band anders was dan je misschien gehoopt had zullen de mooie herinneringen hopelijk blijven. Ik wens je veel sterkte Dikke knuffel liefs Sabine

 4. Gecondoleerd Simone en veel sterkte. 

 5. Simone,
  Mijn oprechte deelneming..
  Prachtig verwoord.. respect.
  Hoe het leven ook gaat..
  ‘Het giet zoals ut giet’ 
  Heel veel sterkte.
  Warme groet x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.