Simone's Kitchen

Dag 5 – 7 Whole30 – whole36…. – geroosterde broccoli

Oesters | simoneskitchen.nl

Toegestaan maar laat ik die nou net echt niet lekker vinden!

Afgelopen weekend waren we in België, waar goede vrienden Alain en Sandra trouwden…
Dat het niet eenvoudig zou zijn om ons whole30 programma vol te houden tijdens een bruiloft… Dat hadden we wel voorzien en wellicht geen verrassing dat het niet helemaal gelukt is om het vol te houden.
Op zich waren de gerechtjes tijdens het eten helemaal prima; veel vis en andere mooie producten. Maar ja, je gaat natuurlijk niet bij elk gerecht aan de chefkok vragen wat hij precies gebruikt heeft tijdens het bereiden van het gerechtje met rode poon.
‘Zeg meneer de chef, u heeft toch geen boter gebruikt hoop ik tijdens het bakken van de vis? En zit er soms suiker in die dressing? Heeft u room gebruikt bij de saus?’ En ga zo nog maar even door.
Dus ik heb naar beste eer en geweten het hoopje graan aan de kant geschoven, maar verder genoten van het lekkers. Het dessert heb ik overgeslagen, wat voor mij al een hele opgave is… 🙂
Dus qua eten heb ik het redelijk gedaan als je de verborgen ingrediënten even niet meetelt. Echter… En daar komt ie he… Ik heb wel genoten van een lekker glaasje wijn (of drie) tijdens het diner… En nee, dat is ook off-limits.

bruiloft hapjes | simoneskitchen.nl
En ja, ik kan natuurlijk gewoon verder gaan en dat hebben we ook gedaan maar volgens de regels moet je overnieuw beginnen als je de fout ingaat en omdat ik in het principe geloof van ; als je het doet moet je het goed doen..
En dat betekent dat we vandaag weer op dag 1 zitten.
Ik tel wel gewoon door waar we gebleven waren, anders raak ik de tel kwijt en dan tel ik na dag 30 wel door…:)

Geroosterde broccoli met knoflook | simoneskitchen.nl

Bovendien ga ik woensdag voor drie dagen naar Noorwegen dus dat wordt ook nog een uitdaging van grote proporties dus wellicht kijken we aan het eind terug op een whole45!

Dus wat aten we?
Dag 5
Ontbijt: omelette met spek, paprika en spinazie
Lunch: gegrilde knoflook broccoli met stuk zalm filet (recept hieronder) – sorry voor de ietwat slechte foto met mijn iphone maar ik had trek.. haha)
Diner: chipotle gehakt balletjes met bloemkool couscous

Dag 6 ( bruiloft)
Ontbijt; scrambled eggs, bacon en gerookte zalm (we logeerden al in een hotel)
Lunch: notenreep (1,5) die we hadden meegenomen plus rucolasalade met kip en spekjes (onderweg naar de locatie voor de receptie)
Diner bij restaurant het Komfoor
Rode poon, Kreeft, garnalen, entrecote en bijbehorende groentes tijdens de gerechtjes.
En wijn dus.

Dag 7
Ontbijt: fruitsalade, sinaasappelsap en omelette met bacon (in B&B Jebola)
Lunch: aardbeien met geroosterde macadamia noten en chia zaadjes (meer een snack want we hadden geen trek! Warmte enzo)
Diner: rucola salade met gerookte zalm, tomaatjes en gepocheerd ei.

Geroosterde broccoli met knoflook | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Geroosterde broccoli met knoflook

Porties: 4

Ingrediënten

 • 500 gr broccoli
 • 1/4 cup olijfolie
 • 1 el azijn ik gebruikte rode wijn azijn
 • 4 tenen knoflook
 • 1 tl zout
 • chili vlokken optioneel
 • citroen schijfjes om te serveren
 • handje pecannoten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 C
 • Snij de broccoli in kleine roosjes en doe in een ovenschaal.
 • Maak een dressing door de olijfolie, de azijn, de knoflook, zout en de chilivlokken bij elkaar in een bakje van een staafmixer te doen en draai dit tot een romige schuimende massa. Heb je die niet dan kun je dit ook in een vijzel doen; wrijf de knoflook dan kapot en voeg de andere ingredienten er aan toe tot het bij elkaar komt.
 • Giet je dressing over de broccoli roosjes en schep goed om zodat elk roosje bedekt is met een laagje dressing.
 • Zet in de oven en bak tot de broccoli bruine randjes krijgt. Draai eventueel halverwege nog een keer om.
 • Rooster in de tussentijd een handje met pecannoten, hak die fijn en strooi die over de broccoli voor serveren.
 • Serveer met een lekker stuk gegrilde zalm

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Jij je dessert aan de kant geschoven? Ik ben vet trots op je! Gek, iedere keer wanneer ik naar je Paleo recepten kijk denk ik: Oh, dat ziet er wel heel erg goed uit!
  Maar nee, ik geloof toch niet dat ik ga doen. Maar inspiratie haal ik er zeker uit!
  X

 2. Oh jeetje, heavy! Zo’n bruiloft zou ik inderdaad ook zooo lastig vinden. Die verborgen ingrediënten zijn dan wat minder erg vind ik, heb ik ook één keer tijdens uiteten in mijn detox gedaan. Om nou alles continue te vragen is ook weer zo… Maar dapper dat je weer bij 1 begint na de wijn.

  Ik ben zo benieuwd hoe je Noorwegen gaat doorstaan. Vlees mag je dus wel? Dat scheelt al! Ik zal je wel bijstaan en anders drink ik jouw wijntje wel op hoor en eet ik jouw toetje haha 😉

 3. Hahaha aaaah nou ik ga je wel mentaal steunen hoor. Ik ben vorige week ook van het detox pad afgedwaald, dus ik ga gewoon naast jou zitten, kan ik zelf misschien ook meer verleidingen weerstaan 😉

  Enne ja misschien moet jij dan weer mijn wijntjes gaan drinken 😉 ik heb er zin in joh! tot morgen x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.