Oesters | simoneskitchen.nl

Toegestaan maar laat ik die nou net echt niet lekker vinden!

Afgelopen weekend waren we in België, waar goede vrienden Alain en Sandra trouwden…
Dat het niet eenvoudig zou zijn om ons whole30 programma vol te houden tijdens een bruiloft… Dat hadden we wel voorzien en wellicht geen verrassing dat het niet helemaal gelukt is om het vol te houden.
Op zich waren de gerechtjes tijdens het eten helemaal prima; veel vis en andere mooie producten. Maar ja, je gaat natuurlijk niet bij elk gerecht aan de chefkok vragen wat hij precies gebruikt heeft tijdens het bereiden van het gerechtje met rode poon.
‘Zeg meneer de chef, u heeft toch geen boter gebruikt hoop ik tijdens het bakken van de vis? En zit er soms suiker in die dressing? Heeft u room gebruikt bij de saus?’ En ga zo nog maar even door.
Dus ik heb naar beste eer en geweten het hoopje graan aan de kant geschoven, maar verder genoten van het lekkers. Het dessert heb ik overgeslagen, wat voor mij al een hele opgave is… 🙂
Dus qua eten heb ik het redelijk gedaan als je de verborgen ingrediënten even niet meetelt. Echter… En daar komt ie he… Ik heb wel genoten van een lekker glaasje wijn (of drie) tijdens het diner… En nee, dat is ook off-limits.

bruiloft hapjes | simoneskitchen.nl
En ja, ik kan natuurlijk gewoon verder gaan en dat hebben we ook gedaan maar volgens de regels moet je overnieuw beginnen als je de fout ingaat en omdat ik in het principe geloof van ; als je het doet moet je het goed doen..
En dat betekent dat we vandaag weer op dag 1 zitten.
Ik tel wel gewoon door waar we gebleven waren, anders raak ik de tel kwijt en dan tel ik na dag 30 wel door…:)

Geroosterde broccoli met knoflook | simoneskitchen.nl

Bovendien ga ik woensdag voor drie dagen naar Noorwegen dus dat wordt ook nog een uitdaging van grote proporties dus wellicht kijken we aan het eind terug op een whole45!

Dus wat aten we?
Dag 5
Ontbijt: omelette met spek, paprika en spinazie
Lunch: gegrilde knoflook broccoli met stuk zalm filet (recept hieronder) – sorry voor de ietwat slechte foto met mijn iphone maar ik had trek.. haha)
Diner: chipotle gehakt balletjes met bloemkool couscous

Dag 6 ( bruiloft)
Ontbijt; scrambled eggs, bacon en gerookte zalm (we logeerden al in een hotel)
Lunch: notenreep (1,5) die we hadden meegenomen plus rucolasalade met kip en spekjes (onderweg naar de locatie voor de receptie)
Diner bij restaurant het Komfoor
Rode poon, Kreeft, garnalen, entrecote en bijbehorende groentes tijdens de gerechtjes.
En wijn dus.

Dag 7
Ontbijt: fruitsalade, sinaasappelsap en omelette met bacon (in B&B Jebola)
Lunch: aardbeien met geroosterde macadamia noten en chia zaadjes (meer een snack want we hadden geen trek! Warmte enzo)
Diner: rucola salade met gerookte zalm, tomaatjes en gepocheerd ei.

Geroosterde broccoli met knoflook | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Geroosterde broccoli met knoflook

Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1 el azijn ik gebruikte rode wijn azijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • chili vlokken optioneel
  • citroen schijfjes om te serveren
  • handje pecannoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en doe in een ovenschaal.
  • Maak een dressing door de olijfolie, de azijn, de knoflook, zout en de chilivlokken bij elkaar in een bakje van een staafmixer te doen en draai dit tot een romige schuimende massa. Heb je die niet dan kun je dit ook in een vijzel doen; wrijf de knoflook dan kapot en voeg de andere ingredienten er aan toe tot het bij elkaar komt.
  • Giet je dressing over de broccoli roosjes en schep goed om zodat elk roosje bedekt is met een laagje dressing.
  • Zet in de oven en bak tot de broccoli bruine randjes krijgt. Draai eventueel halverwege nog een keer om.
  • Rooster in de tussentijd een handje met pecannoten, hak die fijn en strooi die over de broccoli voor serveren.
  • Serveer met een lekker stuk gegrilde zalm

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!