Simone's Kitchen

Dag #4 – Tomatensalsa

Tomaten salsa met lente ui | simoneskitchen.nl

Even een snel basis receptje tussendoor. Heerlijk met mooi rijpe en zoete tomaten en super snel klaar te maken. Ik maakte deze salsa voor bij de nachos van zoete aardappel. Die ik overigens ook op de foto wilde zetten maar ik lette even niet op en resultaat was dat ze lekker crispy waren maar een tikkie aan de (te) bruine kant. Niet zo charmant voor op de foto dus, maar gelukkig heb ik nog een hele berg (rauwe) zoete aardappel schijfjes over dus dat komt binnenkort goed. De zoete aardappel chipjes zijn overigens erg lekker en ook ideaal voor als je een keer een snackje wilt ‘s avonds..

Dag4 is achter de rug en wat aten we:

Ontbijt

Omelette met spekreepjes, paprika en courgette (ik ga het nog een keer zeggen maar net als de eerste keer vind ik de ontbijtjes het lastigste. Pannekoeken mag niet, smoothies eigenlijk ook niet en leftover avondeten vind ik toch minder geslaagd op de vroege morgen. Voorlopig dus ei, maar ik duik daar nog verder in wat de mogelijkheden zijn!

Lunch

Bietjes bloemkool couscous (overgebleven van de dag ervoor) met stukje kipfilet en paleo brood.

Diner

Courgette schuitjes met spicy beef gevuld en met een gratin van amandelmeel met kokosolie… Geserveerd met zoete aardappel schijfjes

Hoe ik me voel… Eigenlijk ook nog wel goed, al stond ik vanmorgen op met een lichte hoofdpijn en had ik last van zware benen toen we gingen wandelen… Maar dat zijn dingen waar we even doorheen moeten en het scheelt dat we het al een keer hebben meegemaakt, dan weet je wat je kunt verwachten…!

Tomaten salsa met lente ui | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Tomaten salsa

Totale tijd: 5 min

Ingrediënten

  • Paar mooi rijpe tomaten 2 is genoeg voor een kommetje vol, fijn gesneden, zaadjes en vocht verwijderd
  • 2 eetlepels lente ui gesnipperd
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1/2 tl chili vlokken of cayenne peper
  • 1-2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Doe alle gesneden en voorbereide ingredienten voor de tomaten salsa bij elkaar. Roer alles door elkaar. Proef even en voeg eventueel extra zout of peper toe!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.