Simone's Kitchen

Dag #4 – Tomatensalsa

Tomaten salsa met lente ui | simoneskitchen.nl

Even een snel basis receptje tussendoor. Heerlijk met mooi rijpe en zoete tomaten en super snel klaar te maken. Ik maakte deze salsa voor bij de nachos van zoete aardappel. Die ik overigens ook op de foto wilde zetten maar ik lette even niet op en resultaat was dat ze lekker crispy waren maar een tikkie aan de (te) bruine kant. Niet zo charmant voor op de foto dus, maar gelukkig heb ik nog een hele berg (rauwe) zoete aardappel schijfjes over dus dat komt binnenkort goed. De zoete aardappel chipjes zijn overigens erg lekker en ook ideaal voor als je een keer een snackje wilt ’s avonds..

Dag4 is achter de rug en wat aten we:

Ontbijt

Omelette met spekreepjes, paprika en courgette (ik ga het nog een keer zeggen maar net als de eerste keer vind ik de ontbijtjes het lastigste. Pannekoeken mag niet, smoothies eigenlijk ook niet en leftover avondeten vind ik toch minder geslaagd op de vroege morgen. Voorlopig dus ei, maar ik duik daar nog verder in wat de mogelijkheden zijn!

Lunch

Bietjes bloemkool couscous (overgebleven van de dag ervoor) met stukje kipfilet en paleo brood.

Diner

Courgette schuitjes met spicy beef gevuld en met een gratin van amandelmeel met kokosolie… Geserveerd met zoete aardappel schijfjes

Hoe ik me voel… Eigenlijk ook nog wel goed, al stond ik vanmorgen op met een lichte hoofdpijn en had ik last van zware benen toen we gingen wandelen… Maar dat zijn dingen waar we even doorheen moeten en het scheelt dat we het al een keer hebben meegemaakt, dan weet je wat je kunt verwachten…!

Tomaten salsa met lente ui | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Tomaten salsa

Totale tijd: 5 min

Ingrediënten

 • Paar mooi rijpe tomaten 2 is genoeg voor een kommetje vol, fijn gesneden, zaadjes en vocht verwijderd
 • 2 eetlepels lente ui gesnipperd
 • 2 eetlepels verse koriander
 • 1/2 tl chili vlokken of cayenne peper
 • 1-2 eetlepels limoensap
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1/2 tl zout

Instructies

 • Doe alle gesneden en voorbereide ingredienten voor de tomaten salsa bij elkaar. Roer alles door elkaar. Proef even en voeg eventueel extra zout of peper toe!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Avatar

  Deze tomatensalsa lijkt mij samen met de guacamole erg lekker bij tortilla’s. Maar zou je dit ook een soort van kunnen pureren zodat het een wat smeuïgere massa wordt net als de guacamole?

  • Simone van den Berg

   Hmm, ik weet niet of dat echt lekker gaat worden. Avocado is vanzelf wat romiger en meer geschikt voor die smeuige massa. Maar je kunt het natuurlijk met een klein beetje proberen om te zien of het je bevalt. maar je wilt er natuurlijk geen koude tomatensoep van maken.. 😉

 2. Avatar

  Een tomatensalade is altijd goed. Ik zat me laatst te bedenken dat ik gewoon iedere dag tomaat eet. Best bizar… De combi met lente uitjes en cayennepeper en limoensap heb ik nog nooit geprobeerd (hier eet je het toch vooral met basilico of origano…ook lekker uiteraard) maar het klinkt heerlijk dus die gaan we binnekort maar eens op het menu zetten! Dank voor de simpele maar lekkere tip!!

  • Simone van den Berg

   Nou ik denk dat ik ook wel nagenoeg elke dag een tomaat eet als ik er over nadenk. Zeker nu zijn ze heerlijk dus waarom niet? Plus we hebben ze momenteel in de tuin staan en ze worden nu snel achter elkaar rijp dus eten maar!

 3. Avatar

  Oh ennuh…goed hoor dat je weer een maand whole30 doet. Knap! En succes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!