Deze lekkere wortelsalade met gehakt zit vol met groente, gehakt en noten. Heerlijk als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Wortelsalade met gehakt

Wortelsalade met gehakt

Dit makkelijke recept maakte ik voor de eerste keer toen Tom en ik een whole30 deden. Het oorspronkelijke recept was ok, maar ik vond het een nogal slappe salade. Wel goed genoeg om het nog een tweede kans te geven, dus de tweede keer voegde ik er een aantal smaakmakers aan toe om de salade wat pit te geven.

Om te beginnen deed ik er wat meer kruiden in en ik voegde er geraspte biet aan toe, pecannoten en wat rozijnen. Niet iedereen is er fan van maar je kunt hier ook heel goed een appeltje doorheen snijden. Ik hou wel van een lekkere appel in mijn wortelsalade.

Wortelsalade met gehakt

Makkelijk om mee te nemen

Behalve dat de salade snel gemaakt is, is het ook ideaal om mee te nemen als lunch. Doordat er geen bladsla doorheen zit blijft het lang goed. Wel handig om in dat geval de wortelsalade met gehakt pas aan te maken vlak voor je het gaat eten. De dressing dus meenemen in een apart bakje is een goed idee.

Wortel kun je kant- en klaar julienne kopen. Dat is de snelste manier, maar zelf raspen gaat natuurlijk ook goed. Ik gebruik hiervoor een blokrasp of ik doe het in de machine. Winterpeen vind ik dan de makkelijkste manier, omdat je die beter kunt hanteren dan bijvoorbeeld een kleine wortel. Ook voor de bieten geldt dat je die kant- en klaar geraspt kunt kopen of zelf raspen. Heb je een chioggia biet dan is het ook leuk om die er door te doen.

Dat geeft een mooi effect met de oranje wortel. Het gehakt maak ik aan met wat peper en zout en garam masala. Je kunt ook ras el hanout gebruiken of een andere kruidenmix naar wens.

Wortelsalade met gehakt

Wortelsalade met gehakt

No ratings yet
GangLunch
Keukenpaleo

Een lekkere lunch en bovendien is deze wortelsalade whole30 proof
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr wortel
  • 100 gr geraspte rode biet rauw
  • 200 gr gehakt
  • 1 tl garam masala
  • 1 el munt gehakt
  • 1 el koriander gehakt
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 2 el rozijnen
  • zout
  • peper

Dressing

  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 1/2 tl gemalen gember
  • optioneel; sinaasappelsap

  • Rasp de wortel met de hand of met de machine. Meng het vlees met de garam masala en wat zout en peper en meng het goed. Bak het rul in een koekenpan.
  • Maak de dressing door de ingredienten te mengen en proef even of het niet te zuur is.
  • Ik heb wat sinaasappelsap toegevoegd en als je niet aan een whole30 doet dan is honing hier de ideale toevoeging.
  • Meng de dressing door de wortel en voeg het gehakt toe. Breng nog wat meer op smaak indien nodig en sprinkel de sesamzaadjes erover

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 470kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 20g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 71mg | Natrium: 194mg | Kalium: 854mg | Vezels: 6g | Suiker: 10g | Vitamine A: 20916IU | Vitamine C: 14mg | Calcium: 77mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.