Shete boka | simoneskitchen.nl

Curacao lijkt al weer zo lang geleden maar dat was gewoon pas vorige maand. Ik heb af en toe het idee dat ik in die tijd voor een mensenleven aan dingen heb meegemaakt, maar goed. Dit gaat over leuke dingen en niet over minder leuke dingen… 🙂

Als je van plan bent om naar Curacao te gaan dan ontkom je er eigenlijk niet aan om een auto te huren. Zonder mis je gewoon echt te veel. Ik moet zeggen dat het wel weer een typisch gevalletje “Tom & Simone hebben pech” was toen we onze eerste auto hadden opgehaald bij Alamo verhuur. Een prima Nissan Quasqai. Lekker robuust en al veel gebruikt dus dat is altijd een fijn idee vind ik bij een huurauto.

Staren naar de ondergaande zon

Staren naar de ondergaande zon

Het werd wat minder feestelijk toen we de volgende ochtend weg wilden rijden en tot de ontdekking kwamen dat de band zo plat als een dubbeltje was. Lekke band! Geen goed begin van de vakantie zoals je je voor kunt stellen.

Gelukkig werd het uiteindelijk snel en efficiënt opgelost en binnen een uur hadden wij een spiksplinternieuwe auto, een Kia Rio. En ik zeg met recht spiksplinternieuw want er stond welgeteld 77 km op de teller en het plastic zat overal nog omheen.

Eng! Want een krasje is zo gemaakt natuurlijk. En zeker op Curacao waar de wegen her en der wel wat extra’s zouden kunnen gebruiken.

20151113-MH2A6050

Maar goed, uiteindelijk is het allemaal goed gegaan en heeft onze stalen ros (sjee, hoe oubollig klinkt dat??) ons veilig overal heen gebracht. Maar wat zijn nou de plekjes die je zeker moet hebben gezien als je op Curacao bent en wat verder wilt kijken als het strand van je hotel? Hier mijn lijstje met favorieten!

  1. Shete Boka
  2. Kleine Knip
  3. Grote Knip
  4. Westpunt
  5. De diverse restaurantjes waar ik jullie al eerder over vertelde (en waarvan sommigen wat verder weg liggen)
Leguanen kijken op het strand

Leguanen kijken op het strand

Maar het is ook vooral gewoon leuk om je auto de weg te laten zoeken. Soort van zonder op de kaart te kijken onderweg te gaan en zien waar je uitkomt. Curaçao is er heel geschikt voor. Het stikt er van de kleine verscholen baaitjes en andere verborgen pareltjes….

Disclaimer: Onze huurauto werd ter beschikking gesteld door Sunny Cars maar alle meningen zijn zoals altijd van mij

Delen is fijn!