Culiperslunch 2017 – Veel moois, nieuws en veel lekkers!

Culiperslunch 2017 | simoneskitchen.nl

Mijn persoonlijke highlights

Stampvol was het weer dit jaar: met leuke mensen en leuke merken. De culiperslunch is om te beginnen al leuk omdat je iedereen weer eens even tegenkomt. Daarnaast staan er allerlei nieuwe of bekende merken; kun je proeven wat er in de nieuwste kookboeken staat dit jaar en kun je kennismaken met sommige van de auteurs, zijn er boekpresentaties en… teveel om op te noemen. Mijn highlights van dit jaar deel ik hieronder met je.

Waldo’s belachelijk lekkere brownies

Met stip op nummer 1 staat Waldo’s Pattiserie. Ik doe natuurlijk de vegan challenge voor een maand en dus liep ik een beetje met een boog om de plek van Waldo heen. Eerlijk is eerlijk. Maar thuisgekomen had Waldo heel slim een Oreo brownie in de goodiebag verstopt. En daar konden we geen weerstand aan bieden. Tom en ik deelden hem en waren het er unaniem over eens dat dit echt té lekker was. Komt ook nog bij dat Waldo elke zaterdag ook op de markt in Haarlem staat. Net als Tom… Als dat maar goed gaat!

Waldo's pattiserie | simoneskitchen.nl

De kracht van kruiden

De kracht van kruiden | Simoneskitchen.nl

Afgelopen donderdag aten we toevallig bij De Kruidfabriek van Peter Lute (aanrader!) en maandag werd zijn boek ‘De Kracht van kruiden‘ officieel gelanceerd. Het boek is uitgegeven door Carrera Culinair en ik vind het een

De kracht van kruiden (1)

prachtig boek. Er staan hele fijne gerechtjes in die – zo op het eerste gezicht – ook door een thuiskok te maken zijn. Ik ga er binnenkort zeker iets uit maken dus dan hoor je meer!

 

Conimex nieuwe lijn

Wat ik er heel verrassend uit vond zien is de nieuwe lijn van Conimex Black. De gerechtjes die werden gemaakt waren met vlees en vis dus die heb ik niet geproefd, maar Esmée en Lisa wel. Zag er erg goed uit en pas na een tijdje kwam ik erachter dat het van Conimex was. Leek in niks op de standaard gele etiketten. Dus of het lekker is weet ik nog niet maar het zag er in ieder geval heel erg mooi uit. En in het kader, het oog wil ook wat. De lijn is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Zoete aardappel

Het kleinste en stiekem het leukste boekje die in de goodiebag zat vond ik Zoete Aardappel door Colette Dike (uitgegeven door Becht) Ik ben sowieso al fan van de zoete aardappel en het boekje staat vol met de lekkerste recepten met zoete aardappel. Bovendien kost het boekje maar € 10,99 dus dat is een lekker prijsje. Colette heeft eerder het boekje over Avocado uitgebracht. Ook al zo’n leuke!

Links 'Chef met Lef' en rechts springrolls van Conimex

Links ‘Chef met Lef’ en rechts springrolls van Conimex

Chef met Lef

Nigel was er ook om gerechten uit zijn nieuwe boek (nog niet uit) alvast te laten proeven. Ik probeerde al eerder wat van zijn pizza’s en quesedilla’s uit tijdens de shoot (waar ik assisteerde in de keuken btw) en het boek beloofd vol te staan met allerlei lekkers.

20170410-_W6A8207

Boeken, boeken en nog meer boeken

En er komen nog veel meer prachtige boeken aan. Vegan schijnt het nieuwe thema te zijn want daar zijn er aardig wat van te vinden ineens. Maar ik verheug me ook op het nieuwe boek van Marleen van Es (via Nieuw Amsterdam) en het nieuwe boek van Sabine Reishonger vind ik ook een plaatje. Daar komt binnenkort een review en een weggeefactie mee dus daarover gauw meer! Van Carrera zijn net uit de Vleesbijbel en de Pizzabijbel (beiden gefotografeerd door yours truly) en van Karakter is het prachtige Crossroads net uit. Had ik toevallig van de week al besteld bij bol, na een tip via facebook. Vegan maar wel op culinair niveau. Prachtig boek!

 

Mooi water

O nog even een speciale vermelding voor Made Blue. Ze zijn nog maar net begonnen maar ik vind het een goed initiatief. Ze willen de hele wereld voorzien van schoon drinkwater. Lees er meer over op hun website Made Blue

Nou dat was weer even de Culiperslunch 2017 editie in vogelvlucht. Sommige producten of boeken ga ik nog uitproberen dus daar hoor je later nog van!

 

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *