Simone's Kitchen

Couscousine – Amsterdam

20121023-_MG_6180-2

Zoals wel vaker als H. en ik uit eten gaan in Amsterdam, komen we terecht in een nieuw restaurant of een oude favoriet, maar deze week was het de beurt aan een mij voorheen onbekend restaurantje in de Westerstraat in Amsterdam, Cous Cousine. Om de een of andere vage reden stond mijn auto helemaal verkeerd geparkeerd en in een buurt van Amsterdam waar ik normaal nooit kom, dus het was even flink zoeken voor ik het gevonden had! Gelukkig regende het voor de verandering geen pijpestelen dus dat maakte het dan weer een beetje goed. Plus ik had natuurlijk goede trek toen ik eenmaal binnen was!

 

20121023-_MG_6181

Cous cousine is een klein restaurantje, gespecialiseerd in de Noord Afrikaanse moderne keuken. En ja natuurlijk – met een naam als Cous Cousine is het wel zo logisch om dan ook de couscous te bestellen, toch? De geur toen ik binnen kwam was geweldig… Als je nog geen honger hebt krijg je dat wel zodra je de deur open doet. Voor een doordeweekse dinsdag was het redelijk druk. Wij begonnen met een kleine amuse, gevolgd door een hummus voor mij als voorgerecht en voor H een pastrami met verse vijgen

20121023-_MG_6183-2

Als hoofdgerecht kozen we voor de vegetarische couscous (H) en ik voor de couscous met lamsschenkel. Beide gerechten werden geserveerd in een traditionele tajine. Bij mij ook al snel een pluspunt! De lamsschenkel was super mals en viel van het bot af. Heerlijke smaken, geserveerd met couscous. Als je goed kijkt kun je op de foto nog zien dat het staat te bubbelen… Kortom leuke tent, lekker eten en goede sfeer. Aanrader!

CousCousine

Westerstraat 40
1015MK Amsterdam
020-6252756
+31 (0) 624204674
couscousine@gmail.com
www.couscousine.nl

20121023-_MG_6187

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.