Simone's Kitchen

Costa Rica : Whitewater rafting op de Sarapique rivier

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

Ik krijg een A4-tje onder mijn neus gedrukt. “Hier graag tekenen dat wij niet verantwoordelijk zijn als je dood mocht gaan”. Staat er in grote letters op het papier. Nou ja, niet zo natuurlijk maar daar komt het kort gezegd op neer… Ik word nog wat stiller. Het leek zo leuk om te gaan white water raften op de Sarapique rivier, maar na het ‘introductie’ praatje van onze begeleider ben ik toch wat minder zeker dat dit nu is wat ik wil. Ik weet al niet eens meer precies wat hij allemaal vertelde maar het kwam erop neer dat raften leuk is maar dat het ook helemaal fout kan gaan en dat er wel eens mensen zijn overleden. Misschien niet helemaal het praatje wat we hadden verwacht maar het zorgde er wel voor dat de bravoure mannetjes in de groep stiller werden. haha… Zou het daarom zijn gegaan?

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

De zenuwen werden er niet beter op naarmate we dichter bij de rivier kwamen, in pakken werden gehesen en vreselijk charmante helmen op kregen. De uitleg van de commando’s… Ik weet niet of ik ze allemaal goed heb onthouden.

Eenmaal in de boot – waar ik natuurlijk weer uitermate oncharmant en onhandig in terecht kwam – heb je gelukkig geen tijd meer om na te denken. Want het water was behoorlijk wild (vond ik dan he) en een klasse IV. Maar wat ontzettend gaaf om te doen! Als iemand me had voorgesteld, tien minuten van tevoren, om om te keren en terug te gaan, had ik meteen gedaan, maar uiteindelijk vond ik het een van de leukste dingen die we gedaan hebben. Adrenaline rush doet veel! 🙂

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

Misschien heb ik nog wel het hardste gelachen om de foto’s na afloop. Er was een fotograaf die vanaf een aantal punten foto’s maakte en die kon je dan kopen voor een paar dollar aan het eind station. Het was de prijs meer dan waard want hij had veel foto’s gemaakt en hoe leuk is het dat je het nog een keer terug kunt zien. Ik vond het er behoorlijk spectaculair uitzien… Maar dat hóófd van mij! Man… ik zat of met mijn ogen dicht of was op een of andere manier andere bekken aan het trekken. Verschrikkelijk.. Dus hier zie je de minst erge foto’s. De andere kan ik echt niet in het openbaar laten zien. Te erg.

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

Info White Water Rafting Sarapique

Wij verbleven in de Ara Ambigue Lodge, vlak bij de rivier, maar je kunt ook rafting tours boeken vanaf San Jose of Fortuna. Hou er dan wel rekening mee dat je veel tijd kwijt bent met heen en weer rijden. Om er te komen vanaf Fortuna is het ruim twee uur rijden naar de rivier. Voor ons was het volgens mij iets van drie kwartier.

Er zijn meerdere aanbieders van de rafting tours. Je kunt ook via het hotel boeken.

Sarapique Outdoor Center

Anywhere Costa Rica

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

  1. Leuk om te lezen! Wij zijn hier ook wezen raften. Bij ons was het alleen niet zo wild. We hebben hele stukken moeten peddelen om vooruit te komen. We hebben het ook in Australië gedaan en dat was zo wild dat we soms bijna uit de boot vlogen. Misschien lagen onze verwachtingen wel te hoog, dat kan ook 🙂

    • O als je steeds moet peddelen schiet ook niet op dan.. Haha.. Maar ja het is heel erg afhankelijk van allerlei factoren hoe de rivier is. Dat bijna uit de boot vliegen ken ik wel. Dat vond ik dan weer niet zo fijn eigenlijk. Ik ben altijd bang dat ik van zijn leven niet meer in die boot kan klimmen. Onhandig typetje ben ik namelijk.. 😉

  2. Haha, herken niet alleen je passie voor reizen maar ook voor het talent niet altijd op je meest florissant op de foto te staan 🙂 Maar ach, kan jou het schelen! Hoe tof is zo’n ervaring.. Costa Rica staat hier ook nog wel op het lijstje, maar zit in mijn hoofd dat het zo enorm duur is (zeker in vergelijking met het ook fijne Azië). Wanneer ben je er geweest?

    • Ja het is er ook zeker niet goedkoop. Sterker nog; ik denk inderdaad dat het in de categorie duur valt. Maar ja, goedkoper zal het niet worden dus of wachten een goed idee is? Azie zal altijd wel een stuk goedkoper blijven! Wij zijn er geweest in 2001 en 2011. Het raften hebben we in 2011 gedaan!

  3. Super leuk !! ik heb afgelopen november mijn ouders bezocht in Costa rica toen ze daar op vakantie waren en aangezien ik toen in Colombia woonde ik hartstikke dichtbij! Ik zat bij playa del coco de laatste 10 dagen met mijn ouders , hun hadden 2 week daarvoor al door heel Costa Rica gereisd vanuit San Jose .
    We hebben niet geraft maar wel canopy gedaan en dat was zo vet om te doen, dan is het ook heel herkenbaar van die foto´s voor een paar dollar kopen van een fotograaf die op bepaalde punten staat 😉

  4. Wat leuk om te lezen! Ik met mijn ‘watervrees’ zou dit nooit durven! Ik vind het dan ook echt super stoer dat je dit gedaan hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.