White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

Ik krijg een A4-tje onder mijn neus gedrukt. “Hier graag tekenen dat wij niet verantwoordelijk zijn als je dood mocht gaan”. Staat er in grote letters op het papier. Nou ja, niet zo natuurlijk maar daar komt het kort gezegd op neer… Ik word nog wat stiller. Het leek zo leuk om te gaan white water raften op de Sarapique rivier, maar na het ‘introductie’ praatje van onze begeleider ben ik toch wat minder zeker dat dit nu is wat ik wil. Ik weet al niet eens meer precies wat hij allemaal vertelde maar het kwam erop neer dat raften leuk is maar dat het ook helemaal fout kan gaan en dat er wel eens mensen zijn overleden. Misschien niet helemaal het praatje wat we hadden verwacht maar het zorgde er wel voor dat de bravoure mannetjes in de groep stiller werden. haha… Zou het daarom zijn gegaan?

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

De zenuwen werden er niet beter op naarmate we dichter bij de rivier kwamen, in pakken werden gehesen en vreselijk charmante helmen op kregen. De uitleg van de commando’s… Ik weet niet of ik ze allemaal goed heb onthouden.

Eenmaal in de boot – waar ik natuurlijk weer uitermate oncharmant en onhandig in terecht kwam – heb je gelukkig geen tijd meer om na te denken. Want het water was behoorlijk wild (vond ik dan he) en een klasse IV. Maar wat ontzettend gaaf om te doen! Als iemand me had voorgesteld, tien minuten van tevoren, om om te keren en terug te gaan, had ik meteen gedaan, maar uiteindelijk vond ik het een van de leukste dingen die we gedaan hebben. Adrenaline rush doet veel! 🙂

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

Misschien heb ik nog wel het hardste gelachen om de foto’s na afloop. Er was een fotograaf die vanaf een aantal punten foto’s maakte en die kon je dan kopen voor een paar dollar aan het eind station. Het was de prijs meer dan waard want hij had veel foto’s gemaakt en hoe leuk is het dat je het nog een keer terug kunt zien. Ik vond het er behoorlijk spectaculair uitzien… Maar dat hóófd van mij! Man… ik zat of met mijn ogen dicht of was op een of andere manier andere bekken aan het trekken. Verschrikkelijk.. Dus hier zie je de minst erge foto’s. De andere kan ik echt niet in het openbaar laten zien. Te erg.

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

Info White Water Rafting Sarapique

Wij verbleven in de Ara Ambigue Lodge, vlak bij de rivier, maar je kunt ook rafting tours boeken vanaf San Jose of Fortuna. Hou er dan wel rekening mee dat je veel tijd kwijt bent met heen en weer rijden. Om er te komen vanaf Fortuna is het ruim twee uur rijden naar de rivier. Voor ons was het volgens mij iets van drie kwartier.

Er zijn meerdere aanbieders van de rafting tours. Je kunt ook via het hotel boeken.

Sarapique Outdoor Center

Anywhere Costa Rica

White water rafting op de sarapique rivier, costa rica | simoneskitchen.nl

Meer Costa Rica

Delen is fijn!