Eigenlijk doen we het te weinig: een weekendje weg in eigen land. Want er zijn nog zoveel leuke plekjes te ontdekken om de hoek, dat je dat bijna zou vergeten in onze reislust. Maar uit in eigen land is behalve ‘om de hoek’ ook nog eens een stuk betaalbaarder voor de doodeenvoudige reden dat je geen tickets hoeft aan te schaffen. Je stapt in de auto en hop, je bent ergens anders. Wel raar dat iedereen dan toch ineens dezelfde taal spreekt maar dat mag de pret niet drukken..

Vorige week was ik jarig en omdat ik mijn verjaardag al sinds mijn 15e niet meer vier zorg ik meestal dat ik weg ben. We twijfelden dit keer tussen Groningen of Den Bosch, maar omdat we al eens eerder een weekend in Den Bosch waren geweest viel de keus dit keer op Groningen.

Citytrip Groningen

Maar sjezus wat was het koooooouuuuuddd… Ja ja, ik weet het: watje en meer van dat soort dingen. Haha… Maar het was zo koud dat we af en toe naar binnen moesten vluchten. Bovendien was het grijs en grauw en dus minder geschikt om buiten foto’s te maken. We hebben nu al afgesproken met elkaar dat we zeker nog een keer terug gaan in de zomer als het beter weer is. Voor nu vast mijn tips tot nu toe!

The Student Hotel – Hier hebben we geslapen en daar lees je hier meer over. Aanrader in ieder geval!

Bij Britta

Ok beetje suf is het wel natuurlijk, maar Bij Britta staat bekend om de heerlijke taarten en wij hebben er geluncht. Simpelweg omdat we nog wisten wat voor ander culinair geweld er die avond aan zou komen en ja een mens kan maar zoveel op he… Dus die houden we te goed maar de lunch was trouwens ook erg lekker en leuk tentje…

De zwerver

Ja kijk… je kunt natuurlijk niet langs een reisboekenwinkel gaan zonder er op zijn minst naar binnen te gaan toch? Als ze hier je reisgids niet hebben, dan bestaat ie gewoon niet. Wij kochten er een kaart van Umbrie en omgeving en alvast een Lonely Planet van Kroatie.

Restaurant Voila

Restaurant Voila Groningen

Een absolute aanrader als je van lekker eten houdt is restaurant Voila. Eigenlijk geheel per toeval zat het op loopafstand van ons hotel, dus echt ideaal als je een weekendje weg bent in eigen land en van een lekker wijntje houdt. Behalve dat het eten heerlijk was, waren de wijnen ook top. Onvoorstelbaar wat voor lekkers er uit het piepkleine keukentje komt. Dat formaat van die keuken is ook de reden dat je er geen a la carte kunt eten. Nu kiezen wij toch altijd voor een verrassingsmenu als we ergens gaan eten dus voor ons maakt het niet, maar misschien handig om te weten als je wat kieskeuriger bent. Op Simone’s Kitchen komt nog een uitgebreider verslag van ons etentje daar.

Bakkerscafe

De geur van versgebakken brood komt je al tegemoet zodra je de deur open doet. Erg prettig op zo’n koude dag en de koffie is er heerlijk. De cheesecake nog beter. De ‘signature’ koekjes zijn ook zeker de moeite waard. Als je ze bij de koffie besteld krijg je er 11 stuks. Genoeg om nog wat mee naar huis te nemen!

Conceptstore Laif & Nuver

Ik moet zeggen dat ik vaak niet zo happy wordt van een conceptstore. Ik bedoel; iedereen lijkt er tegenwoordig een “conceptstore” op na te houden en vaak staat er drie keer niks in de winkel. Niet bij Laif & Nuver. Wat een heerlijke winkel om rond te struinen en unieke dingen te vinden. Sommige dingen heel duur, maar ook genoeg betaalbare artikelen om toch stiekem iets teveel te kopen. Nou ja, ik heb me ingehouden (want teveel tassen dragen als je alleen je handen maar in je zakken wilt houden is geen goed plan)

Sostrene Grene

Ook eentje om lekker in rond te dwalen is Sostrene Grene. Een beetje rare naam maar het is een soort kruising tussen… Flying Tiger en Ikea? Zoiets? Je vindt er van alles. Voor je interieur, voor in de keuken, om op te schrijven of mee te knutselen. En het meeste is redelijk betaalbaar dus hartstikke leuk om een kadootje te kopen. Voor jezelf of voor iemand anders.

Restaurant Vive la Vie

Als laatste stop van ons bliksembezoek aan Groningen streken we neer voor een lunch bij restaurant Vive la Vie. Vanaf eind van de maand zijn ze voor de lunch alleen nog open op de zaterdag, maar ik weet zeker dat het diner ook een aanrader is. We kozen voor een drie gangen verrassingsmenu (ook hier alleen verrassingsmenu’s of de dagschotel) en dit keer sloegen we het wijnarrangement maar af. Ten eerste moesten we nog naar huis rijden en ten tweede vind ik een wijnarrangement tijdens de lunch altijd een tikkie too much.

Al met al hadden we een kort, koud maar heerlijk uitje in Groningen. Eentje die zeker naar meer smaakt en ja dan liever een beetje warmer…

Delen is fijn!