Simone's Kitchen

Citroen maanzaad cupcakes en een love story

20120212-_MG_1864

Ik was waanzinnig verliefd. Waanzinnig verliefd op een stoere motorvent die luisterde naar de naam Paul. Hij was blond, knap, lang en elke keer als ik in zijn ogen keek smolt ik weg en voelde ik vlinders in mijn maag. Ik had Paul ontmoet via een gezamenlijke vriendin, Agnes. In die tijd werkte ik nog als leerling verpleegkundige en ik had nog maar amper ontdekt hoe leuk het was om uit te gaan, naar de disco te gaan en veel te laat op te blijven. Ik was net twintig…

 

Hoe zeer ik het me ook probeer te herinneren ik heb geen flauw idee wat Paul deed voor zijn werk of misschien was hij nog wel een student. Het enige dat ik zeker wist was dat ik smoorverliefd was. Dus toen hij me vroeg om mee te gaan op een motortocht rond het Ijsselmeer twijfelde ik natuurlijk geen seconde en zei volmondig ja. Mijn vriendin Agnes ging ook mee dus het werd vast een leuke dag… dacht ik toen nog.

20120212-_MG_1865

De dag begon al niet heel erg goed, dus wellicht had ik toen al moeten weten dat het gedoemd was om te mislukken. Het was koud, winderig en het zag ernaar uit alsof het ging regenen. Mijn haar was lang en met krullen toen, maar waar ik natuurlijk niet goed over na had gedacht was dat ik de hele dag zo’n helm op mijn hoofd moest hebben. Gezeten achterop een motorfiets voor de ganse dag, terwijl ik me vastklampte alsof mijn leven er vanaf hing. En laat ik het zo zeggen; ze hadden niet overdreven toen ze zeiden dat ze een motortocht gingen maken. Ik kan me serieus niet herinneren dat we ook maar één keer gestopt zijn tijdens de helletocht.

Maar ok voor de liefde doe je natuurlijk alles, dus ik kroop nog maar wat dichter tegen Paul aan, terwijl ik langzaamaan aan het bevriezen was maar denkend dat het allemaal voor een goed doel was. Tegen de tijd dat we thuis kwamen en ik eindelijk van de motor kon komen voelde ik me zo stijf als een vrouw van 50. (o ik moet dat soort vergelijkingen natuurlijk helemaaal niet maken op mijn leeftijd!!) Mijn haar zat zo plat als een pannenkoek en was ook nog eens statisch en mijn rug had betere dagen gekend.

Paul lachte om mijn gezicht en nam me in zijn armen. Ik kroop dichter tegen hem aan en toen kuste hij me… Een warme, natte en glibberige kus. Zoiets als gekust worden door een hond, maar dan erger. Serieus. Ik sprong bijna achteruit. Heb je dat ooit wel eens gehad? Waanzinnig verliefd, één kus en de liefde was volledig over, compleet, totaal en onherroepbaar over. Dat was met stip de  ALLER allerslechtste kus die ik ooit in mijn hele leven heb mogen ontvangen. Het was vies en weerzinwekkend en ik moest mezelf echt tegen houden om niet heel hard weg te rennen. Misschien was de dag nooit bedoeld om een goede dag te zijn met de manier waarop het begon en ik weet ook niet zeker of Paul zich ooit gerealiseerd heeft wat er gebeurde.  🙂

20120212-_MG_1867

Ik kan me niet eens meer herinneren hoe we gedag hebben gezegd. Ik heb misschien iets gemompeld en ben half het huis ingerend, snel de deur dicht trekkend, een ietwat verbaasde Paul achterlatend. Arme gozer… Ik bedoel, ik kon hem toch moeilijk de ware reden noemen van mijn plotselinge vertrek? Je vertelt iemand toch niet zomaar dat ie de slechtste kusser in de wereld is? Maar aangezien er geen andere reden bedacht kon worden zo snel, was ik laf en liet ik het hem maar zelf uitzoeken.

Nou is dat nog eens een romantisch verhaal voor Valentijnsdag of niet? Toch fijn om je hart te verwarmen op een koude winterse dag? 😉

Wat dit recept betreft; wat kan ik ervan zeggen? Het is heel erg lekker en een perfect snack maar het ziet er ergens meer uit als paas cupcakes als valentijns cupcakes. Maar dat is eigenlijk goed! Want je kunt ze dus gebruiken op meerdere gelegenheden. En ik had ook last van een cupcake fotografie block. Teveel cupcakes gefotografeerd in een te korte tijd. Maar ach, het is de smaak die telt. En wil je een wat romantischer recept als dit kijk dan eens naar mijn chocolade appel taart.

Citroen maanzaad cupcakes
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Servings: 12 cupcakes
Ingredienten
 • 175 g zelfrijzend bakmeel
 • 50 g amandelbloem
 • 1 el maanzaad geroosterd
 • 175 g suiker
 • rasp van 2 citroenen
 • 3 eieren
 • 100 g naturel yoghurt
 • 175 g boter gesmolten en een beetje afgekoelt
 • Hartjes om te decoreren
 • Topping
 • 225 g boter op kamertemperatuur
 • 400 g poedersuiker gezeeft
 • Sap van 1 citroen
 • Icing optioneel
 • paar druppels gele kleurstof
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 C en doe cupcake papiertjes in een muffin of cupcake bakblik. Meng de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en maanzaad samen in een grote kom.
 2. Doe in een andere kom de eieren en de yoghurt en klop dit samen, doe vervolgens de droge ingredienten met de gesmolten boter erbij. Meng dit samen met een houten lepel of mix tot het net gemengd is., verdeel het dan over de 12 vormpjes.
 3. Bak de cupcakes voor 20-22 minuten tot een houten prikker er schoon uit komt. De cakejes zullen nog wat bleek bovenop zijn. Laat vijf minuten in het bakblik afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en zet op een cakerek om af te koelen.
 4. Voor de icing, klop je de zachte boter met een mixer tot romig, voeg dan geleidelijk de poedersuiker en de citroensap eraan toe. Doe er genoeg kleurstof in voor een licht gele kleur (of laat weg). Doe vervolgens de icing in een spuitzak met een grote (1M) spuitmond.
 5. Spuit de cakejes op als ze volledig afgekoeld zijn en besprenkel met wat leuks naar keus.

Delen is fijn!

11 comments

 1. Avatar

  Simone wat een geweldig verhaal!

 2. Avatar

  Het ziet er echt heerlijk uit!

 3. Avatar

  Moest wel even lachen hoor!
  Een snor is ook heel eng.
  Jouw cupecake ziet er prachtig uit.

 4. Avatar

  Wat een griezelverhaal (;-)) bij zo’n fantastische mooi cupecake. Ik ga je cupcake proberen te veganiseren, maar bedankt voor de eerste input en het fantastische verhaal….

 5. Avatar

  Wat een geweldig verhaal, die kus klinkt echt vreselijk haha!
  De cupcakes zien er prachtig uit! Ik krijg altijd spontaan trek als ik je mooie food foto’s zie 😉

 6. Avatar

  Ik geloof dat de buren me net konden horen lachen… Niet alleen zijn je recepten de moeite waard, maar je verhalen.. Heerlijk!
  Groetjes, Tanja Fox

 7. Avatar

  vinnik leuk, anti-Valentijnsdagverhalen! Gèh, gèh. Ook zonder hartjes en pijlen is het leven zoet genoeg voor “lief-hebbers”

 8. Avatar

  Wat een geweldig leuke blog heb je! Het receptje lijkt me lekker.

 9. Avatar

  Hahaha, zó herkenbaar….! 😉 Dan krijg ik inderdaad duizend keer liever een kusje van onze hond! 🙂

 10. Avatar

  Haha, wat een heerlijk verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos