Cinnamon buns new york style | simoneskitchen.nl

VAN STESS NAAR STYLING

Bijna 22 jaar geleden trok ik de stoute schoenen aan en stuurde ik een open sollicitatie naar Neerlands trots, de luchtvaartmaatschappij met het blauwe bloed.
Ik werd aangenomen en voor ik het wist vloog ik in mijn blauwe pakje de hele wereld over, naar de mooiste bestemmingen met het lekkerste eten.
Van lekkere curry in India, tot pittige sateetjes in Suriname tot de “foute” Amerikaanse lekkernijen.
In Minneapolis ontdekte ik de cinnamonbuns, zodra je de mall inliep kwam de geur van kaneel je al tegemoet, té lekker!
Ik kocht dozen vol om mee terug naar huis te nemen, maar vaak gingen ze er op de terugvlucht al aan!

Cinnamon buns homemade

Nu heb ik ze voor het eerst zelf gemaakt, volgens een origineel New Yorks recept, heerlijk!

Cinnamon buns new york style | simoneskitchen.nl

Sinds kort ben ik gestopt met vliegen, geef ik een andere invulling aan mijn werk en leven.
De allermooiste bestemming is thuis! En alle wereldgerechten maak ik nu in mijn eigen keuken!
In plaats van het dienstverlenende ben ik nu creatief bezig met koken, bakken en foodstyling en loop ik sinds een paar maanden stage bij Simone, wat een mega mooie kans om kennis te maken met het vak als foodstyliste!
Mijn hobby is nu mijn werk, mooier kan niet!

Cinnamon buns New York style

O boy, wat zijn ze lekker! Deze cinnabuns zijn minstens zo lekker als de “echte” uit de US! Het kost even wat tijd omdat het deeg 2 keer moet rijzen, maar dan heb je ook wat!

Ingredients:

Voor het deeg:

  • 400 gram bloem
  • 1 tl instant gist
  • ½ dl lauw water
  • 1 dl lauwe melk
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • een flinke snuf zout
  • 30 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille aroma

Voor de vulling:

  • 100 gr zachte roomboter
  • 60 gr suiker
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 tl vers geraspte nootmuskaat
  • klein scheutje melk
Voor het glazuur:
  • 100 gr poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • eventueel 100 gr Philadelphia

Directions:

  1. meng alle ingrediënten voor het deeg.
  2. kneed dit goed door en leg het daarna afgedekt met plastic folie in een met olie ingevette kom.
  3. Laat het 2 uur rijzen op een warme plek.
  4. Rol daarna het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot een rechthoekige lap.
  5. Besmeer deze lap met de zachte roomboter en bestrooi daarna met suiker, kaneel en nootmuskaat.
  6. Rol de lap in de lengte op en snijd daarna in ongeveer 10 tot 12 stukken.
  7. Leg de stukjes in een beboterde ovenschaal, denk weer af met plastic folie en laat een uur rijzen.
  8. Verwarm de oven de op 200C.
  9. Bestrijk de broodjes met een klein beetje melk.
  10. Zet ze in de oven en bak 15 minuten.
  11. Meng daarna de ingrediënten voor het glazuur, met of zonder Philadelphia en verdeel dit over de nog warme broodjes. De broodjes kunnen warm en koud gegeten worden.