Simone's Kitchen

Chillen in Chili

lot1

Mijn zoon ontdekt…

Ik ben Lot en ik woon sinds een half jaar in Chili. Chili ligt 12.000 kilometer van Nederland, dat is ongeveer 18 uur vliegen.

Chili is ver. Niet alleen qua afstand, maar het voelt ook ver. Daarnaast is het geïsoleerd. Doordat het zo ver is en door de gigantische natuurlijke grens (het Andesgebergte) die Chili van de rest van de wereld scheidt (of tegen de rest van de wereld beschermt?). Ik ben inmiddels geland – een paar keer al – maar ‘thuis’ is een stuk ruimer begrip geworden sinds we vertrokken zijn.

lot2

Cerro Santa Lucia, Santiago

Chillen in Chili. Dat bekt lekker en zo voelt het ook. Natuurlijk is het wennen als alles, maar dan ook alles, nieuw is. Voor mij, voor mijn man en ook voor mijn zoontje (2 jaar). Taal, tijdsverschil en temperatuur komen het eerste op je af.  Nieuw. Overweldigend. Daarna komt het huis. Van je huis een thuis maken. En vrienden. Alleen ben je ook maar zo alleen.

lot3

‘Gezellig’ is een woord dat zich nauwelijks laat vertalen en ‘even gezellig borrelen’ al helemaal niet. Laat dat nou net iets zijn wat wij heel graag doen (en ook best goed in zijn, al zeg ik het zelf). Gelukkig hoef je niet alles letterlijk te vertalen om het toch te kunnen doen.

Inmiddels hebben we ons leven aardig op de rit. Zoon is gewend en spreekt al een aardig woordje Spaans. We gaan vaak op ontdekking naar wijngaarden, markten, natuurgebieden, stranden en steden. Het huis voelt als ons thuis (behalve de krakkemikkige keuken, waarover later meer). En nieuwe vriendschappen ontstaan en groeien.

Andesgebergte

Andesgebergte

Ik ben mijn eigen blog begonnen (www.lotof.life). Over het leven van Lot en mijn passie voor het koken van de lekkerste dingen (en het opeten daarvan). Waar ik vroeger kookte voor mijn vrienden, help ik ze nu – vanaf een afstandje – om dat zelf te doen. Daarna geniet ik van de foto’s die ze mij sturen van mijn gerechten op hun bord. Ver weg, maar toch dichtbij.

Lot of life is voor mij een uitlaatklep om niet alleen recepten, maar ook ervaringen te kunnen delen. Ervaringen die ik opdoe tijdens mijn reis. Mijn reis door Chili.

Simone’s Kitchen gaat vanaf nu met mij mee op reis. Mee chillen in Chili.

Tot snel!

Liefs, Lot

 

Delen is fijn!

Lot van den Bosch

Ik ben Lot. Liselot, maar Lot voor de mensen die me kennen. En jullie leren me nu ook langzaam kennen. Opgegroeid in een dorpje in Provincie Utrecht met een broer en vader die van eten houden en een andere broer en moeder die fantastisch kunnen koken. Samen leven, lachen, koken, eten en praten (vrij veel en ook best hard). Communicatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Altijd gekookt. Altijd ver gereisd, veel gelezen, lekker gegeten en hard genoten. En tijdens mijn eerste baan begonnen met schrijven. Schrijven over eten. Gelukkig gewerkt voor leuke bedrijven en met fantastische collega’s! Verliefd, verloofd, getrouwd en een hele stoere peuter. Zijn eerste woord was auto, zijn tweede woord eten. Daarna volgden pap en mama. En nu, na 15 jaar in het Centrum van Utrecht, verhuisd naar Santiago in Chili. Volg mij op mijn persoonlijke en culinaire reis en ontdek samen met mij de bijzonderheden van de Chileense keuken en de Chileense eetgewoontes…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.