Simone's Kitchen

Cherry Bomb havermout crumble en win een plek in het Quaker Ontbijtboek

20160627-MH2A1022

Het Quaker ontbijtboek

Sponsored. We hebben best een beetje een maf leven, zoals ik denk ik al vaker heb gezegd. Druk, maf maar wel (meestal dan) heel erg leuk. Er zijn dan ook dagen dat Tom en ik elkaar niet zo bijster veel zien. Dan is het vooral ‘s avonds nogal eens ‘hallo en dag’ in het voorbijgaan. Maar waar we wel altijd tijd voor maken is het ontbijt. Zelfs in de weekenden dat Tom naar de markt gaat proberen we er een extra half uur aan te plakken door eerder op te staan zodat we samen wel een lekker ontbijtje kunnen genieten. Op ons gemak een kopje koffie en een ontbijt en we kunnen de dag weer aan.

20160627-MH2A1031

Hoe leuk dus dat ik door Quaker ben uitgenodigd om een ontbijt te maken voor het Quaker Ontbijtboek. Samen met 18 bloggers ben ik uitgenodigd om mijn favoriete ontbijt met jullie te delen én jullie te vragen om dat ook te doen via instagram. Lees even verder voor de details!

Eerst natuurlijk mijn ontbijt: dit is er eentje in de categorie ‘speciaal’ want het kost iets meer tijd om te maken dus perfect voor een lui verwenontbijtje in het weekend. Het is eigenlijk een soort mini-taartje, vol met sappige kersen en ander fruit. Een feestelijker begin van je dag kun je je niet wensen.

20160627-MH2A1023

En ingewikkeld is het zeker niet, dus terwijl het gerecht in de oven staat kun je op je gemak de krant lezen, koffie zetten of verse jus persen voor erbij. Ik vind het het allerlekkerste met kokosyoghurt maar gewone Griekse yoghurt kan natuurlijk ook. De crumble maakte ik met Quaker Havermout, hazelnootjes, maanzaad en een beetje kokosolie en honing om het lekker bruin en krokant te krijgen. Dat maakt dit ontbijtje behalve lekker ook nog eens vol zit met vitaminen en mineralen. Hoe kun je de dag beter beginnen?

20160627-MH2A1026

Wil jij ook met jouw ontbijt in het Quaker Ontbijtboek komen?

Heb je er altijd al van gedroomd om jouw recept terug te zien in een kookboek? Dan is dit je kans. Maak je allermooiste foto van jouw favoriete ontbijt met Quaker en post het op Instagram met de hashtag #datbegintgoed en #simoneskitchen. Wordt jouw recept uitgekozen dan kom je in het boek te staan! Natuurlijk is een snelle snapshot van je ontbijt niet genoeg, dus besteed wel wat aandacht om je ontbijt zo lekker mogelijk te fotograferen.

Tips nodig? Ik geef je mijn 5 snelle tips voor het echte ochtendgevoel in je foto.

  1. Een flat-lay of foto van boven werkt heel goed met een ontbijtsetting. Je kunt er echt een verhaal mee vertellen. Probeer te werken met oneven aantallen. Dus neem drie bordjes ipv twee of zorg dat er ergens wat ‘wringt’ in het beeld om het interessanter te maken.
  2. Let op schuine lijnen in je foto. Schuin oogt prettiger als recht. Zeker iets om rekening mee te houden voor zaken als bestek.
  3. Licht…. Zonder mooi licht geen mooie foto. Probeer eens om met tegenlicht te fotograferen. Ik vind dat vaak net wat meer een ochtend gevoel creeeren als zijlicht. Maar uitzonderingen bevestigen natuurlijk altijd de regel.
  4. Werkt iets niet of ben je niet helemaal tevreden maar kun je niet precies achterhalen waar het fout gaat? Verwijder je hele set en begin opnieuw. Vaak is dat de beste manier om de creativiteit weer nieuw leven in te blazen.
  5. Zware schaduwen kun je heel makkelijk minder hard maken door te werken met een stuk piepschuim of een stuk wit karton. Probeer het maar eens uit! Je zult versteld staan van het resultaat!

Kijkje bij een kookboekshoot

Stuur jouw Quaker ontbijt in via Instagram met de hashtag #datbegintgoed en #simoneskitchen. En als extra leuke prijs geef ik je de kans om een keer te komen kijken tijdens een kookboekshoot… Dus als jouw foto wint zie ik je misschien binnenkort live! Laat hieronder in de comments weten of je hebt meegedaan, dan kan ik in de gaten houden wie er wint!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Cherry bomb havermout crumble

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram blauwe bessen
  • 150 gr kersen zonder pit
  • 50 gr aalbessen optioneel
  • 50 gr hazelnoten gehakt
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille
  • 100 gram havermout
  • 2 el maanzaad
  • 3 el kokosolie
  • 1 el honing
  • kleine ovenschaaltjes
  • Kokosyoghurt om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een mengkom en doe hierin de Quaker havermout, hazelnoten, maanzaad, kardemom, kaneel, vanille, honing en kokosolie in en roer dit even goed door.
  • Neem vier kleine ovenschaaltjes en doe een flinke laag blauwe bessen en ontpitte kersen hierin.
  • Dek af met een dikke laag van je havermout mengsel en zet in de oven voor een minuut of 15-20 of tot goudbruin.
  • Serveer met kokosyoghurt en de aalbessen

Voedingswaarde

Calorieën: 379kcal, Koolhydraten: 44g, Eiwit: 7g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 10g, Natrium: 4mg, Kalium: 421mg, Vezels: 7g, Suiker: 21g, Vitamine A: 40IU, Vitamine C: 6.4mg, Calcium: 113mg, Ijzer: 2.8mg

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Quaker. Lees de disclaimer hier

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.