Ceviche van zeebaars

Heerlijk frisse ceviche met limoen

Misschien dat het maken van een ceviche wel mijn favoriete manier is om vis te bereiden. Het is makkelijk, het is snel en super lekker. Het ideale zomergerecht als je het mij vraagt.

Ceviche van zeebaars

Twijfel

De allereerste keer dat ik dit visgerecht proefde had ik wel enige twijfel. Ik bedoel; ik associeerde het eten van rauwe vis vooral met eskimo’s en sushi. En van sushi was ik in die tijd in ieder geval geen fan. Maar goed klaargemaakt is dit een heerlijk visgerecht. Ideaal als voorgerechtje of – met wat meer groente erbij – een prima hoofdgerecht.

Supervers

Het allerbelangrijkste met ceviche is dat de vis supervers is. Juist omdat je het rauw eet wil je niet een vis die al een tijdje in de schappen van je visboer ligt. Let daar dus echt goed op.

In dit geval gebruikten we zeebaars. We hebben dit recept gemaakt tijdens eens van onze kookclubsessies. En Rob ging altijd naar de markt en kocht daar de verste vis die hij kon vinden.

Hoe je checkt of vis vers is? De ogen moeten helder zijn, de kieuwen nog mooi rood en de vis stijf. Een slappe vis met glazige ogen moet je zeker niet meenemen!

Ceviche van zeebaars

Ceviche met super verse vis!

We maakten ook al eens ceviche met tonijn maar kabeljauw is er ook heel geschikt voor.

Ceviche van zeebaars met granaatappel | simoneskitchen.nl

Limoen Ceviche van zeebaars

5 van 1 stem
GangDiner
KeukenPeru

   
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 zeebaars
  • 1 el koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el peterselie
  • 1 rode ui heel fijn gesneden
  • 3 limoen rasp en sap
  • 1 citroen sap
  • 100 gr granaatappel pitjes
  • peper
  • zout

  • Pers de limoenen en de citroen uit. Snij de knoflook fijn en de rode ui in hele fijne ringen.
  • Hak de peterselie en de koriander fijn. Snipper een rode peper erdoor. Meng dit alles door elkaar en voeg zout en zwarte peper toe. Het moet fris zijn en een klein beetje pittig
  • Maak je vis schoon, controleer op schubben en fileer hem indien dit nog niet gedaan is. Leg de schone filets in stukken in je ceviche. Doe dit in de koeling.
  • Het garen van de vis is een beetje afhankelijk van de dikte en grootte van de filets. Hou ongeveer 15-30 minuten aan maar check het tussentijds. Je kunt de vis ook kleiner snijden, dan gaart het uiteraard sneller.
  •  Serveer de ceviche met de granaatappel eroverheen gestrooid

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 264kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 41g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 180mg | Natrium: 159mg | Kalium: 726mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 283IU | Vitamine C: 25mg | Calcium: 54mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.