Cappuccino met gember en kaneel | simoneskitchen.nl

Ik heb volgens mij al eens eerder verteld dat ik een heuse koffieleut ben. Het is een van de eerste dingen die ’s morgens naar binnen gaan; een lekker pittig bakkie koffie. Ik drink mijn koffie normaal gesproken zwart. Ik hou niet van koffiemelk. Dat vind ik echt niet lekker en over een poeder variant zullen we het maar helemaal niet hebben. Al die kunstmatige vormen van ‘cappuccino’ of wat er dan ook voor door moet gaan vind ik niet lekker. Vaak te zoet, te kunstmatig of gewoonweg vies. En om nou elke ochtend zelf een pannetje met melk te gaan kloppen; dat gaat me dan net weer even te ver.

Senseo up met melkopschuimer | simoneskitchen.nl

Tot nu dan want ik sprong een klein gat in de lucht toen ik hoorde dat Senseo nu ook een melkopschuimer heeft. Je doet een beetje melk in het apparaat, drukt op het knopje en korte tijd later heb je een warm stevig schuim. Eindelijk een echte cappucino die je thuis kunt maken! Want zelfs met het kloppen in een pannetje krijg je toch nooit die mooie dikke schuimlaag. Ken je de suikerklontjes test? Mij is altijd verteld dat een goede cappuccino te herkennen is aan het feit dat een suikerklontje op de schuimlaag moet blijven liggen voor een paar secondes voor hij erdoor heen zakt. Nou ik heb het niet geprobeerd moet ik zeggen want ik heb geen suiker in mijn koffie, maar ik durf te wedden dat deze schuimkraag de test met gemak doorstaat. O en ook fijn is dat je bij de melkopschuimer kunt kiezen uit een warme bereiding van het schuim of een koude. Je kunt er dus ook prima een ijskoffie mee maken! (of een latte machiato!)

Je maakt nu kans om zelf een melk opschuimer van Senseo te winnen. Hiervoor hoef je slechts een vraag te beantwoorden. Check hier voor de details van deze actie!

20140914-MH2A9690

Bij een goede cappuccino hoort naar mijn mening een stevige koffie en Senseo heeft daar nu de Senseo Intense lijn bij. Dit is een koffie lijn met volle robuuste smaken die zowel puur als in cappuccino vorm heerlijk zijn. Bovendien is deze koffie een prima basis voor allerlei lekkere verwenkoffie’s,  waarvan ik je ter inspiratie alvast eentje geef. Cappuccino met gembersiroop en kaneel. Verrassend lekker, makkelijk en ideaal als je jezelf eens wilt verwennen.

Waar ik ook blij mee ben is de nieuwe Senseo Up. Of misschien vind ik het nog wel het handigste dat dit mooie kleine apparaat zichzelf uitschakelt en vanzelf begint te zetten zodra hij is opgewarmd. Je drukt op de knop, zet een kopje naar keuze eronder en zodra het water is opgewarmd vult je kopje zich vanzelf!

De Senseo Up is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Vergeet niet om naar de facebook pagina te gaan van Douwe Egberts om kans te maken op een gratis melkopschuimer!

Cappuccino met gember en kaneel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Cappuccino met gembersiroop en kaneel

Ingrediënten

  • 1 kopje koffie Senseo Intense Black
  • stevig melkschuim
  • 1-2 theelepels gembersiroop
  • beetje kaneel voor erover

Instructies

  • Zet je koffie en doe wat melk in de melkopschuimer en zet deze aan.
  • Zodra de koffie klaar is giet je de melk erop en doe je een scheutje gembersiroop erbij. Hoeveel precies is afhankelijk van de grootte van je kopje.
  • Beetje kaneel erover en klaar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Disclaimer: Dit betreft een gesponsord artikel

 

 

Delen is fijn!