Ca' Penelope | simoneskitchen.nl

Onze roadtrip door Toscane en omgeving werd gekenmerkt door redelijk wisselvallig weer. Soms regen, soms zonneschijn maar over het algemeen was het weer goed genoeg om buiten te vertoeven… Met uitzondering van de twee dagen die we in Maranello doorbrachten.

Van tevoren hadden we een aantal leuke plekjes uitgezocht waar we wilden slapen. Omdat het bijna allemaal hele kleine adresjes betrof en geen hotels was het essentieel om van tevoren te boeken. Met twee personen kom je nog wel een eind met op de bonne fooi maar in dit geval waren het plekjes met vaak niet meer als twee kamers; als je dan met vier personen twee kamers nodig hebt, dan kun je maar zo naast de boot vissen. Dus besloten we om een paar adressen eerder te boeken, om teleurstelling te voorkomen.

20100619-_MG_4789

Zo ook het adres van Ca’Penelope. Een agriturismo. Om eerlijk te zijn hadden we puur geboekt om de leuke foto’s op de website; kippen, ezels, katten, honden en een grote tuin. Het klonk allemaal geweldig.

Het goot die dag echter van de regen dus toen we aankwamen renden we naar de voordeur van de boerderij waar we werden verwelkomt door een stuk of vier geestelijk gehandicapten.

Euh… waar waren wij nou terecht gekomen? Er was in de verste verte verder niemand te bekennen dus we gingen maar even zitten in de receptie ruimte en gelukkig duurde het niet lang voor er iemand verscheen. De geestelijk gehandicapten bleken daar een paar keer in de week te komen werken in de tuin en met de beesten. We werden rap naar onze ruime kamers gebracht en omdat het al laat was (en prutweer) zouden we die avond in het restaurant beneden eten.

We bleken de enige gasten te zijn en al snel hadden we leuk contact met de chef des huizes; Lorna. Lorna sprak drie woorden engels en wij drie woorden Italiaans dus je kunt je ongeveer voorstellen hoe het gesprek ging. Toch ondanks dat vonden we het reuze gezellig en aten we heerlijk.

penelope2

De weersverwachting voor de volgende dag zou zo mogelijk nog slechter worden en dus bedachten we ter plekke een plan de campagne; wat als we nou eens aan Lorna zouden vragen om ons een kookles te geven in de echte Italiaanse keuken?

Lorna begreep niet echt wat we bedoelden; wilden we koken ergens in de omgeving. We kwamen er niet uit dus Lorna schakelde de hulp in van haar vriend, die uitlegde wat de bedoeling was waarop ze enigszins van kleur verschoot. We wilden kookles van haar??? Wij knikten ijverig ja…. Na enige aarzeling vond ze het toch wel erg leuk. Bleek ook nog dat ze binnenkort ergens op een school kooklessen zou gaan geven dus dit was een goede oefening.

We werden ’s morgens om 11 uur in de keuken verwacht…

20100619-_MG_4786

En hoe leuk was het!! We hebben gnocchi gemaakt op authenthieke Italiaanse wijze… Of althans; ik heb foto’s gemaakt en de anderen hebben het meeste werk gedaan. Tja het moest toch ook vastgelegd worden natuurlijk.

De mannen werden eerst aan het aardappelschil werk gezet van de al gekookte aardappels, welke vervolgens met een ouderwetse pureeknijper werden gepureerd. Hier werd bloem toegevoegd, drie eendeneieren en wat melk en zout. Lorna deed het kneedwerk voor de gnochi (dat luisterde blijkbaar nogal nauw) en vervolgens uitrollen en onder het strenge oog van Lorna snijden.

Natuurlijk aten we voor de lunch onze eigengemaakte gnocchi la soffrito.

penelope4

Al met al waren de regenachtigste dagen van onze vakantie uiteindelijk heel erg leuk. Ca’Penelope is wat mij betreft dan ook echt een aanrader om een of twee nachtjes te verblijven. De kamers zijn gevestigd in een oud landhuis dus verwacht gee grote luxe, maar de omgeving en de sfeer in de B&B maken het absoluut de moeite waard.

In de buurt van de agriturismo zit het Ferrari museum en het asceto balsamico museum. Ook leuk om een bezoekje aan te brengen.

penelope3

CàPenelope ligt op het platteland van Maranello, niet al tever van Modena vandaan. Kamers zijn tussen de € 25,= en €45,= euro.

– AGRITURISMO CA’ PENELOPE –

Via Cappella 72, Gorzano di Maranello (Mo)

Tel: (0039) 339/3316990

lacasadipenelope@gmail.com

Delen is fijn!