Lunch

Alex, Saskia en ik wilden gaan lunchen. Op een ‘leuk plekje’ dat een beetje gunstig lag voor mensen die verspreid zijn over het hele land. Het werd Buiten in de kuil, wat midden op de Lage Vuursche ligt. Nou kwam ik vroeger vaak op de Lage Vuursche. Als je in Hilversum woonde dan was dat soort van de achtertuin waar je speelde. We hadden er pannenkoeken sessies en de familie bijeenkomsten waren standaard op de Lage Vuursche. Maar van Buiten in de Kuil had ik dan weer nog nooit gehoord.

En dat kan ook wel kloppen van want het blijkt dat hier vroeger de hut van Ome Jan stond. Of ik daar ooit geweest ben weet ik eerlijk gezegd niet meer maar die naam kwam me een stuk bekender voor.

Echter ik was aangenaam verrast toen ik aankwam rijden over het smalle weggetje. Wat een ontzettend toffe plek! Het was berekoud toen wij er waren dus we zaten binnen maar ik gok dat het er buiten in de zomer of lente helemaal geweldig is. (Wel ook vol met kinderen heb ik al begrepen. Het is maar dat je het weet)

Het eten is er eenvoudig maar lekker. Bij de koffie krijg je een lekker stukje brownie (altijd 100 x beter dan zo’n suf koekje in een pakje) en onze salade (met buikspek) was heerlijk. Een kleine wijziging in het gerecht was ook geen probleem (ik wilde geen linzen) Toen ik de foto’s maakte was het 11 uur, een uur later zat het bommetje vol. Wil je dus gaan lunchen rond een uur of 12 dan is reserveren misschien aan te raden.

Al met al vond ik het zo’n toffe plek dat ik hem graag met jullie wil delen. Wij gaan er zeker binnenkort nog een keer terug. Hopelijk dan met het weer dat je ook buiten kunt zitten. Want dit is duidelijk een plek die gericht is op ‘buiten zijn’ Daar is in ieder geval veel meer ruimte zoals je aan de foto’s al kunt zien.

Buiten in de Kuil, Zevenlindeweg 7, Lage Vuursche. Zeven dagen in de week open.

Delen is fijn!