Ik moet eerlijk zijn; ik ben toch wel stiekem een beetje blij dat de budget challenge weer voorbij is. Ik heb er een hoop van geleerd; dat dan weer wel. Onder andere dat Tom beter is in budget koken als ik. Dat budget koken en gezond koken minder makkelijk samen gaan. Dat budgetkoken en biologisch helemaal niet samengaan. En dat ik stomweg een verwend nest ben.

Want zo is het natuurlijk wel. Er zijn stapels mensen die elke dag budget moeten koken. Die met hele gezinnen rond moeten komen met een paar euro per dag en wij lopen te piepen over een challenge die we – uiteindelijk – voor de grap zijn begonnen.

Maar de uiteindelijk conclusie is toch wel dat het kan. Je kunt voor € 1,50 per persoon per dag een avondmaal op tafel zetten. Het is wel zo dat je creativiteit al heel snel beperkt wordt. Want sommige dingen kun je je alleen in de aanbieding veroorloven, andere dingen helemaal niet. Klakkeloos dingen in je mandje gooien is er al helemaal niet meer bij. Resultaat is wel dat ik een stuk prijsbewuster in koop. Ook nu het niet meteen meer hoeft dus dat is wel een bonus vind ik.

Ik denk dat ik het budget gerecht op een regelmatige basis ga laten terugkeren. Misschien wel voor iets meer als 3 euro, maar ik denk dat een gerecht van 5 euro ook best budget is toch? Het wekelijkse budget gerecht? Zoiets? We zien het nog wel even…

Voor nu hebben we het de laatste vijf dagen een beetje overleefd op leftovers die we nog in de vriezer hadden. Erwtensoep, curry en ok, ik geef het toe; een avondje geheel niet budget met een stokbroodje en beleg…

Maandag/dinsdag; Erwtensoep met rookworst € 1,93 x 2 dagen = € 3,86
Woensdag : stokbrood met beleg € 10,00 ( ja, ja, ik weet het… Veeeeeels te veel!)
Donderdag : tosti – brood € 0,25. Ham 2 plakken € 0,60 2 plakken kaas € 0,55 Totaal €1,40
Vrijdag : pasta met groentes € 2,44. Nagenoeg hetzelfde als de pasta in week 1

Totaal uitgegeven voor de laatste 5 dagen was € 17,64. Ons budget voor de laatste week was eigenlijk maar € 12,55… Het budget is dus overschreden met € 5,09 cent…. In een tijdsbestek van een maand dan nog niet zo slecht… Maar echt spannend hebben we niet gegeten de laatste week….

Delen is fijn!