Simone's Kitchen

Budgetweek – de laatste roundup..

Ik moet eerlijk zijn; ik ben toch wel stiekem een beetje blij dat de budget challenge weer voorbij is. Ik heb er een hoop van geleerd; dat dan weer wel. Onder andere dat Tom beter is in budget koken als ik. Dat budget koken en gezond koken minder makkelijk samen gaan. Dat budgetkoken en biologisch helemaal niet samengaan. En dat ik stomweg een verwend nest ben.

Want zo is het natuurlijk wel. Er zijn stapels mensen die elke dag budget moeten koken. Die met hele gezinnen rond moeten komen met een paar euro per dag en wij lopen te piepen over een challenge die we – uiteindelijk – voor de grap zijn begonnen.

Maar de uiteindelijk conclusie is toch wel dat het kan. Je kunt voor € 1,50 per persoon per dag een avondmaal op tafel zetten. Het is wel zo dat je creativiteit al heel snel beperkt wordt. Want sommige dingen kun je je alleen in de aanbieding veroorloven, andere dingen helemaal niet. Klakkeloos dingen in je mandje gooien is er al helemaal niet meer bij. Resultaat is wel dat ik een stuk prijsbewuster in koop. Ook nu het niet meteen meer hoeft dus dat is wel een bonus vind ik.

Ik denk dat ik het budget gerecht op een regelmatige basis ga laten terugkeren. Misschien wel voor iets meer als 3 euro, maar ik denk dat een gerecht van 5 euro ook best budget is toch? Het wekelijkse budget gerecht? Zoiets? We zien het nog wel even…

Voor nu hebben we het de laatste vijf dagen een beetje overleefd op leftovers die we nog in de vriezer hadden. Erwtensoep, curry en ok, ik geef het toe; een avondje geheel niet budget met een stokbroodje en beleg…

Maandag/dinsdag; Erwtensoep met rookworst € 1,93 x 2 dagen = € 3,86
Woensdag : stokbrood met beleg € 10,00 ( ja, ja, ik weet het… Veeeeeels te veel!)
Donderdag : tosti – brood € 0,25. Ham 2 plakken € 0,60 2 plakken kaas € 0,55 Totaal €1,40
Vrijdag : pasta met groentes € 2,44. Nagenoeg hetzelfde als de pasta in week 1

Totaal uitgegeven voor de laatste 5 dagen was € 17,64. Ons budget voor de laatste week was eigenlijk maar € 12,55… Het budget is dus overschreden met € 5,09 cent…. In een tijdsbestek van een maand dan nog niet zo slecht… Maar echt spannend hebben we niet gegeten de laatste week….

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Whoohoo! Goed gedaan hoor Simone! Ik ben trots op je!
    Ik moet de laatste roudnup nog publiceren. Maar ik heb het volgens mij wel gered. Maar ben toch benieuwd hoe het nu precies zit.

  2. Wo. 17€ voor de hele week! Wat een prestatie. Dat zijn vaak mijn boodschappen voor 1 dag. Jeetje, knap joh, maar dus geen spannende gerechten?

    Zelf ben ik net ook een budget blogserie begonnen om mijn boodschappen wat in te tomen en meer creatief met wat je nog in huis hebt te koken, maar echt voor maar 2 € gaat me niet lukken. Wat wel scheelt is groenten en noten enzo bij de buitenlandse groentewinkeltjes halen, scheelt zoveel met de supermarkt.

    Ik ben trouwens wel benieuwd wat voor beleg er op je stokbroodje zat haha?

    • Hahaha… Allerlei lekkers wel… Franse kaas, pate, kipkerrie enzo… 😉 Maar het valt inderdaad niet mee hoor vind ik. Mijn boodschappen van 1 dag zijn meestal ook veel meer, maar het is wel goed om eens te doen. Je komt er toch achter dat je ongemerkt best veel kunt besparen op simpele dingen zoals tomaten in blik bijvoorbeeld…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.