Of ik een weekend naar Brugge wilde? Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken! En dan ook nog eens eerste klas met de internationale trein van de NS.

Ik was al eens in Brugge geweest. Een heel leuke stad. Overzichtelijk en toch bomvol bezienswaardigheden. Ik vond het dan ook leuk om nog eens te mogen gaan. Zeker omdat er iemand van het bureau van toerisme meeging. Die weten natuurlijk alle bijzondere dingen.

De planning was eerst een bezoek aan het KookEet festival. Een groot plein achter het station met allemaal stands van (sterren) chefs. Waaronder drie chefs met maar liefst drie sterren!
De ideale manier om eens iets van zo’n sterrenrestaurant te kunnen eten. Hieronder was ik bij D’s Deldycke traiteurs. Ik at daar mini patat zalmkaviaaar met Isigny room, millefeuille coquille & lomo Iberico, sandwich van Brugse peperkoek met genzenlever, honing en sesamzaad, beefwrap, rucola en mierikswortel.
Om je een idee te geven.

DelDijke KookEeet Festival

Er waren in totaal dertig chefs die op het festival stonden. Wat ik erg leuk vond was de laagdrempeligheid. Het terrein is voor iedereen toegankelijk, dus geen entree ticket. Je betaalde alleen voor het eten en de drankjes. Ik denk dat er daarom ook veel mensen met (jonge) kinderen waren.

KookEet Festival

Nadat we geluncht hadden op het festival gingen we een tour door de stad doen. We kwamen bij een bijzondere winkel de Olijfboom. Op het eerste gezicht leek het helemaal niet zo spectaculair. Maar eenmaal binnen maakte mijn hart een sprongetje. Vanillepeulen zo dik als de duim van een grote man. Grote blikken handgerolde (!) couscous. Peperkorrels uit alle windstreken van de wereld. Het is dan ook geen wonder dat deze man zich leverancier mag noemen van vele bekende (sterren) restaurants.

de Olijfboom

We hebben heel veel leuke winkeltjes gezien. Eén van de redenen voor mij om nog een keer terug te willen en alles nog een keer op mijn gemak boodschappen daar te doen. Hierna kwamen we ook nog bij een bakker met een heel andere werkwijze dan wij kennen. Brood wordt daar ambachtelijk gemaakt. En niet per brood maar per kilo verkocht. Omdat het ene brood nu eenmaal iets meer weegt dan het andere. Midden in de winkel stond een mega grote tafel waar klanten konden gaan zitten. Deze jonge bakker was een heel bevlogen man. Vol met passie. We aten daar brood met duindoorn. Heel bijzondere smaak. En brood dat gemaakt wordt alleen met tomaten in plaats van water of melk.

Ook namen we een kijkje in een oud winkeltje dat al eeuwen (ok, maar wel heel lang) boter, kaas en worst verkoopt.

Kaas en Worst winkel

’s Avond zijn we nog uit eten geweest bij Patrick Devos. En al ben ik niet zo’n ‘dessert mens’ deze ‘structuren van chocolade’ deed mij bijna mijn bord aflikken! Ik heb werkelijk genoten.

Brugge

 

Dag twee hebben we ook nog een tour gedaan door de stad. Met een bezoek aan een prachtige bierbrouwerij midden in Brugge. En heel, heel veel winkels die chocolade verkochten. Mocht je geïnteresseerd zijn: die verschijnt binnenkort op mijn eigen blog!

Dankjewel lieve Simone dat ik hier op je blog een stukje mocht schrijven! Ik hoop dat ik je niet teleurgesteld heb!

Disclaimer: Ik was op uitnodiging van het toerisme bureau Vlaanderen naar Brugge gekomen. Alle meningen en foto’s zijn van mijzelf.

Delen is fijn!