Brood cursus Desemenzo | simoneskitchen.nl

Toevoegen voor water aan meel

De geur van vers gebakken brood komt me tegemoet zodra ik de Voorstraat in Vianen binnenloop. Gelukkig is de bakkerij Steehouder meteen al zichtbaar dus ik kan me niet vergissen. Er zijn al aardig wat deelnemers als ik binnen kom vallen.

Vandaag heb ik een cursus broodbakken georganiseerd door Robert Verweij van Teest en Edwin Klaassen van Desemenzo. De workshop wordt gehouden – zoals al gezegd – in de bakkerij Steehouder in Vianen. Wat me vooral aantrok bij deze workshop was het feit dat het niet een eenvoudig broodje bakken/recept namaken  zou zijn maar een echte cursus. Dus eentje die in gaat op de basis van brood bakken, het waarom en het hoe zeg maar…

Het brooddeeg wordt flink gekneed

Flink kneden voor het brood klaar is

De informatie die we hebben gekregen vandaag was veeeel, maar wel heel erg interessant. Gelukkig hebben we alles op papier nog eens meegekregen zodat we het na kunnen kijken op ons gemak. We hebben uiteraard ook zelf in de bakkerij “gewerkt” en eh… hoe zal ik het zeggen; onze eerste pogingen om een mooi en geslaagd brood te maken waren wellicht – in ieder geval bij mij – nog niet helemaal om over naar huis te schrijven maar he… je kunt altijd nog zeggen dat het stukken beter smaakt als het gemiddelde supermarkt brood! Want het was lekker, maar het had nog veel lekkerder kunnen zijn.

Albert Steehouder had al ciabatta deeg liggen wat werd afgewerkt voor onze lunch van die middag en er gaat toch niks boven een net gebakken – half zelf bereid – eigen ciabatta broodje! Heerlijk..

Ons allereerste eigen gebakken brood zag er best goed uit!

Ons eerste eigengemaakte brood; mooi he!

Ons huiswerk voor volgende week is het maken van onze eigen zuurdesem starter en dat vind ik wel echt erg leuk. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen! We gaan het maken met roggemeel en het process gaat de hele week duren dus ik moet er morgen meteen mee beginnen (niet dat het veel werk is hoor, maar het moet wel even gebeuren!)

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit