Simone's Kitchen

Broccoli ovenschotel met romesco saus

Broccoli ovenschotel met romesco

Broccoli ovenschotel met romesco

De allereerste keer dat ik romesco proefde was ik aangenaam verrast. Het is niet de meest sexy saus om te zien, maar man, wat is dit lekker! Je kunt natuurlijk geroosterde paprika uit pot gebruiken, maar daar zit flink wat extra olie in. Een beter alternatief is om gewoon gegrilde paprika te kopen, die je tegenwoordig ook kant- en klaar in het koelschap van de supermarkt hebt liggen.

Of – dat kan natuurlijk ook – je roostert zelf een paar paprika. Ik doe dat regelmatig want op de een of andere manier koop ik altijd teveel paprika’s. Story of my life. Zelf roosteren is heel eenvoudig als je een gasfornuis hebt. Leg de paprika’s gewoon op de vlam en laat ze volledig zwart blakeren. Wel af en toe even omdraaien met een lange tang.

Eenmaal zacht en zwart, doe je ze in een kom. Deze dek je af met plastic folie en je laat het geheel even stomen. De velletjes kun je vervolgens heel makkelijk zelf loshalen en de paprika’s kun je nu in dit recept voor broccoli ovenschotel met romescosaus gebruiken.

Broccoli met romescosaus

Geroosterde broccoli

Voor dit recept rooster ik de broccoli in de oven. Ik hou van de extra smaak die daardoor aan het gerecht wordt gegeven, maar heb je geen tijd om de broccoli te roosteren dan kun je het ook gewoon even kort koken en daarna meebakken met de ui en de champignons. Ook dat is mogelijk.

Weekmenu

Dit recept is weer onderdeel van de campagne van Veggipedia. Je vindt daar voor de komende weken elke week een heerlijk weekmenu vol met kleur en veel groente. Check voor het hele weekmenu hier.

Of probeer ook de zoete aardappelschotel van deze week!

Broccoli met romescosaus
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Broccoli ovenschotel met romesco saus

Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stronken broccoli in roosjes verdeeld, stronken kleiner gesneden
  • 250 gr gemengde paddenstoelen gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • 1 kg aardappelen geschild en in blokjes gesneden

Romesco saus

  • 200 gr gegrilde paprika
  • 100 gr geroosterde ongezouten amandelen
  • 10 gr verse peterselie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2,5 el appelciderazijn
  • 120 ml bouillon met minder zout
  • ½ tl knoflook
  • ½ tl paprikapoeder gerookt
  • ½ tl cayennepeper
  • Indien nodig water om nog iets te verdunnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Verdeel de broccoli over een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot gaar.
  • Kook ondertussen de aardappeltjes gaar.
  • Bak de ui en de paddenstoelen in een koekenpan tot goudbruin en gaar.
  • Maak de saus door alle ingrediënten bij elkaar in een blender te doen. Draai dit glad en proef of er nog extra peper nodig is. Is de saus te dik naar je smaak voeg dan nog iets water toe en mix het goed tot een glad geheel.
  • Serveer de broccoli met de paddenstoelen, gekookte aardappels en ui en geef de saus erbij.

Notities

Aantal gram groente per persoon: 330 
Gang: Diner
Trefwoord: broccoli, champignons, ovengerecht

Voedingswaarde

Calorieën: 540kcal, Koolhydraten: 60g, Eiwit: 20g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 600mg, Vezels: 16g, Suiker: 12g

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Veggipedia

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!