Simone's Kitchen

Brava Casa – Italiaans restaurant Almere Haven

Recent hebben we weer een klein restaurantpareltje bij ons ‘om de hoek’ gevonden. Een Italiaans pareltje dit keer.
Brava Casa in Almere Haven.

Het pand waar dit restaurant zich bevindt, is al lange tijd het onderkomen voor diverse Italiaanse restaurants. Ook hebben wij deze locatie in het verleden al een paar keer bezocht, maar omdat het de laatste keer enorm was tegen gevallen hadden we besloten om hier voorlopig niet meer te gaan eten. Gelukkig is het restaurant van eigenaar gewisseld en kregen we vanuit diverse hoeken te horen dat de kwaliteit weer goed was. Dan zit er niets anders op dan zelf de proef weer op de som te nemen. En dat is goed bevallen!

Brava-Casa

 

Het eerste goede voorteken kregen we al voordat we Brava Casa binnen stapten. Een doordeweekse dag en toch lekker druk. Dat kan niet ieder restaurant in Almere over zichzelf roepen.
Waarschijnlijk vochten een aantal jongens en meiden uit de bediening nog met de staart van het hardnekkige griepvirus dat Nederland in zijn greep hield, want de bediening bestond vandaag uit één jongen. Ondanks dat hij het razend druk had, nam hij toch de tijd voor zijn gasten en had hij oog voor iedere tafel tussen het rennen en vliegen door.
Na het doorgeven van onze bestelling werden we verrast met een eenvoudige en lekkere amuse.

Brava casa2

Als voorgerecht hadden we een verzameling van antipasti voor twee personen. Erg lekker en natuurlijk iets teveel. Maar ja, zo hoort het dan ook volgens traditioneel Italiaans gebruik.
De hoofdgerechten bestonden uit iets bekends en iets nieuws; de alom bekende pizza Calzone en een pasta met spek, room en pistache noten.
De calzone was zoals hij moest zijn, dun en knapperig met een vulling die goed uitgebalanceerd was. Lekker eitje erin om het feestje compleet te maken.

De pasta was spectaculair! Pasta met pistachio’s was voor ons een nieuwe en inspirerende ervaring.
Toen we voorzichtig om het recept vroegen, werden we een beetje glazig aan gekeken.
“Nou, spekje uitbakken, beetje room erbij, pistache noten roosteren en kruimelen, alles over de pasta en dan beetje zout en peper, natuurlijk. Ik maak het zelf thuis ook altijd.”, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.
Na het kopje koffie werd er nog gevraagd of we zin hadden in een glaasje limoncello (zoals het hoort in een Italiaans restaurant), maar na het drinken van een paar heerlijke wijnen hebben we die tegoed gehouden voor ons volgende bezoek.
De laatste positieve verrassing kwam bij het afrekenen, want we hadden uit de kunst gegeten en dit alles voor een zeer betaalbare prijs. Aanrader dus.

Lekker eten uit de Siciliaanse keuken met relaxte mensen die het verwennen van hun gasten serieus nemen.

Brava Casa
Sluis 8-10
1357 PA Almere Haven

Waardering:

3-uit-5-glazen-vork

 

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.