Brasserie Paardenburg - simoneskitchen.nl

We houden er wel van; lekker uit eten gaan. Maar de laatste tijd lijkt het er door drukke werkzaamheden toch wel een beetje bij in te schieten. In het weekend is manlief laat thuis, of ik ben laat thuis of ik ben op reis of er komt wat anders tussendoor.. of we willen gewoon uitgeteld op de bank hangen met een filmpje. De schaarse momenten dat we dan wel uit eten kunnen, willen we dan ook liefst een fijn restaurant. Het eetcafe om de hoek kan altijd nog namelijk.

paardenburg2

En zo kwamen we op een donderdagavond terecht bij Brasserie Paardenburg in Ouderkerk a/d Amstel. Ik was er nog niet eerder geweest en we reden dan ook natuurlijk verkeerd. Je kunt – als gast van de brasserie – gratis parkeren.  Geen overbodige luxe in Ouderkerk want het is er een drukte van belang als wij er zijn. Mocht je ook gaan laat dan van tevoren even weten dat je met de auto komt, dan weet je zeker of je terecht kunt op het parkeerterrein. Om op het parkeerterrein te komen moet je na de afslag ouderkerk meteen een scherpe bocht naar rechts maken. Het is maar dat je het vast weet. Na een ererondje van de zaak hadden we het terrein eindelijk gevonden en liepen we door de miezerregen naar Paardenburg. Het warme welkom deed ons in ieder geval de nattigheid buiten meteen vergeten.

paardenburg4

Wij zaten in het buitengedeelte of althans hoe moet ik het anders noemen. 😉 Soort aangebouwde serre bij het raam. Ik kijk graag naar buiten.

We werden verwelkomt door ober Niels die ervoor zorgde dat het ons aan niks ontbrak. We kozen voor een proeverij van de gerechten wat ideaal is als je geen keus kunt maken. We begonnen met een plank met allemaal kleine voorgerechtjes en….tromgeroffel… ik heb een oester gegeten! Dat had ik wel vaker gedaan overigens maar ik moet eerlijk zeggen dat dit de eerste keer is dat ik het ook te eten vond. Primeurtje dus.

Wat lag er allemaal op de plank?

Oester met rode wijnazijn en uitjes, steaktartaar met truffel mayonaise, carpaccio met eendenleverkrullen, salade van lamsham met kerrie mayonaise. Mijn favoriet? De steak tartaar én de lamsham… Klinkt misschien simpel maar was waanzinnig lekker!

Ook het hoofdgerecht bestond uit drie kleine gerechten: Coquille met kruidenrisotto, Wagyu beef met groentes en heilbot met hollandaise saus. Alledrie weer erg lekker alhoewel die kruidenrisotto echt wel mijn favoriet was. Geen idee wat er in zat maar ik ga een keer een poging wagen om het zelf te maken.

paardenburg1

De brasserie is recent helemaal vernieuwd om beter aan te sluiten bij de eisen van deze tijd. En ik kan natuurlijk niet vergelijken want ik zag het voor de eerste keer maar het is een pracht van een locatie. Over twee weken is ook het grote nieuwe terras klaar. Dus laat het mooie weer maar komen.

Wij sloten de avond af met een dessert proeverij…. Creme brulee, macarons, chocolademousse…. need I say more. Als ik dan een klein puntje van kritiek moet geven dan is het dat de brownie een tikkie aan de droge kant was.

Al met al is brasserie Paardenburg een prima locatie voor een fijne avond uit met vrienden, een zakendiner of gewoon lekker voor een romantisch diner voor twee. Wij komen binnenkort terug met vrienden! (Danny en Marga, gaan jullie volgende keer mee?)

paardenburg3

Disclaimer: Wij waren in Brasserie Paardenburg op uitnodiging maar alle meningen zijn die van mijzelf

Bewaren

Delen is fijn!