Simone's Kitchen

Brainfart: Wie zei er ook alweer dat global warming niet echt is?

Terwijl ik dit tik zit ik in bed. Niet omdat het nou al tijd is om te gaan slapen maar omdat ik daar een ventilator heb staan die over me heen wappert. Want in de rest van het huis is de warmte niet meer te doen. Ik ben er klaar mee… Ik heb altijd al gezegd dat ik niet in een land zou willen wonen waar het altijd warm is. En wat denk je wat? Hebben we hier gewoon een zomer die in Griekenland of Italie niet zou misstaan….

Het is natuurlijk verschrikkelijk Nederlands om te klagen over het weer als het eens een keer mooi weer is, maar kom op mensen, met een zomer die alle hitte records verbreekt mag ik toch wel één keertje klagen? Wie wil er nou geen regen op het moment? Ik denk dat ik niet de enige ben in ons voormalig kikkerlandje die de hitte spuugzat is. Ik vind het sowieso bijzonder hoe het weer zich deze zomer gedraagt. Niet alleen hier, maar er gebeuren wereldwijd de meest vreemde dingen. Of nou ja vreemd is misschien niet het juiste woord. Maar verontrustend is het wellicht wel.

Hagelstenen ter grootte van tennisballen in Mexico (!!), overstromingen in Laos, aardbevingen in Lombok. Er is genoeg aan de hand met moeder natuur. En welke politicus riep ook alweer dat global warming een hersenspinsel is? (hint: de man is oranje, kijkt altijd chagrijnig en heeft de lelijkste toupet ever)

The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make US Manufacturing non-competitive

Donald Trump op Twitter in 2012

Maar goed laten we het vooral niet over die enge man hebben, maar to the point blijven. Die hitte dus. Dan moet je ook nog weten (of nou ja , je moet niks, maar ik vertel het je toch) dat ik de “gezegende” leeftijd heb bereikt waarop opvliegers een dagelijks fenomeen zijn. En laat ik het zo zeggen: als het 35˚C is en je krijgt dan een opvlieger…. dat is zoiets alsof de temperatuur ineens van 35 naar 60 is gesprongen. Nu zweet ik nogal makkelijk. Gelukkig, want anders zou het denk ik niet goed aflopen. Niet dat het heel erg afkoelt, dat gezweet, maar goed.

Klein lichtpuntje aan de horizon is dat ik net op mijn weerapp voor volgende week donderdag én vrijdag een regenbui gepland zag staan. Niet dat ik er echt veel vertrouwen in heb maar het biedt hoop als de temperatuur van 31 dropt naar 24. Klinkt me als muziek in de oren. En de tuinen en tuinderijen en dieren in de natuur zullen er ongetwijfeld ook heel blij mee zijn.

En ik ook. Bovendien weet ik nu ook zeker dat ik niet goed zou gedijen in een land als Curacao. Hoewel iedereen daar binnen airco heeft en dat een heel erg groot stuk scheelt. Maar wij wonen in Nederland en daar is het normaal gesproken twee dagen per jaar boven de 30˚C. Dan is een airco een beetje een overbodige luxe. Maar ik heb besloten dat ik van de winter (nu niet, want a ze zijn uitverkocht en b, de prijzen zijn verdrievoudigd) een airco ga kopen. Een kleine, zo’n mobiele. Want lekker slapen in een koele slaapkamer? Dat is momenteel mijn ultieme droom!

Sterkte allemaal nog even met de hitte en dat het maar gauw weer mag gaan regenen.. 😉

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.