Simone's Kitchen

Borough market – Londen

20110924-_MG_7230

De ‘underground’ is warm en bedompt. Mensen zijn dicht bij elkar en we kunnen alle diverse culturen door elkaar heen ruiken terwijl er meer en meer mensen instappen en er elke keer maar een handvol uitstappen op het volgende station. Ja we komen waarschijnlijk dichter bij onze eindbestemming! Het is nog vroeg op de zaterdag ochtend en de menigte dunt wat uit zodra we de subway verlaten en de straat opkomen. Frisse lucht!

20110924-_MG_7148

We moeten de bocht omlopen om  Borough market te vinden; enigszins verstopt onder een brug en de ingang in een poortje waar smalle letters ons vertellen dat dit Borough markt is. Maar wat een markt! Ik had natuurlijk eerder over Borough markt gehoord en verwachtte weliswaar een leuke markt, maar de hoeveelheid producten die hier te koop zijn is geweldig. Ooo, hoe ik wilde dat wij een dergelijke markt bij ons om de hoek zouden hebben! Stel je eens voor wat voor moois je zou kunnen maken met al die geweldige overvloedig aanwezige producten; groentes, vlees, vis.. En dan hebben we het nog niet gehad over de specerijen, het brood en al het andere lekkers dat er ligt.

Op de tijd dat wij er zijn is het nog relatief rustig (het was volgens mij rond half tien, tien uur) dus we hadden de kans om rond te lopen voor de menigte zich op de markt zou storten. Want het is natuurlijk ook een toeristische trekpleister.

20110924-_MG_7164

We waren geadviseerd om ontbijt te nuttigen bij Roast, recht boven de markt en dat was geen foute beslissing. Ik had heerlijke kleine pannenkoekjes met een rabarber puree en verse room terwijl Tom voor de gebakken eieren en toast ging. De service was keurig en misschien een beetje te keurig naar mijn smaak. Je kunt beleefd zijn en ook te beleefd. 😉 Maar dan nog; liever dit als de soms ronduit onbeschofte bediening die we hier wel eens hebben. Roast is zeker niet goedkoop maar niks is goedkoop in Londen dus dat is iets wat je dan maar te accepteren hebt als je hier bent. Alhoewel ik moet zeggen dat de dimsum bij Princess Garden eigenlijk heel erg goedkoop was. Zeker als je de enorme hoeveelheden eten die we daar kregen meeneemt in de telsom. Maar goed…

20110924-_MG_7159

Er is voor mij niks beter als winkelen op een goede markt. Ik ben gek op markten aangezien ik vind dat je pas daar de echte aard van een stad of een land ziet. En ik heb het dan natuurlijk niet over een souvenir markt. We hebben er daar ook genoeg van gezien.. Kun je je de teleurstelling voorstellen als je in Azie bent en na je het ongans te hebben gezocht tot de ontdekking komt dat de fantastische markt waar iedereen het over had een markt is met allemaal toeristische junk? Mensen vinden het vaak raar als je naar een ‘normale’ markt wil. Je kunt er niks kopen dus waarom daarheen gaan? Maar om de sfeer van een land op te snuiven en te kijken wat er allemaal te koop is, dat is de ultieme ervaring voor mij. Ik laat de foto’s de rest van het verhaal vertellen!

20110924-_MG_723920110924-_MG_7243

20110924-_MG_7180

20110924-_MG_7211

20110924-_MG_7200

20110924-_MG_719520110924-_MG_7158

 

20110924-_MG_7149

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.