Beeld: Foodbandits

Beeld: Foodbandits

Ik ben fan van Johann en Suus en hun blog Food Bandits. Ik volg ze al een hele tijd en ik ben geneigd om te zeggen vanaf het allereerste begin maar dat is misschien meer in mijn hoofd als in het echt. 🙂

Hun blog is prachtig, de foto’s stuk voor stuk plaatjes en Suus en Johann zijn ook nog eens hele toffe mensen. Ik “kende” ze al een tijdje online toen ik op een noodlottige zaterdagochtend in blinde paniek Suus belde… Alexandra was onverwacht door haar rug gegaan en kon onmogelijk de workshop geven die we die dag zouden hebben. Dus ik belde de enige andere styliste die ik kende en ook workshops gaf… Het was nog even de vraag of het logistiek allemaal ging lukken, maar al snel waren mijn redders in nood Suus en Johann ter plekke en konden we de workshop afmaken zoals ie ongeveer bedoelt was.

Suus en Johann, beeld: Foodbandits

Suus en Johann, beeld: Foodbandits

Ga er maar aan staan om zomaar in te vallen voor de workshop van iemand anders trouwens. Iets waar Johann maanden later ook alles over kan vertellen. 🙂 Mijn ongeluk was op 7 december en 12 december zou ik een workshop geven. Te kort dag om iedereen te bellen, bovendien lag ik in het ziekenhuis en had even andere dingen aan mijn hoofd, maar wederom kwamen mijn redders in nood in actie en nam Johann het fotografie gedeelte van de workshop over.

Daar moet je lef voor hebben. Ik weet niet of ik het er omgekeerd erg goed vanaf had gebracht. De volgende twee workshops heeft Johann ook als invaller gefungeerd en pas volgende week kan ik er zelf weer eens zijn. Dus nogmaals Suus en Johann: jullie zijn absolute toppers. En onze dank (ik spreek ook even namens Alexandra nu) is gróót…

Anyway, dat heeft natuurlijk niet direct iets met het boek te maken: ik ben even off-topic.

Beeld: Foodbandits

Beeld: Foodbandits

Het boek dus. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de cover in dit geval de lading niet dekt. Ik weet niet wie de selectie voor de cover layout heeft gemaakt, maar die had – mijns inziens – beter gekund. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind het minder goed passen bij de mooie stijl van de rest van het boek.

Gelukkig is dat het enige minpuntje van het boek, want verder is het een absolute must have. Suus en Johann hebben duidelijk “iets” met ontbijten en nemen daar graag alle tijd voor. En een ode aan ontbijten vind ik nooit verkeerd, want het is ook een van mijn favoriete momenten van de dag.

De recepten in het boek zijn – de titel verklapt het al – ontbijtrecepten variërend van superfood flapjacks, galette met steenfruit, frozen bananensmoothie  en nog veel meer.  Bij elk recept staat duidelijk vermeld of het glutenvrij, suikervrij, lactosevrij of veganistisch is. Handig en overzichtelijk, maar uiteindelijk gaat het erom dat de recepten vooral lekker zijn. En aanzetten om meteen de keuken in te duiken om een lekker ontbijt te maken.

De foto’s zijn – zoals ik gewend ben van Food Bandits – prachtig; mooi licht en in hun duidelijk herkenbare stijl (volg ze trouwens ook op instagram! @foodbandits )

Good Morning is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor € 19,95

En zodat jullie meteen aan de slag kunnen heb ik hier een lekker recept uit het boek. !

Beeld: Foodbandits

Beeld: Foodbandits

Print recept Pin recept
No ratings yet

Havermout chocorepen

Koeling: 3 uur
Totale tijd: 20 min

Ingrediënten

laag 1

 • 125 gr dadels
 • 90 gr havervlokken

Laag 2

 • 150 gr gemengde rauwe noten
 • 2 el rauwe honing
 • 50 gr dadels ontpit

Laag 3

 • 50 gr kokosboter
 • 30 gr rauwe cacaopoeder
 • 1 el rauwe honing

Instructies

 • Bekleed een kleine braadslee of ovenschaal (ongeveer 24 centimeter doorsnede) met bakpapier en pak vervolgens de keukenmachine. Meng de ingredienten voor laag één goed door elkaar totdat het een plakkerig deeg vormt. Druk dit goed aan.
 • Voor laag twee hoef je de kom van de keukenmachine niet om te spoelen, we gaan niet moeilijk doen waar het makkelijk kan. Meng de ingredienten voor de tweede laag goed door elkaar, totdat de notenmix een goede samenhang heeft. Verdeel de notenmix over de havermoutlaag en druk opnieuw goed aan.
 • Maak de chocoladelaag door in een kleine steelpan met dikke bodem op een laag vuur de kokosboter, cacao en honing te mengen. Blijf goed roeren totdat de boter is gesmolten en er mooie, vloeibare chocolade ontstaat. Giet de chocolade over de dadel-notenmix en zet de braadslee voor minimaal drie uur in de koelkast. Snijd in stukken en geniet.
Auteur: Foodbandits

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!