Simone's Kitchen

Boekreview – De keuken van Hartwood

20161012-03-Hartwood

Stiekem dromen we er vast allemaal wel eens van: je baan aan de wilgen hangen, je boeltje pakken en opnieuw beginnen in een ander land. Eric Werner en Mya Henry deden dat en verhuisden van het drukke New York naar Yucatan.

Tijdens een vakantie in Mexico begon het te kriebelen. Beiden hadden een drukke baan in de US: Eric als chefkok en Mya werkte in de hospitality industrie, maar toch namen ze – zonder een al te doordacht plan – de stap en gingen naar Yucatan. Het idee: een restaurant beginnen in Tulum.

Screen Shot 2017-02-22 at 09.17.42

Nu zijn Tom en ik in Tulum geweest. Weliswaar alweer heel lang geleden maar ik kan me nog goed herinneren hoe prachtig het daar was. Die blauwe zee, de ruïne op de berg en de altijd brandende zon. Dus dat je verliefd wordt op die plek kan ik me erg goed voorstellen. Na een zoektocht vonden ze een plek waar ze hun restaurant wilden gaan bouwen. Wat daar allemaal voor nodig was, dat kun je het beste nalezen in het boek want dat is te lang om hier te vertellen.

Maar het boek leest als een goed verhaal. Het verhaal van hun begin in Hartwood, de mensen die er werken, het gevecht met de elementen. Alles in De keuken van Hartwood wordt bereid op hout. Het restaurant heeft geen electriciteit en – sterker nog – niet eens een dak. Een unieke plek dus die inmiddels over de hele wereld naam begint te krijgen. Als je het voor elkaar krijgt dat Rene Redzeppi een voorwoord in je boek schrijft en verteld dat het zijn droomplek is… dan heb je toch wel iets goed gedaan.

Screen Shot 2017-02-22 at 09.17.57

Jammer genoeg wist ik niet van het bestaan van Hartwood af toen we een paar jaar geleden weer in Yucatan waren, maar ben jij in de buurt dan zou ik er zeker langs gaan! En lukt dat niet dan is het boek een absolute aanrader. Voor iedereen die van avontuur, reizen en lekker eten houdt.

De keuken van Hartwood is uitgebracht bij Fontaine Uitgevers.

ISBN 978 90 5956 744 3

Prijs € 29,95. Verkrijgbaar in de (online) winkel

Disclaimer: Ik ontving De Keuken van Hartwood ter recensie maar alle meningen zijn zoals altijd van mij

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.