Simone's Kitchen

Boekreview: Reisfotografie van Laura Vink

Jaaaa!!! Er is eindelijk een geweldig boek verschenen over reisfotografie. Met zoveel informatie dat je het lekker op reis mee moet nemen zou ik bijna zeggen maar het is wel een pil (dus je moet wel een aardig plekje in je koffer vrijmaken). Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik ook gek ben op reizen en reisfotografie vind ik een van de leukste dingen om te doen. Zonder camera vind ik het gewoon minder leuk. Ik heb het echt geprobeerd want dat sjouwen met camera en lenzen ben ik ook wel eens een keertje zat. Dus nam ik een klein compact dingetje mee, maar toch… dat is niet hetzelfde.

boek-reisfotografie-cover-schuin-bureaublad-4

Ik weet al niet eens meer precies hoe ik erachter kwam dat Laura een boek had geschreven. Volgens mij via Twitter. Ik was een beetje aan het rondneuzen op haar site (ook vol met goede tips!) en het boek zou toen nog uit moeten komen, maar ik twijfelde eigenlijk geen moment en heb er meteen eentje besteld. Ten eerste natuurlijk omdat ik nieuwsgierig was en ten tweede omdat ik het heerlijk vind om over fotografie te lezen. Best maf misschien maar ja, ik heb wel meer van die loszittende steekjes. Laura heeft het boek in eigen beheer uitgebracht en serieus… niks dan lof.

boek-reisfotografie-binnenkant-H4

Wat mij betreft is dit de ultieme reisfotografiebijbel. Er staan – uiteraard – prachtige foto’s in, maar het boek staat van A tot Z vol met nuttige tips. Informatie over je camera zelf, specifieke situaties die je tegenkomt onderweg, wat moet je meenemen op reis en hoe je je apparatuur het beste kunt beschermen.

Van elk onderwerp op reis vind je informatie: van het fotograferen van mensen tot dieren en landschappen en ga zo nog maar even door. Zelfs informatie wat je vervolgens met al die gemaakte foto’s moet doen.

boek-reisfotografie-binnenkant-H5

Het boek is maar liefst 376 pagina’s dik. En dat is véél… Ik weet inmiddels een paar dingen over het maken van boeken en geloof me als ik zeg dat daar een enorme puist werk in is gegaan. Het boek is dan ook niet meteen goedkoop, maar wel elke cent die je eraan uitgeeft meer dan waard. Het boek kost € 59,= en je vindt het hier op de site van Laura

En mocht je het veel geld vinden: je moet maar zo denken dat je nooit meer een ander boek over reisfotografie nodig hebt als je deze hebt, dus een prima investering! Hieronder nog een leuk filmpje van Laura al fotograferend op reis.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.