Boekreview: Het Energieke Vrouwen Voedingskompas

Energieke vrouwen voedings kompas | simoneskitchen.nl

Een energieke vrouw

Ik leerde Marjolein een aantal jaar geleden kennen doordat ze een privé workshop bij me kwam volgen. En aangezien we ongeveer dezelfde leeftijd zijn viel me ook meteen op hoe ontzettend goed ze eruit zag. Dat wilde ik ook wel. 🙂 Natuurlijk hadden we het die dag ook over voeding en wat dat met je doet en zo was het Marjolein die me aanraadde om tijdens de hooikoorts periode eens te stoppen met het eten van zuivel. Dus alsnog bedankt voor die tip want inderdaad heb ik er minder last van als ik geen zuivel eet van februari tot mei.

In de jaren daarna deed ik regelmatig fotoklusjes voor Marjolein dus ik was al bekend met haar lekkere recepten.

(O en pssst, op Everyday Healthy wordt vandaag één exemplaar van Het Energieke Vrouwen Voedingskompas verloot!)

Courgettepasta uit Geniale Groenten

Courgettepasta uit Geniale Groenten

Dus toen Het Energieke Vrouwen Voedings Kompas uitkwam was ik heel benieuwd naar het boek. Al moet ik zeggen dat ik de titel niet meteen de meest aantrekkelijke vind, maar goed. Wel een logische aangezien de site van Marjolein “Energieke Vrouwen Academie” natuurlijk een rechtstreekse link met het boek heeft.

De insteek van het boek is dat de gezondheid van de vrouw heel anders in elkaar zit dan die van de man. En onze voeding heeft daar een leeuwendeel in. De impact van onze hormoonhuishouding op onze gezondheid is groot. Groter dan menigeen zich realiseert. We kennen allemaal wel de hormonen oestrogeen, progesteron en testosteron. Dat is het eerste waar je aan denkt als het over hormonen gaat, maar er zijn ontelbare andere hormonen die in ons lichaam allerlei processen regelen.

Marjolein legt in begrijpelijke taal stap voor stap uit wat de verschillende hormonen in je lichaam doen. In 7 stappen geeft ze je een handleiding om jouw leven ook weer op de rit te krijgen. Nu heb ik wellicht een meer dan gemiddelde interesse in dit soort materie, maar ik heb het boek in een ruk uitgelezen. En dat zegt wel wat. Vaak vind ik dergelijke ‘voedingsboeken’ taaie kost, maar Marjolein weet het leuk en interessant te houden.

Uit Winterse Drinksalades

Uit Winterse Drinksalades

Dus ben jij een vrouw en wil je meer weten over de hormonen die af en toe door je lichaam gieren? Dan is het boek zeker een aanrader!

Titel: Het Energieke Vrouwen Voedingskompas
Ondertitel: Verander je voeding, Verander je hormonen, Verander je leven
Auteur: Marjolein Dubbers
Prijs: € 20,00
Uitgever: Kosmos Uitgevers

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *