Simone's Kitchen

Boek review: Goed koken – Harold McGee

goedkoken

Soms kom je een boek tegen wat goed genoeg is om even te delen met iedereen… En in dit geval betreft het het boek van Harold McGee; Goed Koken. We kwamen dit boek eigenlijk per ongeluk tegen in een winkel en hoewel er geen plaatjes in het boek staan (altijd een gemis vind ik) leek de inhoud toch interessant genoeg…

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat het geen kookboek is maar een informatie ‘bijbel’ die je alles verteld wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met koken. Het behandeld onderwerpen zoals wat zijn voedingsmiddelen, welke smaken bestaan er en waarom vind je iets lekker of niet lekker. Wanneer kookt water en waarom zit er verschil tussen de kooktemperatuur van een pan op grote hoogte tussen die in een lager gebied.

Hoe kook je met peulvruchten, hoe bewaar je ze het beste en waar moet je op letten als je peulvruchten koopt? Ook de diverse bereidingsmethodes komen aan bod en wanneer je wat gebruikt en hoe het precies in zijn werk gaat. Het boek pretendeert bij lange na niet volledig te zijn maar meer een algemene leiddraad voor diegenen die meer van koken af willen weten.

Het is een naslagwerk, een boek waar bewust veel ruimtes in vrij zijn gelaten voor je eigen aantekeningen en vooral een boek wat je even snel nakijkt als je iets specifieks wilt weten over een bepaald ingredient of een bepaalde bereidingswijze.

Kortom echt een aanrader voor iedereen die serieus met koken bezig is! Het enige nadeel vind ik dan weer het gebrek aan foto’s. Maar dan was het boek waarschijnlijk niet meer te tillen geweest want met 553 pagina’s is het al een behoorlijk volume!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Is het dan niet net zoiets als de Dikke van Dam?

    • Eh…. Dat weet ik dan effe niet eerlijk gezegd. Ik ken de Dikke van Dam wel natuurlijk maar heb hem niet in de kast staan. Ik vermoed dat het er wel een beetje op lijkt… 🙂 Ik had deze eerder dus…. tja…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.