Simone's Kitchen

Bob ontdekt #4: Lot & De Walvis _ Leiden

Lot & De Walvis - Leiden | simoneskitchen.nl

Lot & De Walvis – de Nieuwe hotspot van Leiden

Het regent pijpestelen als we – bijna letterlijk – met de deur in huis vallen bij de nieuwe hotspot van Leiden: Lot & De Walvis. Het is nog rustig, we zijn zoals altijd ietwat vroeg, dus we hebben alle tijd om even uitgebreid rond te kijken. Want er is een reden dat het bij Lot al vanaf de opening eigenlijk elke dag vol zit. Ten eerste is de locatie vlak bij het centrum van Leiden goed. Net even buiten het centrum maar centraal genoeg zodat je het lopend vanaf het centrum kunt bereiken.

20150708-MH2A2738

Ten tweede is het fijn gelegen aan het water en het terras ziet er uitnodigend genoeg uit, ware het niet dat het nogal hoost. Geen buitenlunch dus voor ons, maar lekker binnen in het gezellige interieur.

Daar is aandacht aan besteed want het is een interieur waar ik van hou. Lot & De Walvis is best groot. Maar doordat het onderverdeeld is in drie aparte gedeeltes heb je geen enkel moment het gevoel dat het een massaal gebeuren is. Aan de linkerkant (als je binnenkomt) ligt de huiskamer met een grote leestafel, gezellige zitjes en een relaxte atmosfeer (inclusief gave retro platenspeler). In het midden ligt de keuken als hart van de operatie. Op de bar aan de keukenkant staan grote kannen met water met verse kruiden en fruit. Om zelf te tappen. Want het water bij Lot is gratis. Heel fijn!

Lot en de walvis1

Aan de rechterkant ligt de eetkamer. Ook hier weer gezellige zitjes en veel tafeltjes met stoer hout. Kortom dat is allemaal top geregeld.

Wij gaan zitten en bestellen eerst twee voorgerechtjes; Lot’s keuze (paar bruschetta’s met lekkers) en de tempura groenten. Allebei erg lekker en een aanrader. En dan moeten we vervolgens net even een tikkie te lang wachten op het hoofdgerecht. Ik denk dat er iets is misgegaan in de keuken want net als we op het punt staan om even te vragen of de bestelling wel is doorgekomen, komt er iemand die ons verteld dat ons hoofdgerecht er echt zo aankomt.

Lot en de walvis2

Het zit inmiddels helemaal vol en het personeel is allemaal net zo nieuw als Lot & De Walvis zelf, dus ja dan kan het gebeuren dat niet alles even vlekkeloos loopt, maar ons hoofdgerecht komt alsnog snel en smaakt prima.

Ik had het broodje pulled pork en Tom had een hamburger. Ook weer beiden erg lekker al had de pulled pork van mij ietsie pittiger gemogen, maar dat is een persoonlijke voorkeur natuurlijk.

Al met al een hele fijne nieuwe plek voor even een koffie of ander lekkers te drinken met vriendinnen, even uitgebreid te lunchen of dineren. Enne… Bob vond het ook een toffe plek!

20150708-MH2A2764

Lot & De Walvis is elke dag open vanaf 09.00 uur.

Haven 1, 2312 MG Leiden

Telefoon: 071 763 03 83

Email: hallo@lotendewalvis.nl

www.lotendewalvis.nl

lot en de walvis3

Wil jij meer weten over foodfotografie en wil je dat doen in een inspirerende setting in Portugal? Check dan eens de details van onze meerdaagse workshop in Sintra, Portugal! Meer informatie vind je ook hier

Portugal2015_WorkshopBadge-2

Delen is fijn!

Bob

Bob de Minion

Bob, een van de drie helden uit de Minions film, kwam op een goede dag langs de keuken van Simone's Kitchen (waar we toevallig een bananencake aan het maken waren) en is eigenlijk nooit meer weggegaan. Hij is in zijn nopjes met zijn eigen rubriek "Bob ontdekt": hier maakt hij ons deelgenoot van allerlei culinaire nieuwtjes, producten en alles waar Bob blij van wordt!

2 comments

  1. Avatar

    Zonde dat je er net op een regenachtige dag was, het terras aan het water is namelijk erg sfeervol. Ik woon er vlak bij! Jammer dat ik Bob en jou net heb gemist :). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!