Simone's Kitchen

Bob ontdekt #17: De notenshop, Jamie, Airdnd en een detox workshop

De notenshop | simoneskitchen.nl

Lekkere nootjes!

Als ik ergens een zwak voor heb dan is het wel voor lekker vers gebrande noten. En daar hoef je tegenwoordig zelfs de deur niet meer voor uit. Bij De notenshop hebben ze een zeer ruime collectie van noten, superfoods, pitten en zaden, snacks en nou ja, nog veel meer. Neem maar eens een kijkje op hun website De notenshop. Ik ga ondertussen even zitten broeden op een recept met die lekkere spijs en dat amandelmeel denk ik…. To be continued…!

AirDnD – popup restaurant in de markthallen

Dit weekend kun je in de markthallen in Rotterdam aanschuiven bij een van de pop-up huiskamer restaurants. AirDnD ken je misschien nog niet of je denkt dat ik een tikfoutje heb gemaakt en eigenlijk AirBNB wilde intikken, maar nee, AirDnD is een website waarmee je een huiskamerrestaurant kunt zoeken, boeken en betalen… Qua concept vergelijkbaar met AirBnB dus, alleen dan om lekker te eten in plaats van lekker te slapen.

Van 15 t/m 29 oktober organiseren ze dus een pop-up huiskamerrestaurant in de markthallen. Hobbychefs uit o.a. Rotterdam, Amsterdam en Utrecht serveren hier tijdelijk lunches en diners en leveren op deze manier tevens een bijdrage aan de voedselbank. Een driegangen lunch of diner kost je – inclusief bijpassende wijnen – slechts € 30,=. van dit bedrag gaat € 5,= naar de Rotterdamse Voedselbank.

pop-up-huiskamerrestaurant

Jamie en kant- en klaar?

Ik zag er op facebook al een hoop verontwaardigde berichten over langskomen: dat het toch niet kan dat Jamie Oliver zich nu gaat begeven op het gladde ijs der kant- en klare maaltijden…. Ik moet toegeven: ik was ook een beetje geschokt, want Jamie is toch wel mijn held als het aan komt op homemade dus hoe zit dat nu eigenlijk? Het is een samenwerking met Jumbo en om eerlijk te zijn, vind ik het concept nog niet zo verkeerd. Want jij en ik kunnen dan wel van homemade houden en het liefst alles zelf maken. De realiteit is dat heel veel mensen nog steeds eigenlijk niet weten hoe ze een fatsoenlijke maaltijd in elkaar moeten draaien. Dan zijn dit soort maaltijden ‘the next best thing’. Is het wat voor mij? Nee, dat niet. Maar er zijn veel ergere maaltijden op de markt als dit. Het ziet er vers en goed uit en ja heeft een hoog convenience gehalte maar voor een grote groep mensen is dit niet alleen supersnel en makkelijk maar ook nog eens redelijk gezond. Win-win denk ik dus. Het assortiment vind je hier.

Detox/juicing workshop

Heb jij altijd al meer willen weten over de voordelen van een detox en/of sapdrinken? Op zondag 13 november van 13.00 tot 15.00 geeft mijn ex-collegaatje Hennia Cheour (inmiddels omgeschoold aan het Institute of Integrative Nutrition) een workshop over dit onderwerp in Amsterdam. Tijdens de twee uur durende workshop leer je meer over het ideale detox plan voor jou, hoe je het beste sap kunt maken en welke slowjuicer/sapcentrifuge voor jou het beste is.  Kosten € 45,=.

De workshop wordt gehouden in The Conscious Club, Lauriersgracht 142, Amsterdam. Aanmeldingen en meer informatie vind je op de facebook pagina


Delen is fijn!

1 comment

  1. Avatar

    Hallo Simone en Bob! Over heerlijke nootjes gesproken. Tijdens onze vakantie kochten wij gekaramaliserde pinda’s met sesam. Zou een  specialitrit van Kreta zijn, al waren we daar niet! Echt heel lekker. Zijn hier volgens mij niet te krijgen. Nu heb ik zelf al wel wat geëxperimenteerd maar nog niet het gewenste resultaat.  Het moet een mix van suiker en honing zijn( ik denk 1 op 1?) 20 min. In de  oven op 160 graden. Maar de sesam blijft er heel slecht aan plakken. Hebben jullie een idee? Bedankt alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos